Zo verleng je de levensduur van apparaten in huis

0 Shares
0
0
0

Een wasmachine, de waterkoker, je afwasmachine, het koffiezetapparaat… Het zijn allemaal apparaten waarvan je toch eens graag zou willen hebben dat de levensduur eindeloos is. Dat het allemaal perfect blijft werken, nooit kapot gaat en even goed is als de nieuwere variant van het apparaat.

Tja, klinkt als een droom van velen, maar helaas geen realistische droom. Althans, het enige wat je kan proberen, is om methoden uit te proberen waardoor de levensduur tenminste wordt verlengd. Laten wij je in deze blog nu net van deze methoden op de hoogte stellen. Dus, lezen maar en pas sommige methoden direct toe. Overigens zal je voor sommige opties, zoals een waterontkalker, iets langer moeten wachten.

De basis

We houden ervan om op te bouwen naar het hoogtepunt en in dit geval is dat zelfs gewoon nodig. Als je de basis niet goed toepast, zullen de andere methoden namelijk ook een stuk minder goed uit de verf komen. Dus, denk allereerst aan de volgende punten:

  • Schoonmaken
    Ja, het is vrij vermoeiend, maar schoonmaken gebeurt echt niet vanzelf. Je voorkomt er in elk geval mee dat er allemaal viezigheden het apparaat binnendringen. Zoiets als een koffiezetapparaat heeft bijvoorbeeld geen IP65-classificatie en is er gevoelig voor alles wat hem ‘aanvalt’.
  • Reinigingsprogramma’s
    Veel apparaten geven zelf wel aan wanneer het tijd is voor een reinigingsprogramma. Toch zijn er ook genoeg apparaten die aangeven dat je dat ‘zelf’ moet onthouden. Denk aan het waterkoker, maar ook aan de afwasmachine. Zoek eens een deep clean video van dat laatste op, en het zal je zien hoeveel vuil er zich ophoopt.

Goed, heb je de basis van het schoonmaken in de vingers, dan is het tijd om door te gaan naar de volgende stap.

Tips voor langdurig behoud van apparaten

We gaan een beetje streng zijn, maar kies je ervoor om deze tips op te volgen, dan is de kans aanzienlijk groter dat je apparaten langer blijven bestaan. Lees:

#1 Negeer geen geluiden

Je wasmachine maakt sinds een week of twee een gek geluid, waarvan je geen idee hebt waar het vandaan komt. In plaats van dat je het geluid nog een week negeert, dien je eigenlijk direct op onderzoek uit te gaan. Nog steeds geen idee? Vraag dan een professional. Waarschijnlijk is die persoon goedkoper dan de aanschaf van een gehele nieuwe wasmachine.

#2 Optimaliseer instellingen

Pas de instellingen van je apparaten aan om energie te besparen en de levensduur te verlengen. Lees, om te begrijpen om welke instellingen het gaan, eens de gebruikershandleiding door. Het is saai, we know, maar wel zeker nuttig.

#3 Overweeg een waterontkalker

Een waterontharder kan een waardevolle investering zijn voor het behoud van huishoudelijke apparaten. Het harde water wordt behandeld en de kalkaanslag in je apparaten wordt aanzienlijk minder. En nee, waterontharder kosten zijn niet gratis, maar betalen je in de levensduur van al je andere apparaten wel degelijk terug.

Conclusie

Dus, wat kunnen we hieruit concluderen? Nou, het belangrijkste is om je apparaten regelmatig schoon te maken, om mogelijke problemen niet te negeren en mogelijk te investeren in apparaten die het leven makkelijker maken (waterontkalker). We hopen dat je het allemaal toepast en nog een levenslang kan genieten van je favoriete apparaten!

0 Shares
Ook interessant