4 tips voor het onderhoud van een laminaatvloer

0 Shares
0
0
0

Nieuwe vloer leggen? Op zoek naar tips voor het onderhoud van een laminaatvloer? Laminaatvloeren zijn populair om verschillende redenen: ze zijn duurzaam, betaalbaar en relatief eenvoudig te installeren. Maar om laminaatvloeren er jarenlang als nieuw uit te laten zien, moet je ze regelmatig onderhouden. In dit artikel delen we vier handige tips om je laminaatvloer in topconditie te houden.

Regelmatig stofzuigen en vegen

Altijd regelmatig stofzuigen en vegen! Stof, vuil en zand kunnen krassen veroorzaken als je ze niet op tijd opruimt. Gebruik daarvoor een zachte borstel of een stofzuiger met een zachte borstelkop. Belangrijk is om geen vochtige doek of mop te gebruiken bij het schoonmaken, want te veel vocht kan je laminaat beschadigen. Als er toch gemorst wordt, veeg het dan meteen weg om te voorkomen dat het in de naden van het laminaat trekt en schade veroorzaakt.

Gebruik de juiste reinigingsproducten

Je moet ook de juiste schoonmaakproducten gebruiken. Gebruik geen agressieve chemicaliën of sterke schoonmaakmiddelen, want die kunnen je vloer beschadigen. Het beste is om een speciaal laminaat reinigingsmiddel te gebruiken, omdat dat mild is voor je laminaat. Als je dat niet hebt, kun je een mix van water en een zacht afwasmiddel gebruiken om vlekken te verwijderen. Na het schoonmaken moet je ervoor zorgen dat je het oppervlak goed droogt met een droge doek om te voorkomen dat water in de naden sijpelt. Op die manier blijft je laminaat er mooi uitzien en behoudt het zijn glans.

Bescherm je laminaatvloer tegen krassen

Wil je krassen voorkomen? Plaats dan viltglijders onder de poten van je meubels als je ze verplaatst, gebruik wieltjes van rubber in plaats van harde plastic varianten en leg deurmatten neer bij de ingangen van je huis om vuil en zand buiten te houden. Je kunt oko gebruik maken van stoeldoppen om slijtage aan stoelpoten te voorkomen.

Regelmatig onderhoud en inspectie

Het is belangrijk om je laminaatvloer regelmatig te checken en te onderhouden. Kijk zo nu en dan of er beschadigingen zijn, zoals losse planken, krassen of verkleuringen. Als je iets ziet dat niet in orde is, los het dan meteen op om verdere problemen te voorkomen. Je kunt zelfs af en toe een vloerenspecialist inschakelen om je laminaatvloer grondig te reinigen en hardnekkige vlekken te verwijderen. Heb jij wat geleerd van dit artikel? Met deze aanpak blijft je laminaat er in ieder geval lang als nieuw uitzien.

0 Shares
Ook interessant

BVO betekenis + uitleg

Betekenis en uitleg van BVO Als je ooit een huurovereenkomst of bouwtekening hebt gezien, dan ben je vast…