Wat is polycarbonaat en waar wordt het voor gebruikt?

0 Shares
0
0
0

Eens in de zoveel tijd kan het rendabel zijn om oude glasplaten te vervangen. Denk aan het glas in de overkapping, de serre of in de dakbedekking. Het kan zijn dat dit niet goed meer isoleert of verzwakt raakt. Voordat je overweegt dit te vervangen door nieuw glas; kijk dan eens naar de mogelijkheden van polycarbonaat. Een kunststof die wel 250 keer sterker is dan een glasplaat.Ben jij van plan de glasplaten in jouw woning te vervangen? Lees dan snel verder. Wie weet zijn polycarbonaat platen dé oplossing! 

Wat is polycarbonaat?

Je vraagt je wellicht af: wat is polycarbonaat? Voor we je de voordelen en toepassingen vertellen, leggen we je dit graag uit. Polycarbonaat is een kunststof en wordt ook wel Lexan of Lexaan genoemd. Je kunt het een beetje vergelijken met glas, maar dan kan het een stuk meer hebben. Deze sterke eigenschap kan worden uitgelegd doordat het van polymeren is gemaakt. Dit is een lange keten van moleculen die aan elkaar verbonden zijn. Voor wie hier niet vaak mee bezig is, is dit een onbekende wereld. De professionals van Vos Kunststoffen weten precies wat dit inhoudt. Daar ben je dus aan het goede adres voor al je vragen over polycarbonaat!

Waar gebruik je het voor?

Polycarbonaat is een heldere kunststof. Daarom is het een goed alternatief voor glas. Doordat het een stuk lichter is, is het gemakkelijk geplaatst. Omdat het meer aankan, wordt het ingezet in vele situaties. Vooral in de bouwsector zul je de polycarbonaat platen voorbij zien komen. Denk aan lichtstraten, serres en dakbedekking. Ook als overkapping op het terras kan deze kunststof goed worden gebruikt. Ook veiligheidsbrillen, helmen of politieschilden bestaan vaak uit polycarbonaat. Zo zie je maar, het heeft een veelzijdige toepassing!

Wat zijn de voordelen?

Tot slot komt het gebruik van polycarbonaat met tal van voordelen. Ten eerste is het UV-bestendig. Kunststofplaten kunnen gaan verkleuren bij te veel vrijstelling aan zon. Aangezien polycarbonaat platen hier goed tegen kunnen, zullen deze niet vergelen. Daarnaast is het goed bestand tegen hoge temperaturen en chemische stoffen. Dit zorgt ervoor dat het zich goed leent voor vele omstandigheden en verschillende omgevingen. Het belangrijkste voordeel is de sterkte. Het kan harde klappen weerstaan. Dit maakt het ideaal voor situaties waar dit belangrijk is.

Waar polycarbonaat eerst een vraag was, is dat voor jou nu duidelijk. Zoals je ziet is polycarbonaat een goed alternatief voor glas. Doordat deze kunststof goed tegen hitte, UV, en chemische stoffen kan, gaat het voor lange tijd mee. Tijd voor een verbouwing? Ga dan dus na wat het in jouw woning kan toevoegen!

0 Shares
Ook interessant