Tuinslang Action, Lidl & meer Budget Keuzes

0 Shares
0
0
0

Stop, stop, stop. We weten dat het gras soms groener is bij de buren, maar dat betekent niet dat je er alles aan moet doen om het te kunnen overtreffen. Althans, niet als dat liters en liters met water kost.

Als we hartje zomer of na meerdere hittegolven een gelig in plaats van een knalgroen grasveldje hebben, kunnen we dat maar beter zo houden. We kampen namelijk met een groeiend watertekort.

Waarvoor gebruik je een tuinslang?

Oke, we klinken wat streng in de inleiding, maar over dat watertekort is niks gelogen. Dat houdt natuurlijk niet tegen dat je gewoon een tuinslang kan aanschaffen. Zo’n ding is namelijk multifunctioneel. Je kan:

  • je tuin ermee besproeien
  • je auto ermee schoonmaken
  • je voetenbadje op de veranda ermee vullen
  • je kinderen laten genieten van wat verkoeling op een warme dag
  • etc.

In deze blog geven we je verschillende opties voor de aanschaf van een tuinslang. Ze zijn niet de duur en hebben prima lengtes. Zo zou je er eentje kunnen aanschaffen bij de Lidl en Action, maar dat zijn natuurlijk niet de enige wereld. Start met lezen en heb deze zomer een tuinslang waar je u tegen zegt.

Tuinslang Action

Natuurlijk heeft de Action een geweldig assortiment en ja, er zijn ook tuinslangen te vinden. Tuinslangen, gezien er daadwerkelijk meer dan eentje te vinden is. We hebben ze beide voor je bekeken en een beschrijving gegeven. Je kiest de juiste tuinslang, die aan jouw eisen voldoet.

Kinzo tuinslang

Prijs: €7,95
Lengte: 18 meter

Voor minder dan 10 euro heb je al een tuinslang van bijna twintig meter. Grote kans dat jij er je hele tuin mee doorkomt, zonder dat je nog een verlengstuk zou moeten aanschaffen.
De Kinzo tuinslang wordt geadverteerd met een beschrijving waarin wordt gezegd dat hij 5-delig is. We moesten er even over nadenken, maar inderdaad, er zijn vijf delen ze zien. Het gaat om: de pvc slang, de 2 verbindingen van kraan naar slang en de twee verbindingen van slang naar kopstuk. Dat kopstuk kan je overigens draaien, waardoor je verschillende ‘standen’ creëert. Je jonge plantjes geef je natuurlijk water met een sproeierfunctie, waar je de velgen van je auto kan schoonspuiten met een dikke, harde straal.

Klik hier om de tuinslang te bekijken

Uittrekbare tuinslang

Prijs: €14,95
Lengte: 7 – 20 meter

We krabden even achter onze oren toen we deze uittrekbare tuinslang bekeken. De tuinslang is zelf maar zeven meter lang, maar kan uitrekken tot maar liefst 20 meter. Dat is een verschil van wel 13 meter, wat betekent dat hij bijna verdriedubbeld in lengte. We kunnen wel stellen dat dit weer een prachtstuk aan tuinslang is. Het is natuurlijk erg voordelig, zo’n slang. Het neemt namelijk weinig ruimte in beslag en je hupst zo je hele tuin door. Echter hangt hier een groot nadeel aan. Normaal gesproken loop je te trekken aan de slang en voel je direct weerstand als je niet verder kan. In dit geval weet je niet precies wanneer dat punt zal plaatsvinden. Je raakt verstrengeld in je eigen tuin en bent veel te ver gegaan.

Klik hier om de tuinslang te bekijken

Tuinslang Lidl

Het tuinassortiment van de Lidl is toch wel aanzienlijk groter dan die van de Action. We noemen daarin de Action niet negatief, we noemen de Lidl daarin juist positief. Je vindt er alle gadgets in de wereld van tuinslangen en natuurlijk ook gewoon losse tuinslangen. We hebben voor je gezocht naar een goede tuinslang, voor een relatief klein prijsje.

Parkside flexibele tuinslang

Prijs: €14,95
Lengte: 15 meter

Wéér zo’n eentje waar ons tuinslangenhart sneller van gaat kloppen. Deze tuinslang is flexibel, knik bestendig en krimpt weer naar gebruik. Anders dan bij de laatst beschreven tuinslang van de Action, ziet dat groeien en krimpen er bij deze tuinslang een stuk plausibeler uit. De tuinslang kan ‘groeien’ tot 15 meter en heeft een mooie, groene kleur. Bovendien zou de slang ‘UV- en weersbestendig’ zijn, wat natuurlijk perfect klinkt wat betreft ons Nederlandse weer. Verder krijg je er niet één, niet twee, maar wel drie extra sluitringen bij. Mocht iets gaan lekken of kapot gaan, dan kan je je dat de komende drie keer nog permitteren.

Klik hier om de tuinslang te bekijken

Parkside tuinslangset

Prijs: €19,99
Lengte: 30 meter

Voor eenieder met een wat grotere tuin, is deze tuinslang natuurlijk perfect. Even voor je beeldvorming, dat is ongeveer de lengte van 10 woonlagen/ verdiepingen op elkaar. Je komt dus een flink eind, kan je wel stellen.
Deze tuinslang wordt verkocht als tuinslangset. In de praktijk komen we hierbij niet verder de slang zelf en de benodigde tussenstuk voor de slang naar kraan en opzetstukken. Dat opzetstuk is er trouwens wel eentje waar we blij van worden. Je kan hem namelijk ‘traploos’ verstellen, wat inhoudt dat je meer dan een standaard aantal standen kan aanhouden.

Klik hier om de tuinslang te bekijken

Parkside sproeikop

Prijs: €6,99
Lengte: n.v.t.

Huh, een tuinslang voor maar zeven euro? Nee, we laten nog even de sproeikop van het merk Parkside betreden. Dit is, wat ons betreft, een soort sproeikop dat je direct moet aanschaffen bij de aankoop van je ‘standaard’ tuinslang. Je kan met deze sproeikop het water namelijk stoppen. Pas als je het handvat indrukt, komt er water uit. Het scheelt niet alleen wat in dat watertekort waar we het over hadden, maar ook in je portemonnee. Wil je toch dat voetenbadje handsfree vullen? Haal de sproeikop eraf en houd het met een schuin oog in de gaten.

Klik hier om de sproeikop te bekijken

Andere budget keuzes

We zijn een man van ons woord, dus hier volgen nog een aantal andere budget keuzes. Zo hoef je niemand te vertellen dat je de Action geen fijne winkel vindt of de Lidl om bepaalde redenen liever vermijdt.

Tuinslang EasyNova

Prijs: €39,95
Lengte: 15 meter

Deze tuinslang valt misschien wel iets boven de budget keuzes, maar er is een detail dat de slang alweer iets in verhouding maakt. De sproeikop, waar we het eerder al over hadden, wordt bij deze tuinslang al gewoon bijgeleverd. Bovendien kan de tuinslang eigenlijk niet knappen, lekt dus niet en behoud te allen tijde de gewenste waterdruk. Of dat nog niet goed genoeg was, verblijden we je ook nog met het feit dat er een ophanghaak met de tuinslang wordt meegeleverd. Heb je de slang dagelijks in gebruik, dan hang je de haak aan de schuur op.

Klik hier om de tuinslang te bekijken

Tuinslang Gardena

Prijs: €29,19
Lengte: 20 meter

Meui, zeggen we dan met een platte tongval. De tuinslang van Gardena is een prima, standaard tuinslang. Het is gemaakt van ‘hoogwaardig’ PVC. De recensies over het merk zijn goed en dat is exact de reden dat deze tuinslang er tussen staat. Houd overigens wel in gedachten dat deze tuinslang niet compleet wordt geleverd. Dus, je hebt geen koppelstukken of fancy opzetstukken. Bovendien moet je in gedachten houden dat je te maken hebt met een maximale druk. Overigens is dat bij alle tuinslangen zo.

Klik hier om de tuinslang te bekijken

Tuinslang Gardena

Prijs: €160,-
Lengte: 25 meter

We horen je al denken: hon-derd-zes-tig euro???? En toch moeten we hierop een bevestigend antwoord geven. Maar, we zouden wij niet zijn als het wederom gaat om een pareltje. Het is namelijk niet zo maar een tuinslang, maar een wandslangenbox. Het houdt in dat de box 180 graden zwenkbaar is en vanzelf weer oprolt. Is dat even handig? De slang heeft meerdere spuit standen. Verder wordt alles dat je nodig hebt voor de bevestiging bijgeleverd en kom je niet onverwachts voor extra kosten te staan.

Klik hier om de tuinslang te bekijken

Koopgids tuinslang

Tot slot nog een beknopte koopgids voor de aanschaf van je nieuwe tuinslang. Je voorkomt dat je tegen een bekend probleem aanloopt en kan zonder zorgen aan de slag. Volg de volgende tips:

  1. Lengte: Meet de afstand vanaf de kraan tot aan het uiterste punt van de tuin waar je water wilt geven. Koop vervolgens een tuinslang die minstens zo lang is als deze afstand. We raden je zelfs aan te kiezen voor een iets langere aan te schaffen, om een kritiek knelpunt bij de kraan voor te zijn.
  2. Materiaal: Tuinslangen zijn er in verschillende materialen, zoals rubber, PVC en polyurethaan. Een rubberen slang gaat over het algemeen het langste mee, maar is ook het duurste. PVC-slangen zijn goedkoper en lichter, maar minder duurzaam. Polyurethaan-slangen zijn lichtgewicht en duurzaam, maar duurder. Maak hier zelf een afweging in.
  3. Accessoires: We noemen het accessoires, maar we bedoelen natuurlijk niet je handtas of sieraden. We hebben het over accessoires als sproeikoppen, koppelingen en houders voor de tuinslang. Deze kunnen het gebruiksgemak verhogen en het bewateren van de tuin eenvoudiger maken.

Als je deze tips in gedachten houdt bij het kiezen van een tuinslang, zal je een model vinden dat past bij jouw behoeften en budget.

0 Shares
Ook interessant