Waarom je wél zou willen wonen in de Randstad

0 Shares
0
0
0

Er zijn genoeg mensen die voor geen goud in de Randstad zouden willen wonen. Het is er te druk, te duur, het ruikt er niet lekker, er is altijd wel een probleem in het verkeer en familie en vrienden zouden dan heel erg veel weg wonen. Ze verkiezen daarmee de kleinere steden of zelfs het platteland boven de Randstad. Hoewel er ongetwijfeld een kern van waarheid zit in de redenen die we geven, is lang niet alles zo dramatisch in de Randstad. We vertellen je daarom ook graag waarom je wél zou willen wonen in de Randstad.

Culturele diversiteit

Misschien wel het meest fascinerende aan de Randstad is we de culturele diversiteit. Een woning huren in Amsterdam is een goede manier om dit eens te kunnen ervaren. Het zal je in zo’n geval verbazen in wat voor mix van culturen en nationaliteiten je terechtkomt. Op de ene hoek van de straat vind je een Thais restaurant, daar tegenover misschien wel een Turkse supermarkt. We zeggen niet dat je iets zal missen als je het alleen moet doen met de Albert Heijn, maar het kan wel degelijk een verrijking op je leven zijn.

Genoeg onderwijsinstellingen voor iedereen

Wanneer op het plattegrond bent opgegroeid, is je studententijd misschien wel hét moment om de Randstad te gaan verkennen. De Randstad herbergt namelijk enkele van de meest gerenommeerde onderwijsinstellingen van het land. Diverse universiteiten en hogescholen vinden er hun thuis, maar ook de mbo-instellingen zijn niet op één hand te tellen. Een echt buitenkansje dus!

Infrastructuur op zijn best

Inderdaad, als je met een auto elke dag naar het centrum van Rotterdam wil gaan, zal je altijd wel een probleem in het verkeer tegenkomen. De vertragingen die hieruit ontstaan, zijn eveneens erg vervelend. Echter hoeft het helemaal geen probleem te zijn om elke dag naar het centrum te moeten. Het openbaar vervoer in de Randstad is namelijk meer dan geweldig. Treinen, bussen, trams, metro’s en de verschillende deel-vervoersmiddelen zullen je in een mum van tijd van a naar b brengen. Een appartement huren in Amsterdam, zelfs in de uithoeken van de stad, is om die reden geen probleem, omdat je toch overal binnen een afzienbare tijd kan arriveren. Wat houd je nog tegen?

Economische kansen

Wordt je niet tegengehouden door de drukte of culturele diversiteit, dan is het misschien omdat je je afvraagt hoe je een baan kan krijgen in de stad. Er zijn immers zóveel mensen, dan zullen alle banen ook al wel vergeven zijn, toch? Nou, gelukkig moeten we je hierin ongelijk geven. Juist omdat de Randstad ook wel als het economische hart van Nederland wordt gezien, is er veel ruimte voor carrièremogelijkheden en kansen voor professionele groei. De talloze bedrijven, kantoren en banen in diverse sectoren zullen je nog net niet met (letterlijk) open armen ontvangen.

We zien hier genoeg redenen om dus juist wél een plekje in de Randstad te gaan zoeken. En nee, het is niet makkelijk, maar ja, het zal je ontzettend veel brengen in je leven. Bovendien zijn er talloze bedrijven die je kunnen helpen bij deze zoektocht, dus maak daar dan ook gebruik van!

0 Shares
Ook interessant

BVO betekenis + uitleg

Betekenis en uitleg van BVO Als je ooit een huurovereenkomst of bouwtekening hebt gezien, dan ben je vast…