Afdekzeil Action & meer Budget Keuzes

0 Shares
0
0
0

Een afdekzeil kan je gebruiken voor meerdere doeleinden, maar het grootste voordeel eraan is, is dat je iets beschermd. Bijvoorbeeld je mooie motor, waar je in je garage geen ruimte voor hebt. Of een lading isolatiemateriaal, dat pas volgende week geplaatst wordt.

Hoe dan ook, je hebt deze blog ongetwijfeld aangeklikt omdat je opzoek bent naar een afdekzeil. In deze blog gaan we niet zo maar kijken naar afdekzeilen, maar hebben ze geselecteerd op hun budget. Al bij een winkel als de Action vind je een dergelijk product. Lees gauw verder en ontdek de wondere wereld van afdekzeilen.

Afdekzeil Action:

Prijs: €11,99
Afmetingen: 4 x 6 meter

Met een oppervlakte van maar liefst 24m2 kan je een hele hoop afdekken. Nog fijner dan de grootte is de manier waarmee je het zeil kan bevestigen. Er zitten namelijk mooie ogen in de randen van het zeil, waardoor het goed strak te trekken is. Bovendien heb je te maken met een sterk materiaal en zal je zeker niet snel tegen natte spullen aanlopen. Al houdt dat laatste meer verband met de waterdichtheid van het materiaal. Hoe dan ook heb je al aan dit afdekzeil een goede en zijn we er zeker van overtuigd dat je ermee uit de voeten komt. En hoewel je het zeil vindt onder de afdeling ‘verfbenodigdheden’ is dat natuurlijk niet het enige waarvoor je het kan gebruiken. Maar daar heb je hoogstwaarschijnlijk zelf al wel een idee over.

Klik hier om het afdekzeil te bekijken

Andere budget keuzes

Heb je jezelf op een vrije zaterdagochtend naar de Action verplaatst, zie je dat het afdekzeil is uitverkocht. Helaas, maar dat hoeft gelukkig geen probleem te zijn. Op veel meer plekken zijn namelijk andere budget keuzes te vinden. We hebben deze voor je op een rijtje gezet, dus lees gauw verder.

Afdekzeil Wovar

Prijs: €36,29
Afmetingen: 6 x 10 meter

Geschikt voor afdekken tijdens renovatieprojecten‘. Tja, dat klopt inderdaad, maar dat is lang niet het enige waar je het zeil voor zou kunnen gebruiken. Wellicht geef je binnenkort een feestje maar zijn de weersomstandigheden alles behalve goed. Hoewel je wel een tent van zolder had gehaald, herinner je je van de vorige keer dat deze niet helemaal waterdicht was. Dit afdekzeil is groot genoeg om de tent tegen regen te beschermen. Let er wel even op dat de zeilen elkaar niet raken, omdat het dan nog steeds zal gaan lekken. Na het feestje zal je het zeil opbergen of je gebruikt hem voor het volgende project. Zo multifunctioneel is een afdekzeil namelijk wel.

Klik hier om het afdekzeil te bekijken

Afdekzeil Afdekzeilshop

Prijs: €13,10
Afmetingen: 4 x 6 meter

Het mooie aan dit afdekzeil is dat het in ontzettend veel maten beschikbaar is, namelijk van 2 x 3 tot 10 x 12 meter. Veel van de afdekzeilen, waaronder deze, zijn gemaakt van een soort sterk plastic. Dat is precies de reden waarom ze geregeld als ‘waterdicht’, ‘sterk’, ‘vuilafstotend’ en ‘kwalitatief’ worden omschreven. Hoewel deze eigenschappen ook op dit afdekzeil slaan, zijn de verkopers heel eerlijk over de kwaliteit. Deze variant is namelijk niet de sterkste en zal slechts een jaar in Westerse klimaten overleven. Gebruik je het zeil een stuk intensiever dan dat, ga dan voor een andere variant. Helaas zal die andere variant ook meteen een stuk duurder zijn en laat dat nou net niet hetgeen zijn waar we op zitten te wachten.

Klik hier om het afdekzeil te bekijken

Afdekzeil YouPack

Prijs: €15,25
Afmetingen: 3 x 4 meter

Een ander aspect waar je de kwaliteit van een afdekzeil mee kan controleren is met het aantal gram per vierkante meter. Zo heeft dit zeil een kwaliteit van 100 gr/m2, wat in de praktijk inhoudt dat het gaat om een gemiddelde kwaliteit. Hoe zwaarder het zeil, hoe meer bestand het zeil zal zijn. Wat verder interessant is aan dit zeil is dat je zelf een kleurtje mag kiezen, in plaats van dat het vaststaat. Wel moet je even opletten bij de afmetingen. Heb je echt een doek van 3 x 4 meter nodig, kies dan een andere. Dit zeil wordt namelijk gesneden en daarom kan niet worden beloofd dat het de exacte afmetingen heeft. Zo staat ook netjes in de beschrijving aangegeven dat de zeilen 5 cm kunnen afwijken van het benoemde formaat.

Klik hier om het afdekzeil te bekijken

Afdekzeil Perfect Cover

Prijs: €9,95
Afmetingen: 2 x 3 meter

Het merk mag zich dan wel ‘Perfect Cover’ (vert. = perfecte dekking) noemen, maar zo perfect is dit zeil niet. Althans, als je opzoek bent naar een ontzettend zwaar zeil dat je jaren zal helpen je spullen te beschermen. Maar, gezien het mooie prijsje voor een prima formaat zeil, konden we deze natuurlijk niet buiten beschouwing laten. Het zeil biedt je al snel voldoende privacy, gezien deze niet doorzichtig is. Bovendien zal het zoiets als een motor in het seizoen tegen de weersomstandigheden beschermen. Je net gekochte hout zal niet nat worden en je vuurtje wordt daarmee ‘rookvrij’. Een goedkope oplossing voor, wat ons betreft, tijdelijke bescherming van je spullen. Koopje, toch?

Klik hier om het afdekzeil te bekijken

Afdekzeil PVC-Tarp.com / Lantotex

Prijs: €37,95
Afmetingen: 3 x 4 meter

‘Wat is een tarp?’, horen we je denken. Een tarp is in principe niks anders dan een ander woord voor afdekzeil, maar toch zullen de meeste mensen niet die associatie ermee hebben. Een tarp doet mensen namelijk denken aan vakantie, gezien vele kampeerders een tarp meenemen voor extra bescherming. Bescherming tegen de zon, dan wel te verstaan. Je zou daarmee de betekenis van tarp ook als ‘schaduwdoek’ kunnen neerzetten. Maar, dat het woord groot op de verpakking staat, betekent niet dat je het ook zo zou moeten gebruiken. We raden aan een echte tarp te kopen voor op vakantie en dit zeil slechts te gebruiken voor middellange bescherming van spullen. Het afdekzeil heeft namelijk een kwaliteit van 150gr/m2.

Klik hier om het afdekzeil te bekijken

Afdekzeil Handson

Prijs: €18,99
Afmetingen: 4 x 6 meter

Dit zeil komt in een mooie groen/blauwe kleur en heeft aan de rand meerdere ogen voor de bevestiging. Die ogen zitten overigens in de zoom van het zeil, dat is gemaakt voor extra bescherming tegen inscheuren. Maar, ook bij dit zeil geld weer dat het zeil niet exact de afmetingen heeft zoals deze wordt verkocht. Echter zal het nauwelijks voorkomen dat je iets hebt van exact die afmetingen en zal je hiermee goed uit de voeten komen. Veel mensen bewaren een afdekzeil bijvoorbeeld in de auto. Deze mensen vervoeren nog weleens iets in hun aanhangwagen en in Nederland is het verplicht dat je spullen in je aanhangwagen afdekt. Zo voorkom je met, in dit geval, bijna twee tientjes toch weer een boete.

Klik hier om het afdekzeil te bekijken

Afdekzeil Vendrig Packaging

Prijs: €31,55
Afmetingen: 4 x 6 meter

Je zal je spierballen even moeten meenemen, gezien het gaat om een zogeheten zwaar doek, met en kwaliteit van 250gr/m2. Met tyraps, grondpennen of touwen zet je het doek voor een periode van wel twee jaar vast. Dus, je moestuin zonder kas voorzie je van een zeil tegen de regen en zon en de vloer in je nieuwe huis bescherm je tegen verfspetters. Of je gebruikt het zeil gewoon voor hetgeen waardoor je überhaupt naar een zeil opzoek ging. Zo zou je hem aangeschaft kunnen hebben voor het afdekken van nieuwe spullen voor in huis of voor het beschermen van gasten tegen de wind. We weten vrijwel zeker dat je met afdekzeil een goede keuze maakt.

Klik hier om het afdekzeil te bekijken

Koopgids afdekzeil

We eindigen de blog met een koopgids voor afdekzeilen. We willen voorkomen dat je een verkeerde aanschaf begaat, terwijl dat alles behalve nodig was. Dus, lees de volgende tips door, maak een keuze uit ons geselecteerde aanbod en wees blij met de koop die je hebt gedaan.

  1. Materiaal: Afdekzeilen zijn er in verschillende materialen, zoals polyethyleen (PE) en polyvinylchloride (PVC). PE-zeilen zijn lichtgewicht, waterbestendig en betaalbaar. PVC-zeilen zijn duurzamer, scheurbestendig en geschikt voor zwaardere toepassingen. Je zal vanwege die verschillen overigens ook een verschil in prijs opmerken.
  2. Afmetingen: Meet de grootte van het object dat je wilt bedekken om de juiste afmetingen van het afdekzeil te bepalen. Het zeil moet voldoende groot zijn om het object volledig te bedekken en enige overlapping mogelijk te maken. En als je dan onderzoek doet naar de afmetingen, koop dan liever een te groot doek dan een te klein doek. Gezien de daadwerkelijke afmetingen nog weleens afwijken van verkoopomschrijving, wil je hierin geen fouten maken.
  3. Duurzaamheid: Let op de kwaliteit en duurzaamheid van het afdekzeil. Controleer de dikte van het materiaal (onder andere die x gr/m2), de sterkte van de naden en de weerbestendigheid. Een stevig zeil gaat langer mee en biedt betere bescherming tegen scheuren, vocht, UV-straling en andere schade.
  4. Bevestigingsmogelijkheden: Controleer of het afdekzeil bevestigingspunten, zoals ogen of ringen, heeft om het zeil stevig vast te maken. Dit is vooral belangrijk als je het zeil buiten gebruikt of als het wordt blootgesteld aan harde wind. Sommige zeilen worden geleverd met touwen of elastieken voor een gemakkelijke bevestiging.

Door rekening te houden met deze factoren kun je een afdekzeil kiezen dat geschikt is voor je specifieke behoeften. Alles dat je buiten bewaart, blijft vanaf nu beschermd.

0 Shares
Ook interessant