Oude elektronica? Verkoop het voor geld

0 Shares
0
0
0

Wanneer je nog veel oude elektronica in je keukenlade hebt liggen is het interessant om deze in te wisselen voor geld. Er zijn meer mogelijkheden om dit eenvoudig te doen. Zo kun je de spullen bijvoorbeeld op een marktplaats community zetten. Tegenwoordig is het ook mogelijk om producten te verkopen aan websites die niets anders doen dan het inkopen van producten. Zo is het niet nodig om met mensen te handelen en krijg je voordat je het artikel te koop zet een duidelijke schattingsprijs. Elektronica dat erg populair is om te verkopen zijn bijvoorbeeld mobiele telefoons en tablets.

Hoe wordt de schattingsprijs van een mobiele telefoon bepaald?

De schattingsprijs wordt zo goed mogelijk gegeven doordat je vooraf veel verschillende vragen invult. Zo geef je bijvoorbeeld aan of de telefoon nog goed functioneert, hoe de telefoon er van de buitenkant uit ziet. Specifiek wordt er ook om de conditie van de voor- en achterkant gevraagd. Al deze gegevens zijn belangrijk voor het geven van de juiste schattingsprijs. Populaire mobiele telefoons die veel worden ingeruild zijn iPhones en Samsungs. 

Hoe gaat de betaling bij het verkopen van bijvoorbeeld telefoons?

Als alle vragen goed zijn ingevuld kan vervolgens het product worden opgestuurd naar de aanbieder. Dit gebeurt vaak via een verzendlabel die je van het bedrijf ontvangt. Na ontvangt controleert het desbetreffende bedrijf het ingeleverde toestel. Als het toestel de controle goed doorlopen is, zal het bedrijf de afgesproken schattingsprijs overmaken.

Hoelang duurt het inruilen van een toestel?

Het inruilen van een toestel duurt bij veel bedrijven niet lang. Zo ruil je bij Fixje een toestel in binnen 1 werkdag. De uitbetaling van het toestel gebeurt zelfs binnen 24 uur nadat het toestel is binnengekomen bij het bedrijf, dat is snel! Zo heb je daadwerkelijk binnen 24 uur na aankomst het geld op je rekening en kan je er iets anders leuks mee doen.

Waar moet je opletten bij het inruilen van je toestel?

Het is belangrijk dat je goed op je hoede bent wanneer je jouw toestel gaan verkopen aan een bedrijf. Dit komt doordat er ook bedrijven actief zijn die minder netjes omgaan met klanten. Om dit te voorkomen is het belangrijk om altijd te kijken naar de reviews van een bedrijf. Zijn de reviews goed? Dan kan je over het algemeen prima een toestel inleveren voor geld. Zie je veel slechte reviews? Dan is het belangrijk dat je extra alert bent en misschien meer informatie gaat inwinnen over het bedrijf. Zo voorkom je dat voor verrassingen komt te staan.

Wat voor elektronica kan ik nog meer inruilen?

Naast het inruilen van telefoons is het ook mogelijk om tablets in te ruilen. De meest ingeruilde tablets is de Apple iPad. Erg bijzonder om te zien is de relatief hoge inruilwaarde van deze producten. Andere producten die veel worden ingeruild zijn Apple Watches, Samsung telefoons, PlayStations en niet te vergeten Apple MacBooks.

0 Shares
Ook interessant

Kunststof wandpanelen

Wandpanelen zijn er in verschillende soorten en maten. Een populaire soort wandpaneel is degene van kunststof. Deze zijn…