Hoe maak je je slaapkamer de perfecte slaapomgeving?

0 Shares
0
0
0

Je slaapkamer is de plek waar je elke avond kan relaxen en bijkomen van de dag. Het is belangrijk dat je slaapkamer comfortabel is zodat jij de rust kan krijgen die jij verdient! Wil jij weten hoe jij jouw slaapkamer in een echte tempel kan veranderen? Lees dan snel verder.

Kies de juiste beddengoed

Wanneer je je slaapkamer comfortabel wilt maken moet je toch echt beginnen bij je bed. Dit is immers het deel van je slaapkamer waar je de meeste tijd zal besteden. Denk dus zeker niet dat je zomaar kan besparen op dekbedden en matrassen, dit is juist het allerbelangrijkste! Als je de mogelijkheid hebt zou je juist hiermee jezelf moeten verwennen

Plaats meer kussens in je slaapkamer

Een andere manier om  je slaapkamer comfortabeler te maken is door goed gebruik te maken van kussens! Wat is er comfortabeler dan een stapel zachte kussens? eigenlijk geldt meestal: hoe meer hoe beter. Je kunt ook verschillende kleuren en ontwerpen mixen en matchen voor de inrichting van de kamer.

Plaats zeker ook een extra kussen bij je bed! Je hebt vast wel je favoriete kussen, maar soms heb je toch even behoefte aan iets anders. Met een extra hoofdkussen kan je soms net dat ene beetje extra comfort vinden om lekker in slaap te vallen.

Maak je slaapkamer zo donker mogelijk

Alleen maar de verlichting in je slaapkamer aanpassen kan echt al een groot verschil maken. Een slaapkamer lamp hoort niet fel en koel te zijn, maar juist warm en gedimd. Neem ook afscheid van plafondverlichting en kijk naar leuke opties op een lager niveau zoals bijvoorbeeld een zoutlamp! Het gebruik van dimmers voor de lampen in de slaapkamer kan je controle geven over de helderheidsniveaus. 

Niet alleen is de verlichting belangrijk, maar de verlichting van buiten blokkeren ook! Zorg ervoor dat je je ramen voldoende kan verbergen, het maakt het namelijk echt een stuk lastiger om met licht in slaap te vallen ‘s nachts. Niet genoeg? Misschien is dan een oogmasker een snelle en goedkope oplossing.

Denk aan de kleuren in je slaapkamer

Heb je ooit nagedacht over de kleuren van je slaapkamer muren? Bepaalde kleurenschema’s en tinten kunnen een groot verschil maken in een slaapkamer vergroten of verkleinen. Er bestaat nog geen duidelijk antwoord op de vraag of donkere tinten of felle kleuren beter werken voor een comfortabelere kamer, is het belangrijk om erachter te komen wat voor jou beter is en waardoor je je het meest ontspannen en comfortabel voelt. Sommigen zijn van mening dat een geheel witte kamer de gezelligste ruimte oplevert, terwijl anderen de voorkeur geven aan een donkere kleur die de kamer meer omhult. Wat je ook kiest, ga voor consistentie en combineer de kleur van je slaapkamer met decor en materialen die voor jou comfortabel aanvoelen. 

Plaats een tapijt in je slaapkamer

Het maakt niet uit of je slaapkamer vloerbedekking heeft of een hardhouten vloeren heeft, vloerkleden zijn een echt comfortabele en warme manier om textuur en kleur aan elke slaapkamer toe te voegen. Dit kan uiteraard ook zorgen voor warmere, gezelliger oppervlakken om op te lopen, geen koude voeten meer dus! Het op elkaar leggen van vloerkleden in verschillende vormen en patronen is een gemakkelijke manier om niet alleen comfort maar ook speelsheid aan je slaapkamer toe te voegen.

0 Shares
Ook interessant