Haal hout in huis!

0 Shares
0
0
0

Hout was vroeger in vrijwel elk huis terug te vinden. Toen was hout nog makkelijk te verkrijgen, en werd het gezien als een van de weinige materialen waarmee je stevige meubels kon bouwen. Nu, in onze tijd, zijn er veel alternatieven voor hout uitgevonden. Ook komt hout een stuk minder terug in het moderne, minimalistische interieur dat op het moment in veel delen van de wereld populair is. Dat is zonde, want hout is ook nu nog een aanwinst voor elk huis. In dit artikel vind je enkele manieren om hout terug in huis te brengen.

Houten wandbekleding

Een houten vloer is vrij bekend, maar ook op de muur kan hout soms helemaal op zijn plaats zijn. Houten wandbekleding breekt een monotone muur op een stijlvolle manier op en heeft een rustieke, uitnodigende toon. Je kunt voor een paar rechte planken kiezen, of juist voor een ingewikkelder design gaan. Er zijn veel opties, en online is er veel inspiratie te vinden. Onze favoriet? Sommige mensen zijn erin geslaagd om een soort mozaïek van de plakken van een boomstam aan de muur te maken. Dat is een echte blikvanger!

Laminaatvloeren

Over vloeren gesproken: als je nog geen houten vloer hebt liggen, dan kan het ontzettend duur zijn om er een aan te schaffen. Overweeg daarom een materiaal dat geen hout is, maar er wel op lijkt, zoals laminaat. Het is betaalbaar, makkelijk om zelf te plaatsen, en ontzettend goed bestand tegen krassen en vlekken. Ook is laminaat in veel soorten en maten beschikbaar, zodat je zelf de controle houdt over hoe het eruitziet, en niet van het type hout afhankelijk bent. Wat wel belangrijk is om te weten, is dat laminaat slecht tegen vocht kan. Overweeg dus een ander soort materiaal voor in de keuken en kelder.

Raamdecoratie

De tijd van stoffen gordijnen is inmiddels echt voorbij. Wil je ook graag bij het raam het gevoel van de natuur overbrengen? Overweeg dan om voor houten jaloezieën te kiezen. Je kunt zelf precies kiezen hoeveel zonlicht je naar binnen wilt laten komen. Het zonlicht dat dan door de houten lamellen schijnt, krijgt een aangename, zachte gloed. Dit komt doordat de lamellen het licht niet reflecteren, zoals bij metalen lamellen al snel het geval is Ook zijn houten jaloezieën duurzamer dan de kunststoffen versie, en vertonen ze minder snel tekenen van slijtage. Ze passen bij elke kamer.

Houten meubels

Er zijn zoveel verschillende opties op het gebied van houten meubels dat je vaak door de bomen het bos niet meer kunt zien. Ons advies? Kies een of twee meubelstukken uit die je graag van hout wilt hebben. Zo komen de meubels mooi tot hun recht, en verlies je ze niet in een zee van bruin. Populaire opties zijn bijvoorbeeld de eettafel, servieskast, of twee comfortabele zitstoelen. Zo lang je er zelf een fijn gevoel bij hebt, is het allemaal goed.

0 Shares
Ook interessant