Knap je woonkamer op met deze inspirerende interieurtrends

0 Shares
0
0
0

Raak je uitgekeken op het bestaande interieur in de woonkamer? Zoek je naar kansen om je woonkamer een frisse voorjaarslook te geven? Dit artikel zet een aantal inspirerende interieurtrends voor je op een rijtje. Wist je bijvoorbeeld dat het steeds populairder is om kunst in je interieur te verwerken? Het hoeft niet te betekenen dat je voor duizenden euro’s een schilder of beeldhouwwerk aan zou moeten schaffen. Denk eerder aan een combinatie van fotolijstjes aan de muur, voorzien van een kunstzinnige afbeelding. Het maakt wanden in de woonkamer minder saai en voegt kleur toe aan deze ruimte. Ook interessant: vervang je huidige bank voor een ruime, strakke 3 zitsbank. Een grote bank is onmisbaar in een interieur anno 2024! Het biedt je een plek om heerlijk onderuitgezakt te genieten van je favoriete programma, serie of film. Hét moment om energie te tanken voor een volgende werkdag. 

Maak gebruik van organische vormen in het interieur 

Naast de keuze voor een ruime 3 zitsbank en bijvoorbeeld kunst aan de wand, is het in 2024 populair om te kiezen voor organische vormen. Denk bijvoorbeeld aan een fraaie, ronde fauteuil als toevoeging aan de woonkamer. Een fauteuil biedt je de ideale plek om bij te praten met je partner of kinderen, om de krant of een boek te lezen, enzovoorts. Je zit niet langer op een rijtje op de bank met een fauteuil! Bovenal biedt een moderne fauteuil je ontzettend veel comfort. Vind je het lastig om organische vormen te verwerken in de inrichting van je woonkamer? Kijk in dat geval eens naar bijvoorbeeld de meubels en keukens van Piet Klerkx. Dit geeft je een beeld van de wijze waarop je deze vormen terug kunt laten komen in je eigen interieur. Naast een fauteuil met een rond zitvlak kan ook een ronde hang- of vloerlamp een optie zijn. 

Verwerk natuurlijke materialen en kleuren in je woonkamer 

Een derde trend die je inspiratie kan bieden: het gebruik van natuurlijke kleuren en materialen. Hout is al langere tijd een zeer populair materiaal. Niet alleen heeft het hout van nature een hele warme uitstraling. Ook is hout een duurzaam materiaal; je zou lichte beschadigingen aan houten meubels zelf kunnen herstellen. Schuur het hout lichtjes om het meubelstuk vervolgens opnieuw te lakken. Daar komt nog bij dat je dit materiaal goed kunt combineren met zowel een moderne, als bijvoorbeeld een industriële en landelijke interieurstijl. Naast hout zijn materialen als beton, graniet en composiet het overwegen waard. Je ziet ze veel in moderne keukens! 

Qua kleuren zijn onder meer azuurblauw en olijfgroen in trek. Mede doordat ze aansluiten bij een andere trend: het verwerken van vintage accenten in het interieur. Denk aan een klassiek rolgordijn, of denk aan eetkamerstoelen met een vintage look. Naast olijfgroen past ook een lichtere tint groen hier goed bij. Kijk eens rond op een platform als Pinterest om inspiratie op te doen voor de combinaties van natuurlijke kleuren en materialen in huis. 

Accessoires van chroom in huis 

Voorheen werd vaak gekozen voor goudkleurige accessoires. Ze geven het interieur een chique, luxe uitstraling. Tegenwoordig worden deze goudkleurige elementen steeds vaker weggelaten en vervangen door accessoires van chroom. Denk aan een chromen lampje voor naast de televisie, een spiegel met een frame van chroom, enzovoorts. Over spiegels gesproken: ze kunnen een compacte ruimte in huis heel ruimtelijk lagen ogen. Hang een aantal spiegels op aan de wand van de woonkamer of bijvoorbeeld hal. Met de spiegels kijk je door de ruimte heen. Daarnaast zorgen spiegels voor het weerkaatsen van de natuurlijke lichtinval van buiten. Een ruimte lijkt hierdoor lichter! 

0 Shares
Ook interessant