Tips om goed voorbereid naar de keukenboer te gaan

0 Shares
0
0
0

Gaaf! Je gaat verbouwen en bent op zoek naar een nieuwe keuken. Je besluit langs een aantal keukenboeren te gaan, maar wat is nu eigenlijk handig om alvast over te denken? Is er misschien nog iets nodig vanuit jou voordat je je door de keukenspecialist laat begeleiden?

In deze blog zullen we je de benodigde tips geven, zodat jij goed voorbereid naar de keukenboer gaat. We hebben de tips opgedeeld in een aantal categorieën, zodat jij stap voor stap alle tips kan opvolgen. Ben je benieuwd waar we allemaal op doelen? Lees dan maar gauw verder!

Oriënteren op keukenboeren

Allereerst is het handig om te kijken naar welke keukenboer(en) je eigenlijk allemaal wil gaan. Vaak kiezen mensen zo’n 2 of 3 plekken uit waar ze zich laten informeren en mogelijk een offerte laten opstellen. Woon je bijvoorbeeld in Noord-Holland, kijk dan naar keuken Alkmaar of misschien eentje in Haarlem. Let bij de selectie in elk geval op de prijsklasse, de algemene stijl van de keukens en de recensies.

De juiste maatvoeringen en plattegronden

Maak je een afspraak bij een keukenboer, dan stellen zij het vaak zeer op prijs dat je bepaalde maatvoeringen en plattegronden meebrengt. Wellicht heb je een nieuwbouwhuis en heb je de tekeningen van aansluitpunten en afmetingen al liggen. Anders moet je misschien even graven in de papieren van ooit. Wil je bijvoorbeeld de vaatwasser op een andere plek, dan kan er voor je worden gekeken of dat qua aansluitingen wel praktisch en/ of haalbaar is.

De inhoud van de keuken

Bereid je er maar alvast op voor: de persoon die je gaat helpen om een keuken samen te stellen, gaat je ontzettend veel vragen stellen. En nee, dat is niet alleen bij dure keukens, ook bij een goedkope keuken zijn er veel keuzes die je moet maken. Het zal je hoe dan ook helpen als je alvast heb nagedacht over de volgende punten. Lees:

 • Kleuren
  Zoek op Pinterest of op de website van de betreffende keukenzaak naar welke kleuren keuken jij mooi vindt. Een passend werkblad is ook al handig om over na te denken.
 • Materialen
  Als we voor onszelf mogen spreken: het letterlijke gevoel van onze vingers op een kunststoffen werkblad is onze grootste nachtmerrie. Wij gaan daarom graag voor een werkblad van composiet. De keukenkastjes mogen verder niet van hout zijn (liever melamine) en de kraan van geborsteld RVS.
 • Apparatuur
  Qua apparatuur bestaan er ook verschillende prijsklassen. Geregeld geldt daarbij ‘goedkoop is duurkoop’ maar ook daarbij is het handig om je te laten informeren. Als je bijvoorbeeld een voorkeur hebt voor Bosch, Siemens, Pelgrim of AEG, kan je dat op voorhand ook al duidelijk maken.
 • Afwerking
  Ga je voor een greeploze keuken? Wil je graag een spatrand of een hele achterwand in tegels? Wil je een ingefreesde spoelbak? Ga je voor een heetwaterkraan? Wat dacht je van een zeeppompje? Hoe zit het met de dikte van het werkblad? Is een ingebouwd koffiezetapparaat iets voor jou? Etcetera, etcetera.

Conclusie

Heb je je op alle bovenstaande vragen en punten voorbereid? Dan ben je al een heel eind. Het moeilijkste blijft dat je de keuzes definitief moet maken, maar als je een goede specialist hebt, dan helpt hij of zij jou daar graag bij. Alvast veel plezier met het zoeken van je keuken!

0 Shares
Ook interessant