Dit zijn de belangrijkste interieurtrends van dit moment 

0 Shares
0
0
0

Begin je uitgekeken te raken op het huidige interieur in huis? Overweeg de aanschaf van een aantal nieuwe meubels of accessoires, passend bij de laatste trends van dit moment. Zo is het in 2024 populair om gebruik te maken van natuurlijke materialen. Materialen als hout en composiet geven ruimtes niet alleen een warme, luxe uitstraling; ze zijn ook erg duurzaam. Kies je voor een materiaal als beton, bijvoorbeeld voor het aanrechtblad, dan profiteer je van de speelse look die het materiaal heeft. Dat speelse zit voornamelijk in de oneffenheden die in gedroogd beton voorkomen. Dit artikel zet alle trends voor je op een rijtje. 

Tip: breng eens een bezoek aan De Groot Wonen in Apeldoorn of een soortgelijke meubelzaak, om in de praktijk te zien welke meerwaarde meubels volgens de laatste trends in jouw interieur kunnen hebben. Hoe passen ze bij je huidige kleuren en materialen in huis? 

Natuur als inspiratie voor het interieur in huis 

Zoals in de inleiding van dit artikel genoemd werd, zijn het met name de natuurlijke materialen die goed scoren in 2024. Dat geldt ook voor de natuurlijke kleuren, zoals saliegroen en azuurblauw. Je ziet ze veel terug in het assortiment van onder meer de fysieke meubelzaak van De Groot Wonen. Natuurlijke kleuren en materialen stralen rust uit, voegen warmte toe aan het interieur en zijn tijdloos. Ze zorgen voor balans. Naast de al genoemde kleuren zijn ook natuurlijke tinten als een zandkleur, beige en bijvoorbeeld terracotta in trek momenteel. 

Organische vormen in je woning gebruiken 

Enigszins in lijn met de voorgaande interieurtrend is de groeiende populariteit van het gebruik van organische vormen. Je kunt hierbij denken aan een ronde of ovale spiegel, in plaats van een rechthoekig model. De rechte lijnen en hoeken zijn vaak erg hard, ze zorgen voor een contrast. In een modern en warm interieur van tegenwoordig worden deze contrasten juist zo veel mogelijk vermeden. Met de toepassing van organische vormen zet je hierin de eerste stap. Kies bijvoorbeeld ook bewust voor een fauteuil met een rond zitvlak, voor eetkamerstoelen met een ronding in de rugleuning, enzovoorts. 

Duurzaamheid als thema binnen interieurs 

Tot slot speelt duurzaamheid een steeds prominentere rol bij het samenstellen van interieurs. Dat zie je terug in het gebruik van hout, composiet en beton. Denk echter ook aan het gebruik van bamboe, aluminium en bijvoorbeeld tochtstrips in huis. Of denk aan de bewuste keuze voor een vloer van pvc. 

0 Shares
Ook interessant
woman holding garden fork

Tuinieren

Het tuinieren is meer dan alleen het onderhouden van een groene omgeving. Het is een kunstvorm die een…