Zo onderhoud je een PVC vloer

0 Shares
0
0
0

Dus, jij hebt een woning gekocht of gehuurd waarin je een nieuwe vloer moet leggen? Over de soort vloer hoef je wat ons betreft niet lang na te denken, want dat zal natuurlijk een PVC vloer worden. Mocht je het hier inderdaad mee eens zijn, dan ben je vast ook nieuwsgierig naar hoe je die PVC vloer uiteindelijk moet onderhouden. Lees daarom in deze blog alle praktische tips voor het schoonmaken en onderhouden van PVC vloeren.

Waarom kiezen voor een PVC vloer?

Oké, we geven het toe. Misschien gingen we iets te hard van stapel door je al gelijk een PVC vloer aan te raden, zonder dat we daarvoor een reden gaven. Er zijn immers veel andere vloeren beschikbaar, dat het raar zou zijn als we die volledig buiten beschouwing zouden laten. Lees in elk geval hier een aantal redenen waarom je voor een PVC vloer zou kunnen kiezen:

 • Duurzaamheid
  PVC is erg goed bestand tegen slijtage en krassen. Overigens willen we daarbij wel benoemen dat het niet helemaal onschendbaar is. Laat je een mes met de punt naar beneden vallen, dan is er geen garantie dat de vloer onbeschadigd blijft, zoals je wel kan begrijpen.
 • Onderhoudsvriendelijk
  Hier komen we later nog op terug, maar PVC is ontzettend onderhoudsvriendelijk.
 • Vloerverwarming
  Mocht je in een huis woning waar vloerverwarming is, dan is PVC een mooie vloer die de warmte van de vloerverwarming goed doorgeeft. Vloerbedekking of een houten vloer zijn daar bijvoorbeeld wat minder geschikt voor.
 • Prijs-kwaliteitverhouding
  In vergelijking tot andere soorten vloeren, krijg je relatief veel vloer, voor een klein prijsje, maar met een hoge kwaliteit. Dat is dus redelijk goed voor de portemonnee, kan je wel stellen.

Yes! Ben je overtuigd een PVC vloer aan te schaffen? Scroll dan gauw door om te ontdekken hoe je deze onderhoud.

Hoe onderhoud je een PVC Vloer?

Je moet je voorstellen dat op een plank PVC een soort toplaagje zit. Deze laag zorgt ervoor dat de vloer bestand is tegen water en slijtage. Ook zal het niet meteen een grote ramp zijn als je wat zuur citroensap op de vloer laat vallen, zolang je het maar wel weer schoonmaakt

De basis schoonmaak

First things first, we starten bij het basisonderhoud. In principe ben je al goed op weg als je de vloer om de paar dagen stofzuigt. Gooi er eens per maand een dweil overheen en je bent al helemaal voorzien van een schone vloer. Het scheelt overigens een hoop als je niet met buitenschoenen naar binnenloopt, omdat je dan het meeste vuil dan kan ontstaan, al buiten houdt. Valt er per ongeluk wat vuil op de grond, dan is het verstandig dit direct op te ruimen, omdat je de algehele look

Grondige schoonmaak

Eens in de zoveel tijd zou je ervoor kunnen kiezen om de PVC vloer eens grondig schoon te maken. Voor dit soort reinigingen bestaan er speciale schoonmaakmiddelen. Deze zijn gemaakt voor PVC en zorgen ervoor dat de toplaag van PVC in tact blijft. Dat is gelijk een mooie ingang om je te vertellen dat het wordt afgeraden om PVC te behandelen met agressieve schoonmaakmiddelen, omdat dat die toplaag wellicht kan beschadigen.

Goed, volgens mij is het eigenlijk allemaal wel duidelijk. Dankzij de unieke eigenschappen van PVC, is het onderhouden ervan een super gemakkelijke taak. We hopen dat je veel hebt gehad aan onze tips en zien je graag nog eens terug op onze website. Tot dan!

0 Shares
Ook interessant