Beste Douchetimer (beoordeeld in 2023)

0 Shares
0
0
0

Best beoordeelde Douchetimer – onze nummer 1 van 2023

De best getest douchetimer voor ons is de EcoSavers Showertimer. Dit is een douchetimer die precies doet wat hij belooft. Je kan hem op de douchemuur plakken met de zuignap en hij timed perfect. Wil je meer weten? Ga dan naar de 5 beste producten in dit artikel. 

Introductie 

In Nederland hebben we schoon drinkwater uit de kraan omdat we het goed weten te zuiveren. Maar er dreigt de laatste jaren ook een tekort te komen aan drinkwater. Steeds vaker komt er een alert van waterbedrijven over het minder gebruik van water in de zomer. Vooral wanneer het heet is willen mensen nog weleens veel water gaan gebruiken. Bewust omgaan met water is dus erg goed om te doen. Dit kan je zelf doen door een aantal maatregelen te nemen. Denk aan minder water doorspoelen, een watersafer in de kraan, maar ook door minder lang te douchen. 

De Douchetimer is jaren geleden in het leven geroepen om ons te helpen beter te timen on de douche. We hebben vaak geen klok in de douche, en dat warme water laat je de tijd volledig vergeten. Daarom heb je douchetimers die je kan instellen op tijd, zo weet je precies hoelang je aan het douchen bent. Goed voor de portemonnee en voor het milieu. 

Kooptips: 5 belangrijke dingen om naar te kijken bij het aanschaffen van een goede douchetimer 

Waterdichtheid 

Het is erg goed om gelijk te kijken naar de waterdichtheid van een douchetimer voordat je hem koopt. Je wil natuurlijk niet een douchetimer onder de douche hangen die helemaal niet tegen water kan. Dan is hij binnen de kortste keren stuk.. 

Installatie 

Hoe kan je de douchetimer installeren? Moet je hem echt monteren aan de muur of kan je heel gemakkelijk met een zuignap hem ophangen? Er zijn veel verschillende douchetimers, maar je wil het liefst zo snel mogelijk klaar zijn als het gaat om installatie. 

Tijdinstellingen 

Weet voordat je een douchetimer aanschaft hoelang je de tijd kan instellen. Douche jij bijvoorbeeld het liefst 7 minuten, dan is het fijn als je dit ook kan instellen. Sommige douchetimers kunnen bijvoorbeeld alleen 5 minuten aftellen. Tijdinstellingen zijn daarom belangrijk bij het kiezen van een douchetimer. 

Duurzaamheid 

Je bent erg goed bezig voor het milieu door te letten op de hoeveelheid water. Maar hoe duurzaam is eigenlijk de douchetimer die je daarvoor gebruikt? Kijk goed waar de douchetimer is gemaakt, maar ook hoe de reviews zijn. Gaat hij lang mee? Of is het een douchetimer die je na twee weken alweer weg kan gooien. 

Elektronisch/Handmatig

Er zijn verschillende douchetimers. Je hebt de elektronische waarbij je alles kan instellen, maar die dus ook werken op batterijen. Maar je hebt ook de handmatige douchetimers, deze moet jezelf omdraaien, bijvoorbeeld de zandlopers. Goed dus ook te kijken wat jij zelf handig vindt en het liefst zou gebruiken als je onder de douche staat.

5 Beste producten 

#1 EcoSavers Showertimer Eco Douchetimer 

Simpel en gemakkelijk te gebruiken. Dat is toch wel de Ecosavers Showertimer Eco Douchetimer. Je kan hem met een zuignap makkelijk op de muur bevestigen en je bent helemaal klaar om te beginnen. Daarna kan jij geld gaan besparen door beter te letten op de tijd die je al onder de douche staat. Er zijn een paar gemakkelijke functies en dat is de reden dat hij bij ons op de eerste plek staat. Niet te veel poes pas en gewoon een goede douchetimer. 

Hij heeft een digitaal LCD-scherm die goed bestand is tegen water. Hij is spatwaterdicht. Dit betekent dus dat hij niet vol onder de douche kan hangen, maar wel in de buurt van de douche zonder stuk te gaan. Er zitten drie verschillende knoppen op deze douchetimer. Hij werkt net als een stopwatch. Je kan op de M drukken en hiermee zal je de minuten instellen. Je kan tot wel 10 minuten instellen op de douchetimer. Druk je op de S, dan stel je het aantal secondes in. Je kan hem stoppen of weer resetten door op de Stop/Start knop te drukken. 

Dit is een douchetimer met een strak en gemakkelijk design, hij is praktisch is gebruik. Je hoeft niet allerlei knoppen in te drukken voordat hij werkt. Hij geeft een piepje zodra je tijd is afgelopen. Hierdoor weet je gelijk wanneer je moet afspoelen en onder de douche weg moet springen om geld te besparen. 

De reviews van dit product zijn erg wisselend. Zo is dit een douchetimer die tot op heden nog erg veel wordt aangeschaft. Er zijn echter veel mensen die niet tevreden zijn met dit product en dit ook laten weten. De meeste klachten gaan over de zuignap. Deze plakt niet goed op een gewone tegel. Dat hebben ze dus ook aangegeven in de omschrijving van deze douchetimer. Zo geven ze bij Ecosavers aan dat je het beste hem kan plakken op glas. Dan zal hij het beste blijven plakken. Ook dat hij niet volledig waterdicht is, vinden veel mensen niet echt fijn. Maar toch blijft hij bij ons op nummer 1 omdat het een veel gekochte en gebruikte douchetimer is. 

#2 Vaive Waterdichte Douchetimer  

Met deze douchetimer van Vaive ga je zeker geld besparen op je maandelijkse waterkosten. Het is ook nog eens een luxer model dan veel douchetimers die er momenteel verkocht worden. Zo heeft hij een veel luxer design, geen simpele knop of een zandloper, maar juist een douchetimer met allerlei verschillende functies. Veel meer dan een gewone douchetimer. Je moet nu denken aan dat hij waterbestendig is, hij heeft een simpele bediening. Maar je kan naast de douchetimer ook zien hoe warm het is in de douche.  Daarnaast is wordt ook de luchtvochtigheid waargenomen en weergegeven op het scherm. 

We willen je eerst wat vertellen over de douchetimer, en hoe hij werkt. Je kan heel gemakkelijk de tijd instellen. Op de Vaive Waterdichte Douchetimer kan je met de knop aan de bovenkant de tijd instellen. Dit doe je bijvoorbeeld door hem op 5 minuten te zetten. Het maximum is 10 minuten waarop je hem kan instellen. Bijvoorbeeld wanneer jij ervan samen te douchen met je partner. Dan kan je hem op 10 minuten instellen, want er wordt geadviseerd om altijd 5minuten aan te houden per douchebeurt. 

Wist je dat deze douchetimer je gaat helpen om geld te besparen, maar liefst 70 tot wel 140 per jaar kan je besparen met een douche van 5 minuten. Mocht je niet tevreden zijn voor je aankoop van deze douchetimer, dan kan je hem gewoon terugsturen. Bij Vaive hebben ze namelijk een 100% tevredenheid policy. Dit betekent dat je hem kan terugsturen en je geld terug kan ontvangen wanneer je echt niet tevreden bent met je aankoop. 

Doormiddel van een zuignap kan je hem installeren in je badkamer. Maar je kan ook gebruik maken van de staander aan de achterkant. Zo zet je hem gewoon recht neer. Mocht je hem echt willen bevestigen aan de wand, dan kan je ook nog gebruik maken van een schroef waarop je hem kan ophangen. Goed om te weten is dat hij werkt op 2x AAA batterijen, deze worden niet meegeleverd met dit product. 

#3 EcoSavers Showertimer Hourglass 3 Zandloper Douchetimer 

Als je door deze blog heen leest, dan zie je ook dat wij het regelmatig hebben over zandlopers. Het voordeel van een zandloper is natuurlijk in eerste instantie dat je geen batterijen ervoor nodig hebt. Je kan hem gewoon gebruiken zonder dat er allerlei elektrische foefjes voor nodig zijn. Bij veel spelletjes wordt er bijvoorbeeld gebruik gemaakt van een zandloper. Dit om te timen of je niet te lang aan de beurt bent. Maar bij dit product wordt er gebruik gemaakt van maar liefst drie verschillende zandlopers. Ze houden niet allemaal dezelfde tijd bij, maar er wordt onder de douche echt samen met je afgeteld. Wij vertellen je hoe dit precies in z’n werk gaat. 

De EcoSavers Showertimer Hourglass 3 zandloper Douchetimer is een douchetimer die dus bestaat uit drie verschillende zandlopers. In iedere zandloper vind je een andere kleur. Zo heb je groen, blauw en rood. Deze kleuren zijn niet voor niets gekozen. Want groen staat voor ecologische, en ‘goed bezig’. Bij Blauw ga je al twijfelen, je bent goed bezig, maar ‘het kan beter’. Rood staat bijna altijd voor slecht, ‘dit moet echt anders’. Er is dus niet voor niets gekozen voor deze kleuren. 

De maat van iedere douchetimer is ook anders, zo heeft iedere zandloper een andere hoeveelheid zand. De hoeveelheid zand bepaalt dan ook hoelang de douchetimer erover zal doen. De groene zandloper staat voor vier minuten, de blauwe zandloper staat voor 6 minuten, en de rode zandloper staat voor 8 minuten. Zo weet je precies hoelang je onder de douche staat. 

Je kan deze douchetimer bevestigen doormiddel van zuignappen aan de achterzijde. Deze zuignappen plakken alleen niet gelijk goed om tegels. Vaak verliezen ze hun vacuüm op tegels, en is het plakken op glas veel beter. De douchetimer kan je draaien en op die manier draai je ook de zandlopers om. Voor kinderen is dit een ideale douchetimer. Dit omdat hij met kleuren werkt. Vaak werken kleuren voor kinderen veel beter om te onthouden wat ze aan het doen zijn. Rood is slecht en groen is goed. Dat is voor een kind gewoon heel simpel. Wij vinden dit dat ook een erg goede douchetimer in vergelijking met enkele anderen op de markt. 

#4 Podec Douchetimer 

Er zijn bepaalde dingen die natuurlijk goed voor het milieu zijn. Zo kan je minder lang douchen, iets waar wij ons op dit moment mee bezig houden. Maar eigenlijk is duurzaamheid misschien nog wel belangrijker. Hoe lang doe je met de materialen die je aanschaft. Koop je iedere week nieuwe kleding? Schaf jij om de twee jaar een nieuwe bank aan? Koop je weleens tweedehands je producten? Dit zijn allerlei belangrijke dingen om ervoor te zorgen dat je beter omgaat met natuurlijke bronnen op de aarde en dus met het milieu. Maar wist je dat ook de luchtvochtigheid in huis erg belangrijk is. Niet alleen voor je gezondheid, maar ook voor de materialen in huis. Wij leggen je uit hoe dit werkt. 

Zeker niet iedereen heeft een luchtvochtigheidsmeter in huis. Maar eigenlijk zou wel iedereen er één in huis moeten hebben. Want luchtvochtigheid is er belangrijk. Een te hoge luchtvochtigheid in huis kan ervoor zorgen dat je klachten als verkoudheid, bronchitis of allergische reacties krijgt. Wanneer jij onder de douche staat met warm water dan heb je veel waterdampen. Deze moeten eigenlijk afgezogen worden, maar wanneer je afvoer verstopt zit dat blijven die zich ophopen. Ook in jouw badkamer kan dit gebeuren. Maar schimmel, gezondheidsproblemen en andere schade tot gevolg. 

De Podec Douchetimer is voorzien van een luchtvochtigheidsmeter. Deze laat je zien hoe hoog de luchtvochtigheid is, en hoe je hem omlaag kan krijgen. Daarnaast is het natuurlijk ook een douchetimer en heeft hij alle belangrijke aspecten van een douchetimer. Denk aan een tijdweergave en de tijdsindicatie. Hij werkt op twee AAA-batterijen. Je krijgt een piepje wanneer je tijd onder de douche om is. Zo douche je nooit te lang. De reviews van deze douchetimer zijn zeer goed.

#5 Ecosavers LED Douchetimer 

Het reduceren van je douchetijd is erg belangrijk voor EcoSavers. Zo hebben ze ontzettend veel douchetimer op de markt gebracht de laatste jaren. Er zijn veel verschillende douchetimers, maar ze hebben uiteindelijk allemaal dezelfde functie. Ze moeten ervoor zorgen dat je minder lang gaat douchen en bewuster met het water omspringt. Dit kan dus op allerlei verschillende manieren. Maar iets dat voor jou werkt hoeft nog niet voor je kinderen te werken. Daarom vinden wij deze Ecosavers LED Douchetimer zo ontzettend gaaf. Hij zorgt ervoor dat niet alleen jij bewust wordt van je douchetijd, maar je neemt ook je kinderen mee in dit proces. Dit is hoe het werkt: 

Je krijgt een douchetimer die geen tijd aangeeft, maar kleuren aangeeft zodra je begint met douchen. Druk op de grote knop en hij zal met je mee gaan timen. Wanneer je drie minuten onder de douche staat zal de knop vel groen worden. Wil je iets langer douchen en sta je 6 minuten onder de douche, dan wordt hij blauw. Wanneer je echt een lange douche wil nemen, dan wordt hij bij 9 minuten rood. En uiteindelijk zal hij na 12 minuten rood gaan knipperen. Hierna zal hij dan ook uitschakelen om energie te besparen. Maar dit is ook gelijk het moment dat jij onder de douche weg kan springen. 

Voor kinderen werkt dit systeem ontzetten goed. De kleuren kunnen ze makkelijker van elkaar onderscheiden dan cijfers of letters. Daarnaast kan hij onder de douche en is hij waterproof. Dit maakt het wel zo makkelijk wanneer je jouw kinderen onder de douche iets wil bijbrengen. Als je dagelijks de douchetimer gebruikt zullen de batterijen ongeveer zo’n 1 tot 3 maanden meegaan. De batterijen zitten er al bij wanneer je de aankoop doet. 

Wat het makkelijke is aan deze douchetimer, je kan hem op veel plekken bevestigen. Maar de makkelijkste plek is toch wel de douchestang. Deze douchetimer heeft geen zuignappen zoals veel anderen. Er zijn nog geen reviews geschreven voor dit product. Wij vinden de prijs- en kwaliteitverhoudingen wel erg goed en daarom staat hij op de nummer 5 in onze lijst. 

Conclusie 

Dat er veel verschillende douchetimers waren, vertelden wij je al aan het begin van dit artikel. Maar we hebben gezien tussen de producten dat ze erg kunnen variëren. Toch doen ze uiteindelijk allemaal hetzelfde en dat is je helpen er bewust van te zijn hoelang je onder de douche staat. Want die bewustwording is denken wij het allerbelangrijkste. Wanneer je echt ecologisch bezig wil zijn dan kies je misschien eerder voor een douchetimer die je niet werkt op batterijen, maar je handmatig kan gebruiken. Bijvoorbeeld een zandloper die er veel op de markt zijn. 

Veelgestelde vragen 

Waarom zou ik een douchetimer gebruiken?

Wanneer je meer wil doen om zo duurzaam mogelijk te leven, kan een douchetimer echt wat zijn voor jou. Zo zorgt een douchetimer er namelijk voor dat je water gaat besparen. Hoe minder water er wordt gebruikt hoe beter de aarde zich kan herstellen. Want niet alleen boeren hebben water voor op hun land nodig, wij hebben allemaal water nodig om in leven te blijven. Maar misschien niet zo veel als die 15 minuten onder de douche iedere dag. 

Hoe werkt een douchetimer?

Er zijn verschillende douchetimers en ze werken niet allemaal op dezelfde manier. Bij een handmatige zandloper zal je zelf de tijd moeten bijhouden en instellen. Dit kan bijvoorbeeld zijn door de zandloper om te draaien. Je moet natuurlijk wel weten voor hoeveel minuten de zandloper staat. De elektrische zandlopers kan je vaak doormiddel van een aantal knopjes instellen. Zo bepaal jij hoelang je onder de douche staat door de tijd in te stellen van 1 tot 10 minuten.

Zou een douchetimer echt helpen bij waterbesparing?

Ja, een douchetimer helpt zeker weten bij het besparen van water. Want jij zal veel bewuster onder de douche staan. Het helpt je dus in het algemeen voor meer bewustwording onder de douche. Op lange termijn zal je het zelfs zien op je waterrekening die je iedere maand betaald. Je zal dus ook nog eens geld besparen. 

Blijven de zuignappen goed plakken bij een douchetimer?

Dit is een goede vraag, want niet alle douchetimers hebben dezelfde zuignappen. In sommige gevallen blijven ze goed plakken, maar er zijn ook veel douchetimers die belabberde zuignappen hebben. Wij hebben hier natuurlijk goed op gelet en in onze top 5 producten staan dan ook enkel douchetimers met goede zuignappen. 

0 Shares
Ook interessant