Sergio Herman: Vriendin, restaurants, kookboek, vermogen en meer 

0 Shares
0
0
0

Als je van lekker eten houdt ken je Sergio Herman de sterren chef waarschijnlijk wel. Hij schreef kookboeken en hij heeft verschillende sterrenrestaurants. Wil jij meer weten over Sergio Herman? Wij hebben alles op een rij gezet dat je wil weten. 

De vriendin van Sergio Herman 

Sinds 2021 had Sergio Herman een relatie met Chanel Joppart. Zij maakte via Instagram bekend dat ze niet meer bij elkaar waren. Wel zegt ze hierbij dat ze als maatjes voortaan door het leven gaan. Na een relatie van zo’n twee jaar is Sergio Herman dus weer op de markt. Of hij snel weer een nieuwe vlam heeft durven wij niet te zeggen. Hij zal behoorlijk druk zijn met zijn restaurants, en een vrouw kan hij er dus waarschijnlijk niet echt bijhebben. 

Sergio Herman was voor Chanel zo’n dertien jaar lang getrouwd met Ellemieke Vermolen. In 2021 ging zijn uit elkaar. Met Ellemieke kreeg Herman twee kinderen, Noah en Zenna. Dat Sergio Herman niet stil heeft gezeten mag duidelijk zijn. Want hij heeft nog twee kinderen uit een ander huwelijk. Wat dat betreft heeft hij de gelukkig tot op heden nog niet gevonden. 

Familierestaurant: Oud Sluis van Sergio Herman

Sergio Herman zijn vader was een kok. Dat hij zelf uiteindelijk kok zou worden was dus wel te verwachten. Zo ging hij op 16-jarige leeftijd al studeren aan de hotelschool Ter Groene Poorte in Brugge. Hierna bleef Herman zich ontwikkelen en zette hij stappen in de Nederlandse horeca. Vele jaren liep hij stage bij meester-kok Cas Spijkers in Oisterwijk. 

Begin van de jaren 90 kreeg de vader van Sergio Herman fysieke klachten, Sergio besloot het restaurant van zijn vader over te nemen. In 1995 kreeg hij zijn eerste Michelinster en in 1999 ontving hij zelfs zijn tweede ster. Het werd een familierestaurant waarbij de jongere broer van Sergio ook betrokken raakte. Zelfs de moeder van Sergio liep lange tijd nog als hulp rond in het restaurant. Eind 2005 kreeg Sergio Herman zijn derde ster uitgereikt. Na jaren van geluk besloot Sergio in 2013 om restaurant: Oud Sluis te sluiten. Maar hij zat intussen zeker niet stil.. 

De restaurants van Sergio Herman 

In 2010 startte Sergio al zijn eerste restaurant: Pure C in Cadzand-Bad. Sycro Bakker was de top-chef die lange tijd werkte in de keuken van dit restaurant. Hij kreeg in 2018 zijn tweede Michelinster. 

Na de sluiting van Oud Sluis besloot hij een ander restaurant te starten samen met Nick Bril. The Jane heet het restaurant en het moest laagdrempelig worden dan Oud Sluis. Al snel regen de Michelinsterren zich weer aan elkaar. Zo kreeg hij twee sterren nog voor 2016. Inmiddels heeft hij het restaurant volledig overgedragen aan Nick Bril. 

Le Pristine is een Italiaans restaurant dat Sergio opende in 2020 in Antwerpen. Hij kreeg als snel de vermelding in de GaultMillaugid in 2021. Zo werd hij de hoogste nieuwkomer in dat jaar. 

Frites Atelier, een luxe snackbar is ook van Sergio Herman. Hij heeft er inmiddels al vier geopend in Antwerpen, Gent, Brussel en Den Haag. Het is een waar succes en we wachten totdat hij een volgende tent opent. 

Kookboeken van Sergio Herman 

Dat Sergio van koken houdt mag wel duidelijk zijn. Zo schreef hij meer dan 10 verschillende kookboeken. De kookboeken variëren enorm van erg makkelijke tot moeilijke ingewikkelde gerechten en recepten. Ieder jaar komt er wel weer een nieuw boek van Sergio Herman uit. Zijn laatste boek: Mussels is een ode aan de mossel en zijn provincie: Zeeland. Hij geeft hierin 50 verschillende recepten voor het bereiden van de perfecte mossel. Maar hij schreef over verschillende landen en gebruikt de meest uiteenlopende ingrediënten voor in al zijn kookboeken. 

Hoeveel geld heeft Sergio Herman?

Er is weinig te vinden over het vermogen van Sergio Herman. Maar wij kunnen inschatten dat hij waarschijnlijk meer op zijn bankrekening heeft staan dan de gemiddelde Nederlander. Zo wordt zijn vermogen geschat op 3 miljoen euro. Door de vele restaurants die hij heeft geopend, maar ook de verkoop aan kookboeken is dat een vors bedrag geworden. Dit zal de komende jaren waarschijnlijk allen maar gaan stijgen. 

Hij heeft in 2022 namelijk een belangrijke stap genomen. Hij gaat geen restaurants meer openen in Nederland. Zo wil hij zich volledig gaan focussen op de markt in Frankrijk. Dan is dit nog een flinke kluif voor hem, want de echte topchefs die komen vrijwel altijd bij onze zuiderburen vandaan. Maar met de instelling van Sergio Herman verwachten wij dat hij ook hier zal slagen. Zo maakte hij een groot succes van het ‘’simpele’’ restaurant van zijn vader en heeft hij inmiddels met alle Michelinsterren wel bewezen dat hij al snel overal een toprestaurant van kan maken. 

De Range Rover van Sergio Herman

Doordat Sergio Herman regelmatig op tv komt als chef is hij benaderd door Land Rover. Zij wilden graag met deze sterren chef in zee gaan. Al jarenlang rijd Sergio Herman in een Land Rover, maar nu hebben ze dan ook echt een samenwerking gestart. Sergio Herman is ambassadeur geworden van de New Range Rover. Dit zijn de plug-in elektriek hybrid modellen. In 2024 zal hij waarschijnlijk gaan rijden in een full-electric model van Range Rover. De Range Rover waar Sergio Herman in rondrijdt bedraagt zo’n 175.000 euro. Waarschijnlijk heeft Sergio door een goede samenwerking deze auto voor een prikkie gekregen of misschien wel gratis.. 

Hier woont Sergio Herman 

Na zo’n 5 jaar in een villa in Knokke-Heist te hebben gewoond, was het in 2021 tijd voor iets anders. Hij wilde weer in Nederland wonen, maar dat het liefst dicht aan de grens met België. Hij heeft verschillende restaurants in zo wel Nederland als België, dus hij wil niet te lang hoeven rijden. Hij kocht een perceel in nabij Retranchement. Dit dorp licht op de grens met België. Daar laat hij een nieuwe woning bouwen op een oude landbouwschuur. Het ziet er modern uit, met een landelijk uiterlijk. Er zijn verschillende ruimtes ingericht zodat Sergio Herman kan overleggen en zijn werk volledig kan uitoefenen. 

0 Shares
Ook interessant