Wonen in luxe: de voordelen van een eigen sauna

0 Shares
0
0
0

Een van de snelst groeiende natuurlijke therapieën die door mensen gebruikt wordt is kou en hitte therapie. Denk bij kou bijvoorbeeld aan de Wim Hof methode waar mensen ijsbaden nemen. Een ijsbad heeft vele gezondheidsvoordelen. Maar natuurlijk is er ook hitte therapie die al langer een stuk bekender is, voornamelijk via sauna’s. Een dagje naar de sauna in een spa is hartstikke leuk, maar de échte voordelen merk je pas als je regelmatig je eigen sauna in huis gebruikt. Daarom bespreken we in dit artikel de voordelen van een eigen sauna in huis. Een sauna kopen kan in eerste instantie als een flinke uitgave voelen, maar naast de gezondheidsvoordelen zijn er ook financiële voordelen. Dus laten we zowel de gezondheidsvoordelen als de centen bespreken die je kunt besparen met je eigen sauna.    

Financiële voordelen sauna

Een sauna is minder duur dan je waarschijnlijk denkt. Natuurlijk zal het plaatsen van een sauna in de badkamer wat kosten maar bedenk ook dat het voor toegevoegde waarde zorgt in het huis. Er zijn betaalbare sauna’s voor eigenlijk elke badkamer. Je kunt bij het plaatsen van een sauna in de badkamer ongeveer denken aan 2000 euro en zeker ⅔ daarvan kun je doorrekenen in de prijs van de woning mits je de sauna (en badkamer) goed onderhoudt. Dus uiteindelijk zijn de kosten zeer goed te overzien, zeker voor een faciliteit waar jij en je gezondheid jarenlang plezier van zullen hebben.  

Fysieke gezondheidsvoordelen

Het regelmatig gebruik van een sauna heeft heel wat gezondheidsvoordelen in petto. De meeste van deze voordelen merk je pas echt wanneer je regelmatig de sauna in duikt. Om te beginnen is de sauna geweldig om je lichaam te ontgiften en te reinigen. Door de hitte ga je flink zweten, wordt je bloedcirculatie gestimuleerd, en worden afvalstoffen sneller uit je lichaam afgevoerd. Ook is de sauna fantastisch voor spierpijn en spierspanning. Zeker als je spieren strak staan na intensief trainen. Laten we tot slot ook eens kijken naar het positieve effect van een sauna op je huid. Een saunasessie helpt namelijk bij het verwijderen van dode huidcellen en het reinigen van je poriën. 

Mentale gezondheidsvoordelen

Naast de lichamelijke gezondheidsvoordelen brengt de sauna ook voordelen voor je mentale welzijn met zich mee. Denk aan stressvermindering en ontspanning. De hitte in de sauna zorgt voor het vrijkomen van endorfines wat depressie en angst vermindert. Ook helpt het je mentale focus verbeteren. Er zijn ontzettend veel voordelen aan het hebben van een eigen sauna. Je haalt het meeste uit naar de sauna gaan door het regelmatig te doen dus er zijn vele voordelen aan het investeren in een eigen sauna.  

0 Shares
Ook interessant