Voordelig de keuken in huis renoveren doe je zo 

0 Shares
0
0
0

Vaak wordt gedacht dat de renovatie van keukens al snel een investering van 10.000 euro of meer vergt. Voor veel huishoudens een reden om zo’n verbouwing lange tijd uit te stellen. Dat is zonde, want het tegendeel is waar! Overweeg zelf ook om je keuken aan te pakken, daar het een van de belangrijkste ruimtes in huis is. Bekijk online het assortiment van een keukenzaak eens, om voor jezelf een beeld te krijgen van de diverse opties die je tegenwoordig hebt. Al snel zal blijken dat je ook met een aanmerkelijk lager budget een kwalitatief goede, nieuwe keuken aan kunt schaffen. In dit artikel lees je meer over de wijze waarop je bespaart bij de aankoop van een keuken. 

Kijk eens naar de keukens uit de showroom

Heb je al eens gekeken naar een showroom keuken? Deze keukens vind je terug in het assortiment van de grotere keukenwinkels. Het gaat om modellen die voorheen in de showroom stonden en nu plaats moeten maken voor een volgend keukenontwerp. Deze modellen kun je voor een zeer aantrekkelijke prijs aanschaffen. Belangrijk voordeel van een showroom keuken is daarnaast dat je deze vrijwel direct mee kunt nemen. Je hoeft niet lang te wachten op de levering, zoals dat bij een op maat gemaakte keuken doorgaans wel het geval is.

In sommige gevallen is het zelfs nog mogelijk om kleine aanpassingen door te voeren aan het ontwerp. Kies bijvoorbeeld voor een aantal andere apparaten, dan nu in het keukenontwerp zijn opgenomen. Vraag naar de mogelijkheden bij een keukenzaak bij jou in de buurt.

Investeer iets meer voor een lager energieverbruik 

Bij het selecteren van keukenapparatuur is het in sommige gevallen slim om iets meer te betalen. Dat lijkt op voorhand financieel minder aantrekkelijk, maar levert over een langere periode mogelijk een forse besparing op. Denk aan het verschil in energieverbruik tussen een apparaat met energielabel B of C en een model met energielabel A of groener. Kijk hierbij ook naar het verschil in kwaliteit. Mogelijk gaat een duurder apparaat veel langer mee. In een keukenzaak kan men je meer vertellen over de reputatie van verschillende producenten van keukenapparatuur, dus laat je hierover goed adviseren. 

In algemene zin geldt dat het aantrekkelijk is om voor elektrische apparaten te kiezen. Kook voortaan bijvoorbeeld op een inductie kookplaat, in plaats van op een gasfornuis. Elektrisch koken is goedkoper en daarnaast beter voor het milieu. In het bijzonder wanneer je de kookplaat op inductie combineert met zonnepanelen op het dak van je woning.

0 Shares
Ook interessant