Dit insect kan catastrofale gevolgen hebben als het je huis betreedt

0 Shares
0
0
0

Als je last hebt van houtworm in je woning, kan dat grote gevolgen hebben voor de constructie van de woning. Houtworm kan namelijk behoorlijke schade aan je woning veroorzaken. Daardoor kan de constructie zo erg worden aangetast, dat er instortingsgevaar kan ontstaan. Het hebben van houtworm in je woning is dus een groot gevaar voor je veiligheid en voor je woning.

Houtworm, een gevaar voor je woning

Wie een houten huis heeft, of een huis dat veelal is opgebouwd met een houten constructie, moet ervoor zorgen dat hij absoluut geen houtworm in de woning krijgt. De diertjes voeden zich door het hout op te vreten en daardoor kunnen houten gebouwen uiteindelijk volledig instorten. Houtworm is soms behoorlijk lastig op te merken en de meeste mensen weten pas dat zij last hebben van houtworm in de woning als het te laat is. Daardoor konden de beestjes al die tijd hun gang gaan en moet het hout volledig worden vervangen. De kosten daarvan kunnen behoorlijk oplopen.

Houtworm leidt ertoe dat de stevigheid van de woning wordt aangetast. Daardoor verzwakt de houten constructie en kunnen de larven gangen en gaten in het hout vreten. Daardoor kan de constructie uiteindelijk volledig instorten.

Houtworm bestrijden

Houtworm is dus een groot gevaar voor de constructie van de woning. Daarom is houtworm bestrijden erg belangrijk. Maar dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Je kunt namelijk gebruik maken van petroleum of terpentine, maar daarmee dood je alleen de oppervlakkige houtwormen. De wormen die binnen in het hout zitten, blijven samen met hun eitjes en larven leven. Daarom is het verstandig om de ongediertebestrijding Almere in te schakelen. Deze kan de houtworm op een professionele manier verwijderen.

Houtworm voorkomen

Voorkomen is uiteraard beter dan genezen. Daarom doe je er goed aan om je woning grondig te inspecteren op houtworm. Zeker als je een nieuwe woning gaat kopen. Blijkt er houtworm in de woning te zitten, dan kun je dit probleem eerst laten aanpakken, voordat er grote schade aan de woning kan ontstaan. Daarnaast is het goed om de woning regelmatig op houtworm te controleren. Op die manier kun je voorkomen dat deze insecten hun gang kunnen gaan.

Ten slotte is het goed om hout dat je van buitenaf de woning in brengt, eerst goed te controleren. Koop je bijvoorbeeld een houten meubel van de kringloop of heb je haardhout gekocht, dan doe je er goed aan deze voorwerpen eerst grondig te controleren. Wanneer je eenmaal de houtworm in je woning hebt, is het lastig om er weer van af te komen. Je doet er dus goed aan om regelmatige controles uit te voeren.

0 Shares
Ook interessant