Maak je huis gezellig voor de herfst

0 Shares
0
0
0

De herfst is een prachtig seizoen. Veel mensen worden somber als de dagen korter worden en de bomen hun bladeren laten vallen. Maar de herfst is juist het seizoen van prachtige kleuren, warmte en gezelligheid. Dat kun je ook in je interieur laten blijken. Lekker vroeg de gordijnen dicht en gezellige lampjes of kaarsen aan. Met een boek op de bank of lekker samen een serie kijken, dan kan er tijdens zo’n avond toch weinig meer misgaan. Je kunt het interieur van je woonkamer met kleuren aan de koudere maanden van het jaar aanpassen.

De kleuren van de herfst

De kleuren van de herfst zijn bruin- en groentinten. Maar ook donkerblauw, paars en bordeaux doen het natuurlijk prima. Deze kleuren kun je laten terugkomen in een mooie en lekker warme plaid op de bank, aangevuld met knusse kussens. Die kunnen in dezelfde kleur maar ook in combinerende kleuren. Plaids en ook kussenhoezen zijn te koop in heerlijke stoffen zoals alpacawol en lamswol. Lekker warm en heerlijk zacht. Je kunt er ook lekker onder wegkruipen als je de verwarming een graadje lager hebt staan om energiekosten te besparen.

Houd de kou buiten de deur

Met mooie raambekleding houd je de kou ook voor een belangrijk deel buiten de deur. Bij Rails & Roedes vind je alles wat je nodig hebt om je gordijnen netjes op te hangen. Mooie roedes in verschillende kleuren, leverbaar in diverse afmetingen zodat ze altijd passend zijn voor je ramen. Overgordijnen zijn vaak zwaarder dan vitrage, daar moet je dus rekening mee houden als je een online bestelling plaatst. Of vraag om vrijblijvend advies bij de klantenservice. Met gordijnen voor de ramen houd je tocht en vocht buiten de deur waardoor het in huis een stuk aangenamer is.

Nog meer gezelligheid met accessoires

Niet alleen met mooie gordijnrails en knusse gordijnen maak je het in huis gezellig. Dat kun je ook doen met accessoires. Maak een mooie herfstschaal met kastanjes, eikeltjes en mooie takken. In het bos is van alles te vinden in de herfst. Je mag daarvan een bescheiden hoeveelheid meenemen. De rest moet blijven liggen als voedsel voor de dieren die in het bos leven. Verder kun je het extra gezellig maken met sfeervol licht van kaarsen of waxinelichtjes. Er is een keur aan kandelaars en waxinelichthouders te koop. Op die manier kom je de winter zeker door.

Dit jaar geen herfstdip

Als je gevoelig bent voor een dip in je stemming als het herfst wordt dan kan het zeker helpen om je woonkamer knus en gezellig te maken. Maar bedenk ook dat het belangrijk is om genoeg frisse lucht te krijgen. Een heerlijke boswandeling kan je goed doen, of je nu wel of niet op zoek gaat naar mooie bladeren, eikels, beukennootjes en kastanjes voor je herfststukje. Juist in de wintermaanden is het belangrijk om niet voortdurend binnen te zitten. Tegen slecht weer kun je je kleden. In Scandinavië luidt een gezegde: Slecht weer bestaat niet, alleen slechte kleding.

0 Shares
Ook interessant

Kunststof wandpanelen

Wandpanelen zijn er in verschillende soorten en maten. Een populaire soort wandpaneel is degene van kunststof. Deze zijn…