Handige tips voor de verkoop van je huis

0 Shares
0
0
0

De periode waarin je bezig bent met de verkoop van je huis, zal ongetwijfeld spannend en uitdagend zijn. Want of het nu de eerste keer betreft of dat je al wat ervaring hebt, je wil natuurlijk zoveel als mogelijk uit de verkoop halen. In dit artikel zullen we een aantal waardevolle tips delen, waardoor je succesvol kan starten met de verkoop van je huis. Lees je gauw verder? Sommige tips zijn tamelijk tijd gebonden en we willen niet dat het straks te laat is!

#1 Reparaties en onderhoud

Voor de waarde van je huis is het belangrijk om bepaalde reparaties te laten plaatsvinden en onderhoud uit te voeren. Daarbij doelen we eerder op reparaties aan het dak en muren en onderhoud aan de cv-ketel. De keuken en badkamer zouden we, voor zover als mogelijk, buiten beschouwing laten. Dit is namelijk erg smaak gevoelig en het zou zonde zijn als jij een hele nieuwe keuken laat installeren, om hem vervolgens door de volgende bewoner er weer uit te laten slopen (bijwijze van spreken).

#2 Aankleding

Een leeg huis is minder aantrekkelijk dan een huis dat op een gezellige, mooie en gastvrije manier is gemeubileerd. Natuurlijk kan het zo zijn dat je zelf al bent verhuisd en geen ‘opvulling’ meer hebt voor tijdens de verkoop. Wat je in zo’n geval kan overwegen, is vastgoedstyling. Al is het maar om alleen het huis op de foto te zetten of te laten meubileren wanneer er bezichtigingen plaatsvinden. De kans is namelijk groter dat het dan wordt verkocht (voor een hogere waarde).

Foto’s

En over die foto’s gesproken, zorg ervoor dat deze van hoog niveau zijn. Goede foto’s zijn namelijk essentieel bij het verkopen van je huis. Zo zullen potentiële kopers vaak eerst online naar foto’s van je woning kijken voordat ze besluiten om een bezichtiging te plannen. Zorg ervoor dat de foto’s helder en aantrekkelijk zijn. Een goede fotograaf zal bijvoorbeeld een ruimte veel ruimtelijker op de foto kunnen zetten dan dat het is en hij zal er eveneens voor zorgen dat de juiste hoeken worden vermeden, omdat daar bijvoorbeeld veel persoonlijke spullen liggen.

#3 Persoonlijkheid

Natuurlijk zijn bezichtigingen van je huis nou niet echt het meest geweldige van alles. Je moet veel schoonmaken, opruimen en dat staat nog eens los van het feit dat er ineens gewoon ‘vreemden’ bij je in de woonkamer staan. Toch is het aan te raden om nog wel wat persoonlijkheid in je huis toe te voegen. Denk aan een verse bos bloemen, souvenirs van vakantie of een aantal foto’s (waar je onherkenbaar) op staat. Het geeft een warme uitstraling en een creëert een sfeer waarin je je thuis zou kunnen voelen.

Heb plezier!

En tot slot, heb een beetje plezier in de verkoop. Met name wanneer je aanwezig bent bij de bezichtigingen, wil je je huis wel op een positieve manier in het daglicht zetten. En heb dus bijvoorbeeld geen paniek omdat je huis al leegstaat, want hiervoor zijn gewoon oplossingen bedacht, zoals het meubilair huren. We wensen je alvast veel succes en zouden je als laatste willen aanraden om een professional in armen te nemen. Deze weet ongetwijfeld hoe je het meeste uit de verkoop kan halen en wat wel en niet handig is om nog aan te pakken qua reparaties en onderhoud.

0 Shares
Ook interessant