Van huisjesmelker tot geliefde verhuurder: zo doe je dat

0 Shares
0
0
0

In deze tijd van de groeiende vastgoedmarkten en een toenemende behoefte aan huurwoningen, is het beheren van vastgoed een lucratieve onderneming geworden. Hoewel het de zogeheten ‘huisjesmelkers’ steeds moeilijker wordt gemaakt om er mega winsten op te behalen, zullen deze nog steeds blijven bestaan.

Aan de ene kant van de verhuur staan de huurders, aan de andere kant staan de verhuurders. Verhuurders die nog vaker dan geliefd en nodig is zich gedragen als huisjesmelkers. Om jouw status als huisjesmelker om te draaien naar die van een geliefde verhuurder, zijn bepaalde stappen en kwaliteiten van essentieel belang. In deze blog zullen we je vertellen hoe je dit proces succesvol kan verlopen.

Een sterke band met je huurder

Eigenlijk het allerbelangrijkste is de band die je als verhuurder met de huurder hebt. Hoewel enige positiviteit natuurlijk ook uit de huurder moet komen, moet jij dit ook laten zien. Wees je er bijvoorbeeld van bewust wat voor rechten zij hebben en wat er op jou aankomt qua werkzaamheden. Is er bijvoorbeeld een probleem met de riolering, dan is het vriendelijk dat jij het contact bent met de loodgieter en de huurder. Andersom mag je van de huurder verwachten dat hij of zij met respect met het huis omgaat. Dus, houdt de muren en vloer heel, maak de badkamer regelmatig schoon, etc.

Huudersselectie

Om te zien wat je, letterlijk, in huis haalt, is het misschien goed om aanwezig te zijn bij bezichtigingen. Het selecteren van de juiste huurders is zoals je nu weet een belangrijke stap om problemen in de toekomst te voorkomen. Voer een grondige screening uit tijdens zo’n moment. Vraag bijvoorbeeld naar de reden van verblijf, zorg ervoor dat er een indicatie is van inkomen en pijl naar wat voor persoonlijkheid je naar binnenhaalt. Daarbij is het van absoluut belang dat er geen sprake is van discriminatie in elke vorm.

Eerlijke huur

Een tweede, belangrijke punt is de huur. Gezien het tekort aan huurwoningen groot is, is het aantrekkelijk om een zo hoog mogelijke huur aan te houden. En eerlijk, dat begrijpen we ook wel. Echter wordt het je tegenwoordig steeds moeilijker gemaakt omdat woningen in de verschillende sectoren aan bepaalde eisen moeten voldaan om ze voor een bepaald bedrag te verhuren. Anyway, wees als het kan eerlijk qua huur. Vraag een bedrag zodat jij er aan kan verdienen, maar ook een bedrag dat mensen kunnen betalen die echt met spoed naar een woning zoeken en een klein budget hebben.

Conclusie

Het pad van huisjesmelker naar geliefde verhuurder vereist toewijding, professionaliteit en de bereidheid om te leren en te groeien. Door de bovenstaande stappen te volgen en een sterke focus te leggen op klanttevredenheid, kun je een gewaardeerde verhuurder worden in de wereld van vastgoedverhuur. En als je het allemaal niet ziet zitten, kan je ook nog altijd je huis verkopen met huurder overwegen.

0 Shares
Ook interessant