Woonkamertrends 2023: de nieuwste ideeën voor je interieur

0 Shares
0
0
0

Waar breng jij de meeste tijd door in huis? De woonkamer, duh! Of je nou op je vrije zondag een filmmarathon gaat houden met het hele gezin (Disney is altijd leuk) of na een lange werkdag neerploft op de bank met je favoriete serie en een heerlijk glas wijn: de woonkamer is de perfecte setting. Maar die perfecte setting moet natuurlijk wel voldoen aan jouw wensen en passen bij je stijl. Want ontspannen gaat toch wel wat makkelijker in een opgeruimde en stijlvolle woonkamer. Op zoek naar de laatste trends om van je woonkamer een droom te maken? Dan ben je hier op de juiste plek! 

Heb je het al gehoord? De natuur is terug van weggeweest 

Misschien heb je het al voorbij zien komen: planten, hout en natuursteen. Natuurlijke materialen zijn super trending en met goede reden. Deze materialen brengen warmte en rust in huis. Het brengt je even terug naar je roots en leert je om te ontspannen. Wat denk je van een set natuurstenen bijzettafels met een mooie plant? Perfect om de hele woonkamer samen te brengen. Aardse kleuren zijn ook weer helemaal in. Zeker in de woonkamer zijn deze kleuren geweldig. Terracotta, oker en mosgroen staan ook prachtig bij de natuurlijke elementen. Deze combinatie is perfect om een natuurlijke woonkamer te creëren. Een soort jungle in eigen huis, perfect om even af te schakelen van alle drukte en chaos van de dag. Alsof je ergens in Costa Rica in een jungle hut in de hangmat ligt. 

Clean minimalisme of gezellig maximalisme: wat kies jij?

Minimalisme is al een tijdje trending, maar de moderne tegenhanger van het minimalisme is het maximalisme. Een trend waar patronen, texturen, kleuren en geweldige decoraties samenkomen. Natuurlijk hangt het volledig af van je persoonlijke voorkeur of je voor een minimalistische look of een maximalistische look gaat. Bij maximalisme geef je meer om de gezelligheid, minimalisme kan soms wat koud aanvoelen. Waarbij een maximalistische woonkamer een soort georganiseerde chaos laat zien. Een dressoir vol met allerlei decoraties in plaats van een strakke look zonder poespas. Een plek waar iedereen zich vrij voelt om te leven. Verdiep je eens in deze bewegingen en kijk wat past bij jou, bij de sfeer die jij wilt creëren in de woonkamer. Natuurlijk is het volgen van trends hartstikke leuk (en vaak ook mooi, het is natuurlijk niet zomaar een trend) maar het belangrijkste is dat jij blij bent met je woonkamer.

0 Shares
Ook interessant