Ga aan de slag met leuke DIY-projecten van hout 

0 Shares
0
0
0

Leuk aan hout is het feit dat dit materiaal heel eenvoudig te bewerken is. Je hebt maar weinig nodig, om er fraaie DIY-projecten mee te kunnen maken! Een schroefmachine, een decoupeer- of handzaag en bijvoorbeeld een hamer zijn vaak al voldoende. Gereedschap dat vrijwel ieder gezin in huis heeft. Het hout bestel je eenvoudig bij een online houthandel, waar je de keuze hebt uit een breed scala aan houtsoorten. Afhankelijk van het type DIY-project dat je oppakt, kun je hier een geschikt type hout bij zoeken. 

Niet alleen in huis kun je verschillende projecten met hout als basismateriaal oppakken; kijk ook eens naar de tuin. De afgelopen jaren hebben veel huishoudens zelf een overkapping in de tuin geplaatst. Een fijne plek om een warme voorjaars- of zomerochtend te beginnen. 

Met hout zelf meubels maken voor in huis 

Online hout kopen biedt je niet alleen het voordeel dat je de keuze hebt uit een breed scala aan houtsoorten. Ook hoef je het hout zelf niet van de bouwmarkt naar je woning te verplaatsen. Dat laatste kan een uitdaging zijn, wanneer je bijvoorbeeld met houten meubels aan de slag wilt gaan. Je hebt er relatief veel hout voor nodig. Bestel wat hout om een bijzettafel te timmeren, om zelf een dressoir of televisiemeubel te creëren of bijvoorbeeld een nachtkastje te ontwerpen. Voor deze DIY-projecten vind je online tal van bouwtekeningen. Vanzelfsprekend kun je daar je eigen draai aan geven! 

Tip: het is de laatste jaren populair om met oud steigerhout aan de slag te gaan bij het bouwen van meubels. Ook een houten pallet kan een goede basis vormen voor bijvoorbeeld een bijzettafel. Dicht de pallet met losse planken en voorzie deze aan de onderzijde van kleine zwenkwielen. Het maakt het verplaatsen ervan makkelijker. 

Kleinere DIY-projecten voor jouw interieur 

Naast de mogelijkheid om zelf meubels te bouwen, zijn er tal van kleinere DIY-projecten met hout te vinden. Probeer bijvoorbeeld eens je eigen houten speelgoed te maken. Denk aan houten dierenfiguren, een houten trein of bijvoorbeeld een speelhuis. Niet alleen zijn dit leuke projecten voor je eigen kinderen; je kunt dit speelgoed ook cadeau doen aan mensen in je omgeving. Hoe origineel is dat? 

Of denk aan een praktisch DIY-project: een houten element dat je over de leuning van je bank kunt laten hangen. Zo creëer je een compact tafeltje voor een kop koffie, een schaaltje met nootjes, enzovoorts. 

0 Shares
Ook interessant