Beste Stopcontact met afstandsbediening (Beoordeeld in 2023)

0 Shares
0
0
0

Best beoordeelde Stopcontact met afstandsbediening – onze nummer 1 van 2023

De KlikAanKlikUit Startset is een set die je wil hebben. De drie stopcontacten en bijgeleverde afstandsbediening laten je hard sneller kloppen, in ieder geval dat van ons wel. De prijs-kwaliteitverhouding is uitstekend, de set is uitgerust met meerdere soorten beveiliging én de set is ook nog eens uitbreidbaar.

Introductie

Met stopcontacten met afstandsbediening maak je apparaten smart, die van zichzelf niet smart zijn. Met andere woorden, in plaats van op staan en achter de kast te vissen naar het aan/uitknopje van de lamp, kan je dat nu doen vanaf je luie stoel. Met de afstandsbediening zend je een signaal uit naar de ontvanger (het stopcontact) en schakel je de lamp zonder moeite uit óf aan. Een aantal stopcontacten is zelfs aan te sturen via een app, wat het misschien nog wel veel geavanceerder maakt dan je wellicht dacht. Wees je bewust van alle voordelen die een apparaat als deze je kan bieden en schaf er eentje aan.

Maar, voordat je verder gaat met de aanschaf, willen we graag nog even je aandacht behouden. In dit artikel is de zoektocht naar het beste stopcontact met afstandsbediening namelijk al voor je gedaan. Aan de hand van de kooptips heb jij straks voor jezelf uitgezocht welke van de vijf het dan moet worden. Vergeet ook niet het einde van het artikel te lezen, waar je antwoorden op veelgestelde vragen vindt.

Kooptips: 5 belangrijke dingen om naar te kijken bij het aanschaffen van een goed Stopcontact met afstandsbediening

De volgende kooptips zullen je inzicht bieden in de wereld van stopcontacten met afstandsbediening.

 1. Zendbereik
  Het zou vervelend zijn als je in bed ligt, het licht wil uitschakelen en de afstandsbediening al geen zendbereik heeft. Let op: een zendbereik in een open veld is doorgaans een stuk groter dan binnen. Dit komt omdat het signaal dan door ramen, deuren, muren, meubels, etc. heen moet.
 2. Vermogen
  Veel stopcontacten zijn slechts te gebruiken tot een bepaald vermogen. Dit vermogen is dan aangegeven in watt. Het kan dus best zijn dat jouw specifieke apparaat niet op het stopcontact mag worden aangesloten, hoewel de kans klein is dat dat het geval gaat zijn.
 3. Geaard
  Als een stopcontact geaard is, betekent het dat er geen spanning op het apparaat staat. Bij kortsluiting of een blikseminslag kan je zonder angst een apparaat vastpakken. Het is iets handigs dat met name veel veiligheid biedt. Controleer daarom altijd of een stopcontact geaard is. Controleer dan ook gelijk of het niet toevallig gaat om een Belgisch stopcontact (deze zal jij in ieder geval niet kunnen gebruiken).
 4. Bediening
  Afhankelijk van de complexiteit van de bediening, zal je apparaten op een of afzonderlijke knoppen kunnen aansluiten. Eveneens zegt het iets over hoeveel stopcontacten (ontvangers) je op een afstandsbediening kan aansluiten.
 5. Prijs
  Let goed op! Omdat het vaak gaat multipakketten, zal je een scherp oog moeten richten op de hoeveelheid stopcontacten. De prijzen liggen geregeld rond de 20 euro, maar bij de ene krijg je wel drie ontvangers, terwijl in de andere er maar eentje in zal zitten.

5 Beste Producten

#1 KlikAanKlikUit Startset – 3 Schakelaars met Afstandsbediening

Prijs: €22,39

+ goede prijs-kwaliteitverhouding
+ kinderbeveiliging en geaard
+ set is uitbreidbaar
– zendbereik afstandsbediening hangt af van omgeving

Veel tevreden kopers en veel tevreden apparaten, want met deze stopcontacten met afstandsbediening, kan je je favoriete apparaten op afstand in- en uitschakelen. Die apparaten mogen trouwens een maximum vermogen van 2300 watt hebben. Bij apparaten met een hoger vermogen, bestaat er kans op gevaar. Over gevaar gesproken, dat zal de startset zelf niet zijn. De aansluiting is namelijk mét kinderbeveiliging, wat het redelijk veilig maakt om in gebruik te nemen.

Omdat de stekkers zo compact zijn, is het mogelijk om deze direct naast elkaar te plaatsen. Twee verschillende lampen of een lamp en een ander apparaat, kan je dus gewoon op dezelfde stroomgroep aangesloten lagen. Tenminste, dat blijkt niet overal het geval te zijn. Je hebt op de afstandsbediening de keuze om de apparaten afzonderlijk van elkaar aan en uit te zetten, maar kan ook alles met één druk op de knop bedienen. Het zendbereik van de afstandsbediening komt overigens neer op een goede 30 meter. Of dat ook door alle muren heen gaat en hoe snel het signaal wordt verstoort, is niet helemaal bekend. Gelukkig voor jou hoef je niet elke keer de batterijen van de afstandsbediening te vervangen, gezien deze gemiddeld 3 jaar meegaan.

Met nog andere losse stekkers, stel je jezelf in staat je bedieningsmogelijkheid uit te breiden. Daar is in ieder geval de afstandsbediening op gebouwd en het systeem wat erachter schuilgaat, ook. Lees de gebruiksaanwijzing van de KlikAanKlikUit Startset – 3 Schakelaars met Afstandsbediening goed door, om ervoor te zorgen dat je alles op de correcte wijze installeert. De stopcontacten zijn, for your information, geaard, wat voorkomt dat je apparaat onder spanning komt te staan. Verder zijn de recensies meer dan goed en weet je daarmee ook at je iets betrouwbaars in huis haalt. De stopcontacten zijn Nederlands en dus niet geschikt voor de Belgen onder ons. Weet wel dat deze variant ook voor Belgische stopcontacten te koop was, maar helaas nu niet meer leverbaar is.

#2 Meross Smart socket 16A, Alexa stopcontact meet stroomverbruik

Prijs: €22,99

+ met stem te besturen via Alexa of Google Home
+ in te stellen op de zonsondergang en -opkomst
+ gemakkelijk te installeren
– alleen te gebruiken met een vorm van internetconnectie

Wat zijn we toch blij met de huidige technologie. Dit slimme stopcontact is namelijk van alle gemakken voorzien. Zo kan je het energieverbruik meten en per week, maand of jaar een overzicht creëren. Aan de hand daarvan, zal je dan weer ontdekken hoe veel geld het je gaat kosten. Tenminste, in de app, want die installeer je inderdaad, wordt slechts een indicatie gemaakt. Je eigen energieleverancier heeft natuurlijk het laatste woord en bepaalt wat je uiteindelijk zal betalen.

Een andere, slimme feature van de Meross Smart socket 16A, Alexa stopcontact meet stroomverbruik, is dat je deze kan instellen op zonlicht. Je stelt dan in dat het apparaat bij zonsopgang inschakelt en bij zonsondergang uitschakelt, of andersom. Het maakt sommige processen nog meer automatisch dan andere. Overigens kan je ook gewoon de app gebruiken om van een afstand een apparaat in- en uit te schakelen. Dit werkt doordat de smart pocket en je telefoon met hetzelfde WLAN (internet) zijn geconnect. Het is zelfs zo dat je apparaten met je stem kan bedienen, mocht je in het bezit zijn van Google Home of Alexa. Hiervoor heb je natuurlijk ook een internetverbinding nodig. Het nadeel hiervan is dat je dus eigenlijk altijd afhankelijk bent van dat internet. Neen losse afstandsbediening is dan wat handiger.

De installatie van de smart sockets verloopt vloeiend en is absoluut niet moeilijk om uit te voeren. Dat neemt niet weg dat het altijd wat onduidelijk blijft of het ook bij jou goed gaat werken. Sterker nog, met al die geavanceerde functies gaat soms de kwaliteit van het stopcontact zelf ook achteruit. Bovendien zal je, vanwege de grootte, niet twee van deze stopcontacten naast elkaar kunnen plaatsen. Als je de ruimte en de mogelijkheid hebt, is dit natuurlijk geen probleem. Anderzijds zal je wellicht moeten werken met verlengdozen en dergelijken: iets dat je eigenlijk zo veel mogelijk zou moeten vermijden.

#3 Profile Stopcontact Schakelaar – Set van 3

Prijs: €21,33

+ afstandsbediening op twee wijzen in te stellen
+ uit te breiden met ‘smartphone-pakket’
– alléén geschikt voor Belgische stopcontacten

De stopcontacten uit deze set kunnen een maximale belasting van 3680 watt verdragen. Waarom zo specifiek, tja, dat weten wij ook niet. Het is in ieder geval een hele hoop, zelfs de grootste ‘hoop’ uit deze lijst. De apparaten schakel je in dit geval in en uit met een afstandsbediening. Het mooie aan de instellingen van deze afstandsbediening is dat je de stopcontacten op meerdere manieren kan instellen. Je kan ervoor kiezen om op één kanaal alle apparaten aan te sluiten, of een kanaal per apparaat aan te houden.

Koop een bijpassende QNECT smart plug en bedien alle apparaten zelfs via je smartphone. Deze optie is eigenlijk perfect. Voor alle mensen die het niet willen, kunnen het lekker laten en voor de mensen die het wel willen, is de mogelijkheid gegeven. Voor een klein bedragje ben je voorzien van alles dat je wenst. Je zal lampen, televisies, radio’s, koffiezetapparaten en many more apparaten kunnen aansturen met de Profile Stopcontact Schakelaar – Set van 3. Het maakt non-smart apparaten wél smart. Dus in plaats van een eindeloze wensenlijst met tig verschillende apps en aansturingswijzen, heb je alles binnen handbereik. Tenminste, aan alles zit een grens en zo ook aan deze stopcontacten met afstandsbediening.

De pijs-kwaliteitverhouding is prima. Voor het geld dat je neerlegt, krijg je een prima kwaliteit. De afstandsbediening zou mogelijk nog eerder stuk gaan dan de stopcontacten zelfs. Dat is en blijft misschien wel het meest kritieke punt aan dit soort producten. Omdat een onderdeel afhankelijk van de ander, zal het nooit zonder elkaar (optimaal) kunnen werken. Houd hier rekening mee. Houd eveneens rekening met het feit dat deze stopcontacten op de Belgische manier zijn geaard. Dus hoewel je wellicht denkt dat je deze als Nederlander kan aanschaffen, raden we je dat zeker af. Zeker niet alle stopcontacten in Europa zijn hetzelfde.

#4 GreenSun Draadloze stopcontacten met afstandsbediening

Prijs: €19,99

+ geschikt voor personen met beperkte mobiliteit
+ gemakkelijke installatie
– maar één stopcontact in dit pakket
– aan de dure kant

Waar veel pakketten eigenlijk wel met meer stopcontacten worden geleverd, krijg je er hier maar één. Niet erg, maar dat maakt het allemaal wel wat prijziger. Daarentegen krijg je natuurlijk wel wat terug voor dat geld. Het gaat namelijk om een stopcontact dat compatibel is voor apparaten tot 3600 watt, veel meer dan wat bij de meeste stopcontacten naar voren komt. Het stopcontact wordt aangestuurd met een afstandsbediening, die werkt door twee AAA-batterijen. Helaas worden deze niet meegeleverd en zal je dus zelf nog een tripje naar de winkel moeten maken, voor je kan genieten van het gemak.

Want gemak, dat levert het zeker op. De afstandsbediening heeft slechts twee knoppen. Eentje om hem aan te zetten en eentje om het apparaat weer uit te schakelen. Geen internet, geen ingewikkelde instructies en geen apps; de installatie verloopt als een zonnetje. Het enige dat je zelf hoeft te doen is de knop op de afstandsbediening in te houden, wanneer het led lampje op het stopcontact begint met knipperen. Tot een afstand van 30 meter kan jij de door de GreenSun Draadloze stopcontacten met afstandsbediening apparaten besturen. Bij dit zendbereik is het binnenshuis gebruik al meegerekend. Op een open veld zou je tot de 100 meter kunnen komen, al zou je dat nooit in de realiteit meemaken.

In ieder geval maakt het het stopcontact met afstandsbediening bijvoorbeeld geschikt voor mensen met een fysieke, dan wel licht verstandelijke beperking. Je kan immers nooit op de verkeerde knop drukken en als je dat wel doet, dan gebeurt er niks. Je maakt daarmee mensen meer eigenaar van hun eigen dagelijkse leven. Een erg positieve gebeurtenis, al zeggen we het zelf.

#5 SEC24 HAF760S Schakelaar set met afstandsbediening 4-delig Wit

Prijs: €23,95

+ te combineren met andere sets
+ tot vijftig meter zendbereik (op een open veld)
– de stekker schiet nog weleens uit het stopcontact

Met nog ongeveer één oog kom je boven de dekens uit. De horrorfilm die je net in bed hebt gekeken, komt wat harder aan dan je had gehoopt. In een pikdonkere kamer bedenk je je dat je eigenlijk nog je tanden moet poetsen. Wel zo aardig voor degene die naast je ligt, dacht je zo. Toch durf je niet, totdat het moment je je realiseert dat je tegenwoordig een op afstand bestuurbare lamp hebt. Althans, door de speciale toevoeging aan het stopcontact en de afstandsbediening, kan jij de lamp op afstand in- en uitschakelen. Precies om dit soort problemen in de toekomst tegen te gaan.

Het signaal van de afstandsbediening gaat door ramen en deuren, maar heeft op een open veld een maximum zendbereik van 50 meter. Binnenshuis zal dat daarom wat minder zijn. Met de afstandsbediening stuur je tot maximaal vier apparaten aan, die een maximaal vermogen van 2300 watt mogen hebben. Je kan er van allerlei soorten verlichting op aansluiten. Geen LED-lamp, gloeilamp of spaarlamp zal achterwege worden gelaten.

De SEC24 HAF760S Schakelaar set met afstandsbediening 4-delig Wit zorgt ervoor dat je apparaten die normaal gesproken op stand-by staan, helemaal worden uitgeschakeld. Met één druk op de knop bespaar je ontzettend veel energie en ben je een vriend van je portemonnee. Hoewel de afstandsbediening niet het meest stijlvolle uiterlijk heeft, kan je er dus wel veel mee bereiken. Over die afstandsbediening gesproken: deze loopt op batterijen. Gelukkig wordt deze variant van batterij in drievoud meegestuurd en hoef je dus niet alsnog naar de winkel. Verder is het fijn dat je meerdere sets van hetzelfde merk kan combineren. Zo maak je je hele huis en de apparaten erin smart. Helaas is het zo dat nog weleens de stekker uit het stopcontact schieten, onder meer door de geaarde randdraad die de stopcontact geaard maakt.

Conclusie


In deze koopgids hebben we de belangrijkste factoren besproken om rekening mee te houden bij het kopen van een stopcontact met afstandsbediening. Zo heb je het bereik van de afstandsbediening. Het bereik van de afstandsbediening moet voldoende zijn voor jouw behoeften en eventuele obstakels moeten in overweging worden genomen. Omdat we de ergste niet zijn, hebben we meteen de beste vijf stopcontacten met afstandsbediening voor je beschreven. Je zal na het lezen van dit artikel wel genoeg onderzoek hebben gedaan, om een weloverwogen keuze te maken. We geven tenslotte een aantal antwoorden op veelgestelde vragen, zodat je laatste twijfels worden weggenomen.

Veelgestelde vragen

Kan ik meerdere stopcontacten bedienen met één afstandsbediening?

Ja, veel stopcontacten met afstandsbediening kunnen worden gekoppeld aan één afstandsbediening. Dit stelt je in staat om meerdere stopcontacten tegelijkertijd of afzonderlijk te bedienen. Controleer de mogelijkheden van het specifieke model dat je overweegt om ervoor te zorgen dat het aan jouw behoeften voldoet.

Kan ik een stopcontact met afstandsbediening buiten gebruiken?

Niet alle stopcontacten met afstandsbediening zijn geschikt voor buitengebruik. Sommige modellen zijn ontworpen voor gebruik binnenshuis en mogen daarom niet worden blootgesteld aan vocht of slechte weersomstandigheden. Als je een stopcontact met afstandsbediening voor buiten wilt gebruiken, dan zie je dat wel aan de specifieke specificaties. Vaak is dit te zien aan IP-certificeringen.

Heeft een stopcontact met afstandsbediening een constante stroomvoorziening nodig?

Ja, een stopcontact met afstandsbediening heeft een constante stroomvoorziening nodig om correct te werken. Het stopcontact zelf moet altijd op het elektriciteitsnet zijn aangesloten om stroom te ontvangen. Logisch, want deze stop je ook in het ‘normale’ stopcontact. De afstandsbediening werkt op batterijen, dus zorg ervoor dat de batterijen goed zijn opgeladen of vervang ze indien nodig.

Kan ik een stopcontact met afstandsbediening gebruiken met alle elektrische apparaten?

Over het algemeen kunnen stopcontacten met afstandsbediening worden gebruikt met de meeste elektrische apparaten, zoals lampen, ventilatoren, televisies, enz. Controleer echter altijd de maximale belastbaarheid van het stopcontact om ervoor te zorgen dat het geschikt is voor het vermogen van het apparaat dat je wilt aansluiten. Dit is het vermogen, waar we het eerder bij de kooptips over hadden.

0 Shares
Ook interessant

Wat is Diamond Painting?

Diamond painting is een populaire ambachtelijke hobby die steeds meer mensen aantrekt. Het is een creatieve bezigheid waarbij…