De musthave in huis; een tafelzeil

0 Shares
0
0
0


Praktisch en decoratief; zo zou je een tafelzeil kunnen omschrijven. Een tafelzeil is een onmisbaar artikel in ieder huishouden. Het tafelzeil is praktisch in gebruik en biedt bescherming aan je tafel, maar daarnaast is het ook een echte woontrend tegenwoordig. Een aantal jaren geleden waren de tafelzeilen niet zo hip als tegenwoordig. Bij www.hiptafelzeil.nl vind je een groot aanbod tafelzeilen met hele hippe prints, die ook echt voldoen aan de trends van tegenwoordig.

Een tafelzeil ter bescherming van je tafelblad

Een tafel kan op meerdere manieren beschermd worden tegen vlekken en beschadigingen. Je kunt de tafel behandelen met bepaalde lak soorten, afhankelijk van het materiaal. Je kunt placemats gebruiken op de tafel of je kunt kiezen voor een tafelzeil. Een tafelzeil is de beste manier om je tafel te beschermen. Je bedekt je hele tafel ermee en een glas drinken dat omvalt zal dus nooit in je tafelblad terecht komen.

Tafelzeil ter decoratie

Niet alleen wordt tafelzeil gekocht vanwege de bescherming die het biedt. Tafelzeil wordt ook veel gebruikt als decoratief item. De tafelzeilen worden momenteel veel gemaakt in trendy prints, waarbij veel rekening gehouden wordt met interieurtrends. Neutrale kleuren en linnenlook is iets wat tegenwoordig veel gekozen wordt in moderne interieurs. Ook een tafelzeil met betonlook of marmerlook is erg populair.

Gezelligheid aan tafel met een tafelzeil

De sfeer aan tafel kan mede bepaald worden door de keuze van het tafelzeil. Wanneer er een mooie en vrolijke print op tafel ligt zorgt dit bij velen voor een gezellige sfeer aan tafel. Heb je (kleine) kinderen in huis dan is een kinderlijke print misschien leuk om voor net wat meer enthousiasme te zorgen aan de eettafel. En hoe leuker het aan tafel is, hoe beter er gegeten wordt.

Verschillende soorten tafelzeil

Tafelzeil is verkrijgbaar in verschillende soorten.

PVC tafelzeil

Een tafelzeil gemaakt van soepel pvc. Doorgaans is dit nog altijd het meest gekozen type tafelzeil.

Gecoat tafelzeil

Een linnen tafelzeil met coating. Het zorgt voor een chique en erg mooie look. Tegelijkertijd biedt het de voordelen van een pvc tafelzeil.

Papieren tafelzeil

Voordelig en makkelijk. Dit is ideaal voor feesten en gelegenheden waarbij je eenmalig een tafelkleed op tafel wilt leggen.

Doorzichtig tafelzeil

Een transparant tafelzeil is gemaakt van pvc en ideaal wanneer je de look van je eigen tafel wilt behouden, maar wel van de zeer goede bescherming van een tafelzeil gebruik wilt maken. Naast transparant (dun) tafelzeil, is er ook de zogenaamde tafelbeschermer. Dit is ook transparant tafelzeil van pvc maar dan een stuk dikker waardoor dit mooi en strak op de tafel blijft liggen. 

0 Shares
Ook interessant

Wat is een engagement plan?

Een engagement plan is een strategisch document dat wordt gebruikt om de betrokkenheid en interactie van mensen met…