Hoe jij meer privacy in je achtertuin krijgt

0 Shares
0
0
0

Wat is er fijner dan lekker van de zon genieten in je eigen achtertuin? In Nederland hebben veel mensen helaas niet de luxe van veel privacy in de tuin. Omdat wij allemaal zo dicht op elkaar wonen, kijk je zo iemands tuin in! Dat wil je natuurlijk niet als je even lekker wilt zonnen. Daarom hebben wij tips hoe je met privacy van je tuin kan genieten!

Schuttingen en hekwerken

Je ziet dit eigenlijk het vaakst als oplossing voor privacy in de tuin, maar is jouw schutting of hekwerk wel hoog genoeg? De gemiddelde lengte van een hekwerk in de tuin is rond de 180 cm, maar je mag nog wel iets hoger. Een hekwerk van 200 cm kan net dat kleine beetje extra privacy bieden zodat mensen niet zomaar jouw tuin in kunnen kijken!

Het kan ook zijn dat mensen door open stukken in jouw schutting zo naar binnen kunnen kijken! Een verticaal hek is ideaal om bijvoorbeeld katten buiten te houden, maar kan ook weer ervoor zorgen dat mensen door je schutting kunnen kijken. Overweeg dus goed wat de beste optie voor jou is! Weet je het zelf ook niet zeker? Hekwinkel.nl is altijd bereid om advies te geven over welk soort hekwerk geschikt voor jou is! Zij weten precies welk hek geschikt is voor welke tuin, dan maak je dus nooit de foute keuze.

Poorten 

Niet alleen kan een nieuw hekwerk een goede optie zijn voor meer privacy in je achtertuin, maar daar hoort natuurlijk ook een poort bij! Wanneer je een nieuw hek hebt hoort daar natuurlijk ook een passende poort bij. Een hoge poort zorgt net zoals een hekwerk voor meer privacy, terwijl het je niet belemmert. 

Heb je een garage in je achtertuin? Dan is dat ook geen probleem. Met schuifpoorten kan je gemakkelijk je poort open en dicht maken zonder uit te hoeven stappen. Zo heb je niet alleen privacy, maar ook gemak.

Overkappingen

Een overkapping kan ook een goede manier zijn om meer privacy in je achtertuin te creëren. Met een overkapping kan je een beschutte plek maken waar je ongestoord kunt genieten. Denk aan een pergola met dichte zijwanden of een gazebo! Deze structuren zorgen ervoor dat je niet zichtbaar bent voor nieuwsgierige buren of voorbijgangers en zien er ook nog eens super leuk uit. Daarnaast bieden ze ook bescherming tegen het weer. Zo kan je zelfs bij minder goed weer van je tuin genieten.

Bomen en struiken

Wil je een natuurlijke oplossing voor meer privacy in je tuin? Dan is het planten van bomen en struiken misschien wel een leuke optie! Hoge, dichte struiken zoals de liguster of de laurierkers zijn natuurlijke hekken die niet alleen privacy bieden, maar ook bijdragen aan de natuur van je tuin. Een hekwerk kan best alle aandacht in je tuin pakken en dat is misschien toch niet helemaal jouw stijl. Ook kan je planten gebruiken in je tuin om het zicht te verminderen. Denk aan bomen zoals de Italiaanse cipres die ideaal zijn om zicht van buiten tegen te houden.

0 Shares
Ook interessant