Schaduwdoek Action, Lidl & meer Budget Keuzes

0 Shares
0
0
0

Ja, ja, de zomer is weer in het verschiet. Met de stijgende temperaturen en soms, aanhoudende droogte, is het tijd om alvast de armen uit de mouwen te steken. Of wil je deze zomer soms in de kleur van een kreeft je tijd doorkomen?

Alle gekheid parkeren we even opzij, want als het gaat om de zon en warmte is er nog veel te leren. We weten het, het is fantastisch om te bakken in de zon bij warm weer. Helaas kan je lichaam daar niet zo goed tegen. Ook als je niet snel verbrand en ook als je al een mooie, bruine huidskleur hebt: de zon is verraderlijk.

Schaduwdoek

En met deze, ietwat belerende inleiding, bieden we je ook meteen een oplossing. We hebben het namelijk over een schaduwdoek. Hiermee kan je buiten zitten, maar blijf je relatief beschermt tegen het branden van de zon.

Een schaduwdoek is een stuk stof dat is ontworpen om schaduw te bieden tegen de zon. Verkrijgbaar in verschillende soorten en maten, vormen en kleuren, beschermen ze buitenruimtes, zoals terrassen, tuinen en speelplekken. Niet alleen de zon wordt tegengehouden, maar ook die verraderlijke UV-straling. Je kan ze gemakkelijk installeren en zijn toepasbaar op een tal van buitenruimtes.

In deze blog geven we meerdere voorbeelden van schaduwdoeken, te koop bij de Action, Lidl en andere winkels. Het belangrijkste voor ons? Een relatief kwalitatief doek voor een klein prijsje. Dan heb je nog steeds genoeg geld over voor leuke uitstapjes en misschien wel een vakantie.

Schaduwdoek Action

Bij de Action wordt een soort schaduwdoek verkocht. Althans, het zijn er eigenlijk twee, maar in principe gaat het om twee verschillende afmetingen. Verdere informatie, lees je hieronder.

Prijs: €9,95
Afmetingen: 3,6 x 3,6 x 3,6 meter

Klik hier om het schaduwdoek te bekijken

Prijs: €17,95
Afmetingen: 5 x 5 x 5 meter

Klik hier om het schaduwdoek te bekijken

De schaduwdoeken te koop bij de Action hebben een driehoekige vorm. Ze komen in twee verschillende maten, maar ook twee kleuren, namelijk grijs en roze. Ga je voor een industriële look in je tuin, dan past grijs daar natuurlijk goed bij. Bij een meer hippie-achtige variant qua tuin, is het raadzaam de roze aan te schaffen.

Op de doeken zit zeker enige vorm van UV-protectie. In dit geval gaat het om een UV protectie van 50. Dat houdt in dat 1/50e van de UV-straling door wordt gelaten. In praktijk kom je dan uit op een maximum van 2%. Met een laagje zonnebrand, ben je helemaal compleet. Je kleurt misschien niet of nauwelijks, maar weet wel dat je huidcellen je eeuwig dankbaar zijn. Al is het maar voor een uurtje, dat je de schaduw boven de zon verkiest.

Schaduwdoek Lidl

In het assortiment van de Lidl raakten we een beetje in de war, gezien je wordt geleid naar producten die al uitverkocht zijn. Gelukkig hebben we, naast het eindeloze assortiment van parasolen, ook nog schaduwdoeken gevonden. Althans, zij noemen het anders maar het komt overeen met het de werking van een schaduwdoek. We hebben het over de …

Livorno home Zonnescherm

Prijs: €27,99
Afmetingen driehoek: 4,15 x 4,15 x 4,15 meter
Afmetingen rechthoek: 2 x 3 meter

We raakten nog meer in de war door het tonen van het specifieke product. Op het plaatje staat zowel de driehoekige als de rechthoekige variant, maar voor het bedrag van bijna dertig euro, krijg je maar een van de twee. Je hebt de keuze tussen die twee vormen, die op zichzelf weer verkrijgbaar zijn in de kleuren beige en antraciet.

Mocht je de keuze voor een doek hebben gemaakt, dan vermelden we nog met plezier dat dit doek een nóg hogere UV-protectie heeft dan degene van de Action. Het gaat namelijk om een protectie van 60, wat neerkomt op net iets meer dan 1,5% doorschemering van UV. Verder zijn de doeken van prima kwaliteit en zit jij er deze zomer niet zo gebakken bij. Zelfs je kleine kan veilig buiten spelen, zonder elk kwartier weer opnieuw te worden ingesmeerd. De doeken worden overigens geleverd met veren en spanbanden, wat je moeite en tijd scheelt bij het monteren.

Klik hier om het schaduwdoek te bekijken

Andere budget keuzes

De Action en de Lidl zijn niet de enige winkels waar schaduwdoeken te koop zijn. We geven, zoals beloofd, nog een aantal andere opties die redelijk goed te betalen zijn. Lees gauw verder en verdiep je nog meer in de ‘zonnige’ wereld van schaduwdoeken.

Schaduwdoek Aldi

Prijs: €29,99
Afmetingen: niet duidelijk

Dat de afmetingen van het schaduwdoek niet duidelijk zijn, laat je misschien wel terzijde als je hoort over een andere feature van dit doek. Dit schaduwdoek heeft namelijk lichtjes. Overdag heb je de voordelen van de schaduw en bij het starten van de schemering ga je over op de lichtjes. Er zitten meer dan 88 vaste leds in en daar bovenop heb je er nog een stuk of 20 die kunnen flikkeren.

De elektriciteit voor de lampjes kan je behalen door middel van een adapter, maar ook door zonne-energie, omschrijft de beschrijving. Waar je overdag uit de zon blijft, krijg je ‘s avonds van de zon nog iets positiefs. Hoe effectief de schaduw over het algemeen is, is overigens niet bekend. Maak voor jezelf de afweging of dit hét doek voor jou is.

Klik hier om het schaduwdoek te bekijken

Schaduwdoek Perel

Prijs: €49,50
Afmetingen: 3,6 x 3,6 meter

Misschien iets duurder dan je had gehoopt, maar je krijgt zeker waar voor je geld bij de aanschaf van dit schaduwdoek. Het doek laat namelijk zowel zon als regen tegen. De waterafstotende versie van een schaduwdoek, kom je niet altijd tegen. Ben jij, bij een willekeurig buitje, even blij dat je tuinkussens nog zijn beschermt tegen het vocht.

Het doek zou tevens gemakkelijk zijn om te monteren en het laat een degelijke vorm van bescherming tegen UV achter. Een ander leuk aspect: het doek komt in, onder andere, de kleur terracotta. Voldoet helemaal aan de huidige, bohemian-achtige trends en staat perfect bij de bamboe schutting die je vorig jaar hebt laten bouwen. Wat ons betreft is het schaduwdoek van Perel een parel.

Klik hier om het schaduwdoek te bekijken

Schaduwdoek Floracord

Prijs: €34,95
Afmetingen: 1,4 x 2,7 meter

Voor alle mensen onder ons die geen tuin hebben maar fantastisch blij zijn met hun kleine balkonnetje op het zuiden, willen we ook nog even een optie geven. Het schaduwdoek van Floracord heeft een perfecte afmeting voor menig, standaard balkon. Niet alleen jijzelf bent blij dat je wat schaduw hebt, ook je planten hebben wel een tijdje uit de zon verdiend.

Gezien de makkelijke bevestiging van het doek, kan je het ook snel weer weghalen. Het doek is nou niet echt waterdicht en om schimmelvoorkoming van een nat, opgevouwen doek te voorkomen, kan je hem van te voren al weghalen. Ook handig om te weten: de UV-werking werkt voor zo’n vijf jaar optimaal. Daarna zou je kunnen overwegen een nieuwe aan te schaffen, om zo te voorkomen dat je alsnog verbrand.

Klik hier om het schaduwdoek te bekijken

Koopgids schaduwdoek

Ben je overtuigd om een schaduwdoek aan te schaffen? Lees dan nog even gauw de volgende punten door. Er zijn namelijk een aantal factoren waar je rekening mee moet houden, voordat je er een koopt. Vandaar enkele tips voor het maken van de juiste keuze:

  1. Grootte en vorm: Meet de oppervlakte van de ruimte waar je het schaduwdoek wilt plaatsen. Houd er rekening mee dat het doek iets groter moet zijn dan de ruimte die je wilt bedekken, om voldoende schaduw te bieden. Het zou vervelend zijn als de zon nog steeds in je oog schijnt, wanneer je in je favoriete stoel zit. Qua vorm zou je hoofdzakelijk moeten kiezen
  2. Materiaal: Kies een materiaal dat duurzaam en ademend is, zoals polyester of HDPE. Deze materialen zijn bestand tegen de zon en zorgen voor voldoende ventilatie. Kies ook een materiaal dat bestand is tegen water en schimmel, vooral als je het doek buiten laat hangen.
  3. UV-bescherming: Controleer of het schaduwdoek UV-bescherming biedt. Zoek naar een doek dat ten minste 90% van de UV-straling blokkeert om jezelf, maar ook je spullen te beschermen tegen de schadelijke effecten van de zon. Want ja, ook producten kunnen bijvoorbeeld verkleuren door het toedoen van de zon.
  4. Installatie: Controleer hoe het schaduwdoek moet worden geïnstalleerd. Sommige doeken worden geleverd met bevestigingsmateriaal, terwijl andere apart moeten worden gekocht. Weet in ieder geval dat je het schaduwdoek kwijt kan op de plek waar je hem ingedachten hebt.

Volg bovenstaande tips en zit deze zomer in de koelte van de schaduw en geniet elke dag van een glanzende huid.

0 Shares
Ook interessant

Haal hout in huis!

Hout was vroeger in vrijwel elk huis terug te vinden. Toen was hout nog makkelijk te verkrijgen, en…