Een verstopt riool of toilet: zelf oplossen of niet?

0 Shares
0
0
0

Iedereen herkent vast wel de situatie waarin je per ongeluk iets in het toilet hebt laten vallen. Je telefoon, een portemonnee, verschillende verzorgingsproducten, de toiletreiniger… Waarschijnlijk kom je hier dan snel genoeg achter en kan je het item, hoe vervelend dat ook is, gewoon uit het toilet vissen.

Echter is het vaker dan eens voorgekomen dat mensen toch per ongeluk dingen doorspoelen die je eigenlijk niet zou moeten doorspoelen. Een mogelijk resultaat? Wat dacht je van een verstopt toilet. Hartstikke vervelend natuurlijk, maar het is wél iets dat je kan oplossen. Hetzelfde geldt voor een verstopt riool. Dat is ook vervelend en toch niet de grootste ramp van de wereld. Of het nou verstandig is dat je die problemen zelf gaat oplossen, is misschien een vraag die je jezelf moet stellen. Je kan er namelijk gewoon kiezen voor riool laten ontstoppen Nijmegen. Hierbij doet een professional het werk voor je.

Zelf oplossen: een goed idee?

Proberen kan natuurlijk altijd. Daarbij is het verstandig dat je een aantal stappen volgt, zodat je weet waar het probleem vandaan komt. Lees:

#1 Identificeer het probleem

Voordat je actie gaat ondernemen, is het zaak dat je het probleem identificeert. Bijvoorbeeld, is de verstopte afvoer terug te leiden naar een leiding in je huis of ligt het aan het gemeentelijk rioolsysteem? Als het riool ‘omhoogkomt’ en het buiten al dagen heel hard stormt en regent, dan is het probleem gemakkelijk te deduceren. Maar, als ‘ineens’ het toilet verstopt is, terwijl het toilet op de benedenverdieping nog oké is, dan ligt het probleem ergens in huis.

#2 Gepaste actie ondernemen

In onder andere de supermarkt zijn talloze producten te koop waarmee je een afvoer of toilet kan ontstoppen. Deze producten zijn vrij agressieve middelen en zullen simpele verstoppingen oplossen. Je kan hierdoor voor al een tientje het probleem zelf oplossen en hoeft dus geen professional in te schakelen. Tenminste…

Waarom professionele hulp inschakelen?

En toch, toch zouden we ervoor kiezen om professionele hulp in te schakelen, als je te maken hebt met een wc verstopt in Nijmegen of natuurlijk een verstopt riool. Professionals zijn erop getraind om je riool en/ of toilet weer vloeiend te laten stromen. Zij weten wat het probleem kan zijn, hoe het op te lossen is en hoe het probleem niet morgen weer terug is. Bovendien zijn veel van die services de hele dag beschikbaar en staat er binnen de kortste keren een monteur voor de deur. Misschien is die monteur zelfs sneller aanwezig dan dat jij in dezelfde tijd naar een winkel moest gaan voor een ontstopper en hebt uitgevogeld hoe het nou precies werkt.

Met andere woorden, om hulp vragen is niet erg. En hoewel het misschien wat ongemakkelijk is om de vraag te stellen, gezien het toch gaat over je riool en dat niet heel smakelijk is, is het wel de beste optie. Binnen de kortste keren kan jij weer genieten van een afvoer die wegloopt of een toilet dat doorspoelt. Fijn, toch?

0 Shares
Ook interessant

Wat is Diamond Painting?

Diamond painting is een populaire ambachtelijke hobby die steeds meer mensen aantrekt. Het is een creatieve bezigheid waarbij…