Slimme tips voor het inrichten van een klein huis

0 Shares
0
0
0

Niet iedereen kan een kast van een huis zijn thuis noemen. Sterker nog, misschien zijn er wel meer mensen die relatief ‘klein’ wonen dan mensen die de ruimte hebben om, zonder iets om te stoten, de woonkamer als balzaal te gebruiken. Hoe dan ook zijn we er in deze blog voor de groep mensen die het moet doen met wat minder vierkante meters.

We vertellen hen namelijk hoe je een klein huis op slimme wijze kan inrichten. Dat varieert van het zoeken tussen betaalbare keukens, tot het creëren van genoeg opbergruimte. Dus of je nu in een appartement, studio of compact (rijtjes)huis woont, deze gids zal je helpen om elke vierkante meter effectief te gebruiken.

De kunst van het minimalisme

Tja, ze zeggen toch altijd ‘less is more’. Misschien is dat niet wel niet zonder reden en al helemaal in een klein huis niet. De reden hiervoor is dat door veel spullen je huis nóg veel kleiner lijkt dan het daadwerkelijk is. Voordat je gaat verhuizen, is het daarom zaak om aan de volgende punten wat aandacht te besteden. Lees:

  • Grondige opruiming
    Voordat je begint met inrichten, is het essentieel om overbodige spullen weg te doen. Minimalisme is zoals gezegd dé sleutel tot een succesvolle inrichting van een klein huis. Bekijk daarom eens alle bezittingen die je hebt en maak voor elke bezitting de keuze of het nu echt nodig is dat je het nodig hebt.
  • Functionele meubels
    En als je die veel te grote eettafel dan toch aan de kant doet, kijk dan eens of je budget kan vrijmaken voor functionele meubels, dus in dit geval een uitschuifbare eettafel. Andere voorbeelden zijn een slaapbank en een opklapbaar bureau. Deze slimme keuzes zullen je helpen ruimte te besparen.

Kleuren en verlichting

Lichte kleuren zoals wit, crème en pasteltinten creëren een gevoel van ruimte en lichtheid. Gebruik deze kleuren voor muren, vloeren en meubels om je kleine huis groter te laten lijken. Overigens kan een beetje kleur geen kwaad, we begrijpen namelijk al te goed dat je niet in een ‘ziekenhuis’-kamer wil zitten of dat je meegaat in de beige trend. Overigens draagt het altijd bij om veel natuurlijk licht de ruimte binnen te laten. Plaats een spiegel tegenover de bron van dat natuurlijke licht en je bent volledig voorzien van een walhalla aan licht.

Slimme opbergruimte en indeling

Mocht je er bijvoorbeeld voor kiezen om het huisje te gaan verbouwen, dan hebben we nog wel een aantal tips voor je die je kunnen helpen bij de inrichting van het huis:

  • Gebruik tapijten om verschillende gebieden te markeren en optische illusies van scheiding te creëren. Dit voegt diepte toe aan je interieur.
  • Mocht je voor de keuze staan om een nieuwe keuken te plaatsen, dan zeggen wij ‘doen’! Er zijn talloze goedkope kleine keukens in welke je heel veel manieren kan toepassen om meer opbergruimte te creëren. Denk aan keukenkastjes tegen het plafond en planken aan de weerszijde van de keuken (mocht je een rechte keuken hebben).
  • Ruimteverdelers zoals boekenkasten, kamerschermen of gordijnen zou je kunnen gebruiken om de ruimte op te delen. Je creëert bijvoorbeeld een aparte slaapkamer vanaf de woonkamer of zorgt ervoor dat de etenslucht vanuit de keuken niet door het hele appartement straalt. Let wel dat dit de aparte ruimtes kleiner kan laten lijken.

Maar goed, het inrichten van een klein huis vereist creativiteit, organisatie en slimme keuzes. Door minimalisme, kleur en slimme opbergruimte te omarmen, kun je een kleine ruimte omtoveren tot een comfortabele en stijlvolle woning. Dus, laat je niet beperken door de grootte van je huis; met de juiste aanpak kun je een gezellige en functionele leefomgeving creëren!

0 Shares
Ook interessant