Veiligheid in de tuin: alles wat je moet weten 

0 Shares
0
0
0

Een eigen tuin is heerlijk om in te ontspannen, te tuinieren of gewoon lekker te genieten van het buitenleven. Comfort speelt daarom een belangrijke rol in de inrichting van je tuin. Daarom zien we steeds vaker dat mensen hier extra aandacht aan besteden. Niet alleen door de aanschaf van mooie tuinmeubels en planten, maar ook met het toevoegen van extra luxe. Denk bijvoorbeeld aan keukenapparatuur, accessoires en zelfs wellnessproducten zoals een eigen zwembad of jacuzzi. Niets is te gek. Tegelijkertijd speelt veiligheid ook een grote rol. Maar hoe zorg je ervoor dat je tuin niet alleen wordt voorzien van de beste producten van bijvoorbeeld Bunx webshop, maar ook nog eens veilig is? In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten. 

Berg zomerspullen op 

In de zomer staat de tuin vaak voller met spullen om het plezier te verhogen. Denk aan speeltoestellen voor de kinderen, een barbecue of een opblaasbaar zwembad. Dit zijn producten die in de zomer veel worden gebruikt, maar waar je in de winter meestal niets of heel weinig mee doet. Het is belangrijk dat je dit soort spullen in deze periode zorgvuldig kunt opbergen. Daarom is een fijne bergplaats essentieel. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een tuinhuisje, schuur of misschien wel een garage. Dit maakt niet alleen dat deze spullen van een langere levensduur genieten, maar kan ook de veiligheid in de tuin verhogen. Een overvolle tuin leidt immers ook sneller tot valpartijen. Zeker als het erg donker is. Daarom is het goed als je deze zomervoorwerpen eenvoudig en veilig kunt opbergen. 

Controleer je sloten 

De tuin is niet alleen een fijne plek voor jou als bewoner, maar kan ook een uitnodigende plek zijn voor ongewenste gasten. Zo betreden veel inbrekers woningen via de tuin. Daarom is het belangrijk dat je de tuin goed kunt afsluiten en zo ongewenste gasten kunt weren. Dat niet alleen, op die manier ben je ook beter in staat om je persoonlijke eigendommen te beschermen. Goede sloten gaan in principe lang mee. Toch is het belangrijk om ze ook regelmatig te onderhouden en de werking te controleren. Zo ben je verzekerd van de juiste bescherming. 

Beschermende kleding tijdens het tuinieren 

Vind je het heerlijk om lekker aan het werk te zijn in eigen tuin? Zorg er dan ook voor dat je over voldoende beschermende kleding beschikt. Dit is nodig om ongevallen te voorkomen. Denk in elk geval aan een lange broek, stevige schoenen en werkhandschoenen. Werk je ook met elektrisch tuingereedschap? Dan zijn er ook andere beschermende maatregelen waar je aan kunt denken. Goede voorbeelden zijn gehoorbescherming en een veiligheidsbril. 

Kind- en diervriendelijke tuin 

Heb je kinderen of huisdieren? Dan is het ook belangrijk dat de tuin voor hen veilig is. Voor hen liggen er immers meer gevaren op de loer. Denk bijvoorbeeld aan planten die mogelijk giftig kunnen zijn. Je wil dan niet dat je huisdier hiervan proeft of je kind een blaadje opraapt en in de mond stopt. Controleer daarom voor het plaatsen van nieuwe planten en bloemen altijd of deze gifitg zijn. Zo weet je zeker dat er geen onnodige gevaren op de loer liggen in eigen tuin. 

0 Shares
Ook interessant
brown and red house near trees

Wat is een woonverzekering?

Een woonverzekering is een verzekering die schade aan je woning of inboedel dekt. Het is een overkoepelende term…