Het nemen van zonnepanelen: waar moet je op letten?

0 Shares
0
0
0

Als je in de buurt om je heen kijkt, is de kans groot dat je een aantal huizen ziet waarvan de daken vol liggen met zonnepanelen. Zonnepanelen zijn erg interessant, aangezien je zelf energie kunt opwekken en hiermee kunt besparen op je energierekening. Daarnaast zijn zonnepanelen natuurlijk ook erg milieuvriendelijk. Wil jij ook zonnepanelen op jouw dak laten leggen? Dan is het belangrijk om je goed te oriënteren en te verdiepen: deze blog kan jou alvast een handje helpen.

1. Geschikt dak

Voordat je je gaat verdiepen in zonnepanelen, is het slim om jouw dak te laten checken door een professional. Het dak van jouw woning moet natuurlijk wel het gewicht van de zonnepanelen kunnen dragen. Naast het gewicht, speelt ook de ligging een grote rol. Het dak moet wel in de richting wijzen waar zo veel mogelijk zon op komt, zodat je ook zo veel mogelijk energie kunt opwekken. Dit geldt niet alleen voor huizen, maar ook voor bedrijfspanden. Mocht je als ondernemer ook graag zonnepanelen op bedrijfspand laten leggen, dan is het ook belangrijk om rekening te houden met dit punt.

2. Hoeveelheid zonnepanelen

Als het dak geschikt is voor zonnepanelen, kun je doorgaan naar de volgende stap. Dat is nadenken over hoeveel zonnepanelen jij graag wil. Dit is natuurlijk afhankelijk van hoe groot jouw dak is en hoe veel zonnepanelen jij op het dak wil hebben. Hoe meer zonnepanelen je op het dak hebt liggen, hoe meer energie je kunt opwekken.

3. Eventuele subsidies

Als je zonnepanelen wil laten leggen op jouw dak, is het goed om je te oriënteren naar verschillende soorten subsidies. Het kan namelijk zijn dat je recht hebt op een aantal subsidies. Dit geldt voor zowel de particulier als subsidie zonnepanelen zakelijk. Het is een tip om je te verdiepen in de verschillende regels en eisen rondom deze subsidies, zodat je weet of je wellicht in aanmerking kunt komen voor een subsidie. Je kunt dit natuurlijk ook laten uitzoeken door een professional.

4. Onderhoud

Daarnaast is het belangrijk om rekening te houden met het onderhoud dat je moet gaan plegen aan de zonnepanelen. Zonnepanelen hebben namelijk eens in de zoveel tijd een onderhoudsbeurtje nodig. Zo moet je de panelen onder andere stof- en vuilvrij maken, zodat de zonnepanelen weer optimaal kunnen werken. Als er stof of vuil op de panelen liggen, kunnen de zonnepanelen minder energie opwekken aangezien er natuurlijk minder zonnestralen op de panelen komen.

0 Shares
Ook interessant