Slimme tips bij het verwerken van een bank in je interieur 

0 Shares
0
0
0

Meubels zoals een bank, een eettafel en bijvoorbeeld bed hebben een grote impact op de uitstraling van ruimtes in huis. Dat geldt in het bijzonder bij de keuze voor grotere modellen 3 zitsbanken in de woonkamer, een brede boxspring in de slaapkamer, enzovoorts. Hoe zorg je dat dergelijke meubels, in dit geval specifiek een nieuwe bank, op een slimme manier in het interieur van de woonkamer wordt verwerkt? Dit artikel geeft je een aantal tips, die hierbij van pas komen. 

Zoek naar geschikte plekken voor je nieuwe bank 
Nog voordat je de verschillende banken van meubelzaken bekijkt, is het verstandig om voor jezelf in kaart te brengen wat een geschikte plek is voor je nieuwe bank. Kies niet direct voor de plek als waar je huidige bank staat, maar wees creatief! Houd rekening met de belangrijkste zichtlijnen in huis, die voorheen mogelijk niet optimaal waren. Het verplaatsen van de bank kan deze zichtlijnen verbeteren, zodat je zicht hebt op de speelhoek van je kinderen, op hetgeen er in je tuin gebeurt, enzovoorts. 

Lag rug bij banken voor ramen in huis 
Het hoeft geen probleem te zijn, wanneer je een bank voor het raam in de woonkamer plaatst. Wanneer je voor deze plek kiest, is het echter verstandig om modellen met een lage rug te overwegen. Op deze manier voorkom je dat er onnodig veel licht uit de ruimte weggenomen wordt. Ook een lage rugleuning biedt voldoende ondersteuning aan je lichaam om verzekerd te zijn van het nodige comfort. 

Kies voor de toepassing van ton sur ton kleuren 
Ben jij bekend met het gebruik van ton sur ton kleuren? Feitelijk gaat het om een vaste basiskleur, waarvan je vervolgens verschillende tinten in je interieur verwerkt. Een belangrijk voordeel van deze ton sur ton kleuren is dat je een nieuwe bank heel gemakkelijk bij de rest van je bestaande interieur aan laat sluiten. De kleur op de wand hoeft niet vervangen te worden, wanneer je een andere tint van de gebruikte kleur neemt bij de aankoop van je bank. Populaire kleuren in 2024 zijn onder meer diverse groentinten, blauwtinten en een kleur als roze terracotta. Pasteltinten hebben een zachte, vaak warme uitstraling. 

Tip: voorkom grote contrasten in kleuren van de bekleding van je nieuwe bank, die van een bestaande fauteuil en bijvoorbeeld de wand waartegen je de bank plaatst. Een dergelijk contrast kan een woonkamer al snel erg druk en rommelig laten ogen. Iets wat je wilt voorkomen! 

Zoek naar een bank met de juiste bekleding
Houd bij het verwerken van een nieuwe bank in je bestaande interieur niet alleen rekening met het formaat en de kleur hiervan. Minstens zo belangrijk is het type bekleding dat je gebruikt. Dat geldt met name voor gezinnen met kinderen en huisdieren. De kans op vlekken of bijvoorbeeld losse haren is in dit geval relatief groot. Met een leren bekleding voorkom je dat de bank al snel vervangen moet worden, wanneer vlekken niet uit een stoffen bekleding te verwijderen blijken te zijn. Ook de keuze voor een bankstel met een afneembare hoes kan interessant zijn. Deze kun je periodiek wassen om de bank fris en schoon te houden. 

Tip: er zijn vaak mogelijkheden om een bank te laten impregneren met een speciaal vochtwerend middel. Ook bij een stoffen bekleding maakt zo’n coating het relatief makkelijk om vlekken te verwijderen. Vraag de verkoper naar de mogelijkheden of schaf zelf een spray aan, waarmee je zo’n coating op de bekleding van de bank aan kunt brengen. Houd er rekening mee dat deze behandeling na een aantal jaar herhaald moet worden. 

0 Shares
Ook interessant

Wat is een engagement plan?

Een engagement plan is een strategisch document dat wordt gebruikt om de betrokkenheid en interactie van mensen met…