Geef een tuin meer kleur met bomen en heesters

0 Shares
0
0
0

Er zijn verschillende manieren waarop je de tuin bij je woning van meer kleur kunt voorzien. Nu we vaker vanuit huis werken en de Nederlandse zomers warmer worden, is de tuin een steeds belangrijkere ruimte geworden. We genieten er van een eerste kop koffie in de ochtend, pauzeren hier met onze kinderen tijdens de lunch en dineren er op de warme zomerdagen. Nog altijd kiezen veel mensen voor een tuin met uitsluitend bestrating. Dat is zonde, want bijvoorbeeld een Magnolia boom kopen of het planten van een Viburnum doet veel met de uitstraling en sfeer van deze ruimte. Loop komend voorjaar eens door je wijk, de kans is groot dat je er een Magnolia boom tegenkomt. De boom kenmerkt zich door z’n fraaie witte of bijvoorbeeld roze bloemen. Een sfeervol geheel! 

Verse fruit en zelfgekweekte groenten uit de tuin 
Naast een Magnolia boom kopen, kan ook een appel-, peren- of kersenboom kopen een goed idee zijn. Deze bomen laten je in het voorjaar en de zomermaanden genieten van prachtige bloesems. In het najaar pluk je het verse fruit van de boom. Maak in het weekend een verse appeltaart, of geniet van een smaakvol toetje van ijs met verse stukjes peer. Naast de verschillende fruitbomen kun je de tuin van frambozen- en bramenstruiken voorzien. Het zijn heel makkelijk te onderhouden struiken, die maar weinig zorg van je nodig hebben. Pluk de frambozen en bramen de hele zomer en het najaar door. 

Bouw een border op een stuk van je terras 
Verse groenten kweek je in een eigen border. Verwijder een paar tegels van het terras, om met stapelstenen een kleinschalige moestuin op te kunnen bouwen. Vul de border met tuinaarde en poot er je eerste sla- en bijvoorbeeld andijvieplantjes. Het kweken van groenten is heel eenvoudig. De groenten zijn zelf veel smaakvoller dan de producten die je in de supermarkt koopt.

Heesters aan de verschillende borders toevoegen 
In de tuin van een tussenwoning heb je mogelijk onvoldoende ruimte voor een Magnolia- of bijvoorbeeld kersenboom. Hier kun je voor een aantal grotere heesters in je borders kiezen. Denk aan de Viburnum of bijvoorbeeld een vlinderstruik. Het zijn heel makkelijk te onderhouden struiken, die je eens per jaar of eens per twee jaar snoeit. De kans dat je de heester hierbij ernstig aantast is maar klein; ze kunnen goed tegen een stootje! Ideaal voor mensen die weinig plezier beleven aan het tuinieren.   

0 Shares
Ook interessant