Waar je allemaal op moet letten bij een verhuizing.

0 Shares
0
0
0

Verhuizen wordt vaak gezien als een hele opgave. Ongeacht of je net uit huis gaat of al ervaring hebt met verhuizen, het is gebruikelijk dat bepaalde details over het hoofd worden gezien. Om jouw verhuizing zo vlekkeloos mogelijk te laten verlopen, geven we je graag een aantal punten waar jij op moet letten bij je verhuizing.

Zorg voor een goede voorbereiding en een goed verhuisplan.

Het is erg belangrijk om ruim van tevoren te beginnen met het plannen van de verhuizing. Wij raden je aan om alvast een maand van tevoren te beginnen met de eerste voorbereidingen. Denk hierbij aan het huren van een bus om je spullen in te vervoeren. Wanneer je dit te kort dag wil plannen, kan het zijn dat er geen bus meer beschikbaar is. Daarnaast is het goed om bij vrienden en familie te vragen om te helpen, wanneer je dit op tijd aangeeft kunnen zij hier rekening mee houden. Daarnaast is het goed om na te denken over de prioriteiten. Het kan zijn dat de verhuizing niet in één dag lukt, het is dan belangrijk om de belangrijkste spullen alvast over te hebben.

Weet wat nodig is in het nieuwe huis.

Naast dat je uiteraard moet weten welke spullen je nieuw wil kopen voor je nieuwe woning, raden wij aan om alvast verder te kijken dan dat. Het is dus belangrijk om verder te kijken dan nieuwe gordijnen, nieuwe apparatuur of nieuwe meubels. Wij raden je ook aan om te kijken of er veranderingen aan het huis moeten gebeuren. Denk hierbij aan nieuwe plinten, het boren van gaten voor schilderijen of het schoonmaken van tapijt. Veel kan zelf gedaan worden en voor het schoonmaken van tapijt kun je een tapijtreiniger huren. Het is verstandig om alle wijzigingen aan het huis voor de verhuizing gedaan te hebben zodat je geen last hebt van de meubels wanneer deze in de woning staan.

Zorg dat de dag van verhuizing zo soepel mogelijk verloopt.

Op de dag van verhuizing is het belangrijk om alle spullen efficiënt in te pakken en de dozen te stickeren met steekwoorden van de inhoud van de verhuisdoos. Organiseer de dozen zodanig dat vergelijkbare producten bij elkaar zitten, waardoor het uitpakken efficiënter verloopt. Daarnaast is het goed om een verhuislift te huren wanneer je niet op de begane grond woont of wanneer je grote meubels naar de verdiepingen moet verhuizen. Dit voorkomt schade door het omhoog tillen en vergemakkelijkt de verhuizing. 

Kortom, zorg dat jouw verhuizing goed is voorbereid zodat je verhuizing vlekkeloos verloopt en je snel de nieuwe woning in kan.

0 Shares
Ook interessant