Dit zijn dé keukentrends voor 2024 

0 Shares
0
0
0

Gebruik jij 2024 voor een renovatie van je keuken? Dit artikel zet de belangrijkste keukentrends van dit jaar alvast voor je op een rijtje. Nog altijd mateloos populair zijn onder meer de volledig witte keukens, vaak voorzien van een marmerlook aanrechtblad. Naast de witte keukens zijn ook de geheel zwarte keukens in trek. Beide opties geven deze ruimte een luxe, chique uitstraling. In het bijzonder wanneer de witte of zwarte kleur gecombineerd wordt met enkele gouden accenten. Denk aan een fraaie goudkleurige kraan, een goudkleurige handgreep op de keukenkastjes, enzovoorts. Bij welke interieurstijl moet jouw nieuwe keuken straks passen? Wat zijn kleuren die jou aanspreken?

Verwerk natuurlijke materialen in het keukenontwerp 

Niet alleen een marmerlook aanrechtblad wordt de laatste jaren veelvuldig gekozen. Ook een aanrechtblad van materialen als composiet en graniet zijn geliefd. Het past goed bij de zwarte keukens. Natuurlijke materialen zijn duurzaam, blijven lang mooi en eenvoudig te onderhouden. In plaats van graniet of composiet kun je ook voor een robuust betonnen aanrechtblad kiezen. Het past goed bij onder meer de landelijke keuken of industriele keuken. Uniek aan een betonnen blad zijn de oneffenheden in het materiaal. Dit geeft de keuken een speelse touch en maakt ieder werkblad uniek!

Andere vormen van duurzaamheid in de keuken 

Naast het duurzame karakter van natuurlijke materialen, wordt ook op verschillende andere manieren bijgedragen aan dit thema. Denk bijvoorbeeld aan de bewuste keuze voor een kookplaat op inductie. Zeker in combinatie met zonnepanelen is dit interessant. Of wat te denken van een koelkast en bijvoorbeeld oven met een groen energielabel? 

Pasteltinten en aardse kleuren in keukens 

Eerder benoemden we de groeiende populariteit van een volledig witte of juist zwarte keuken. Niet iedereen kiest voor deze kleuren! Minstens zo vaak wordt gekozen voor zachte pasteltinten of aardse kleuren, zoals olijfgroen, een donkere kleur oranje, azuurblauw, enzovoorts. Gebruik deze kleuren bijvoorbeeld in de tegels die je achter de kookplaat op de wand bevestigt. Met een smalle tegelwand kun je de keuken kleur geven en deze van subtiele accenten voorzien. Daarbij is een tegelwand makkelijker schoon te houden dan een geverfde of bijvoorbeeld behangen achterwand. 

Keukens voorzien van moderne apparatuur 

Steeds vaker kiezen huishoudens voor luxe, moderne apparatuur in hun keuken. De stoomoven is daar een voorbeeld van. Of denk aan de kraan die kokend water biedt. Het maakt de waterkoker overbodig. Iets wat past bij een andere trend; less is more. Een derde voorbeeld van een modern keukenapparaat: de kookplaat met geïntegreerde afzuiging. Het voordeel van zo’n kookplaat is dat je naast de waterkoker ook de afzuigkap weg kunt laten uit je nieuwe keuken. Het zorgt voor rust in de keuken. Vaak is de afzuigkap een doorn in het oog van mensen. Wie het nog grootser aanpakt, combineert deze apparaten met een luxe wijnkoelkast. 

Neem een bar op in het keukenontwerp 

Over zo’n wijnkoelkast gesproken; combineer het met een kleine bar in het ontwerp van je keuken. Terwijl je partner plaatsneemt op de hoge barkruk, een glas wijn inschenkt en alvast vertelt hoe zijn of haar dag was, bereid jij het eten. Op deze manier wordt de keuken steeds meer een sociale ruimte in de woning. Je hebt er niet alleen profijt van bij het doornemen van de dag met je partner. Laat er bijvoorbeeld ook je kinderen een mooie tekening maken, of nodig je gasten uit om eerst aan de bar te komen zitten bij een etentje.

Aanvullend op deze trend wordt de keuken qua stijl steeds vaker bij de woon- of eetkamer betrokken. Dit doet men bijvoorbeeld door de kleur verf op wanden door te laten lopen in de keuken. Het voorkomt een groot contrast tussen de keuken en de aangrenzende ruimte.  

0 Shares
Ook interessant

Kunststof wandpanelen

Wandpanelen zijn er in verschillende soorten en maten. Een populaire soort wandpaneel is degene van kunststof. Deze zijn…