Creëer een fijne thuiswerkplek

0 Shares
0
0
0

Thuiswerken is iets wat veel gedaan wordt tegenwoordig. Daarom is het wel zo fijn om comfortabel en geconcentreerd te kunnen werken thuis. In dit artikel lees je hoe jij een fijne werkplek kunt creëren met een aantal aanpassingen en toevoegingen. Let’s start. 

Afbeelding met overdekt, computer, muur, lamp

Automatisch gegenereerde beschrijving

#1. Kies de juiste plek

Wanneer je gaat kiezen waar jij gaat werken in huis is het slim om met een aantal aspecten rekening te houden. Vaak kiezen we voor een klein kamertje in huis dat we omtoveren tot een ‘werkplek’, maar in principe is dit vaak de ruimte die over is en waar je niet veel inspiratie uithaalt. Kies er daarom voor om deze kamer helemaal om te toveren tot een fijne plek of ga voor de woonkamer. In de woonkamer heb je genoeg ruimte, licht en plek om lekker te kunnen werken. Belangrijk: ga niet aan de eettafel zitten, maar zorg dat je een goede ergonomische stoel en tafel plaatst in de woonkamer. 

#2. Goed licht

Wanneer je thuiswerkt is het fijn om het juiste licht in huis te hebben. Heb jij bijvoorbeeld vaak last van schitteringen op je beeldscherm tijdens het werken (of zelfs bij tv kijken), dan kun je kiezen voor screens. Hiermee blokkeer je de schitteringen, maar zorg je nog wel voor voldoende daglicht. Dit is dus ideaal voor thuiswerken bijvoorbeeld. Op zoek naar een goede screen? Ga dan voor screens op zonne energie. Dit zorgt voor een mooie uitstraling, isolatie en je bespaart ook nog eens op je energierekening. 

#3. Koffie hoekje

Een plekje waar je even pauze kunt nemen is bij het thuiswerken heel belangrijk. Daarnaast is goede koffie ook geen overbodige luxe. Maak daarom een hoekje vrij in huis waar jij even lekker kunt relaxen met een goede kop koffie. Na een aantal minuten ben jij weer opgeladen en kun jij productief door met werken. Ga voor een juiste balans. 

Afbeelding met voedsel, koffie, drank, koffiebeker

Automatisch gegenereerde beschrijving

#4. Geluid

Thuis kunnen we al snel afgeleid raken door dingen die we moeten doen of de geluiden om ons heen. Zorg er daarom voor dat je het geluid kunt beperken en minimaliseren. Ben jij gevoelig voor geluiden? Overweeg dan geluidsbeheersing. Maak gebruik van oordopjes of een koptelefoon die noise canceling biedt. Daarnaast kun je ook nog kiezen voor geluidsabsorberende panelen aan de muur. Dat is niet alleen functioneel, maar staat ook prachtig. Er zijn dus een aantal manieren om het geluid thuis te beperken. Kijk naar wat er bij jou het beste past. 

Met deze tips kun jij gegarandeerd fijn thuiswerken!

0 Shares
Ook interessant