Vergroot het woongenot met slimme apparaten in huis 

0 Shares
0
0
0

Er zijn steeds meer huishoudens die een investering in slimme apparaten binnen hun woning overwegen. Wellicht gebruik je deze apparaten, soms onbewust, al! Denk aan een slimme televisie, een zogenaamde smart tv. Je kunt ook denken aan een slimme thermostaat die de laatste jaren in steeds meer huizen geïnstalleerd is. Het gebruik van een slimme thermostaat biedt niet alleen voordelen op het gebied van woongenot, maar ook op dat van duurzaamheid. In plaats van de cv-ketel de hele dag aan te moeten laten staan om ’s avonds in een warm huis thuis te komen, schakel je deze in op het moment dat je vanaf je werk vertrekt. Dit scheelt fors in je energieverbruik! Dit artikel vertelt je meer over de voordelen van het gebruik van slimme apparaten. 

Bestaande apparaten in huis zijn slim te maken 

Ten onrechte wordt soms gedacht dat het gebruik van slimme apparatuur betekent dat bijvoorbeeld bestaande lampen vervangen moeten worden. Dat hoeft niet! Met een slimme stekker maak je het mogelijk om de bestaande apparatuur in huis slim te maken. De slimme stekker wordt verbonden met een app op je telefoon of tablet. Via deze app heb je vervolgens de mogelijkheid om de lampen aan en uit te zetten. In de basis kun je ieder elektrisch apparaat op deze manier slim maken.

Gemak van het gebruik van slimme apparaten 

Slimme apparaten bieden je niet alleen de mogelijkheid deze te bedienen via een app op je telefoon. In combinatie met een virtuele assistent kun je ze zelfs op basis van spraakcommando’s aansturen. Daarbij voorziet slimme apparatuur in het automatiseren van handelingen. Voorheen liep je om 17.00 uur, wanneer het buiten schemerig werd, naar de schakelaar aan de muur om de verlichting in te schakelen. Met een smart home automatiseer je dit: de verlichting schakelt zichzelf in op het moment dat jij vooraf ingesteld hebt. Zo’n zelfde vorm van automatisering kun je instellen voor bijvoorbeeld de gordijnen, voor de thermostaat, enzovoorts. 

Besparen met een smart home 

Eerder las je al dat de keuze voor een slimme thermostaat je helpt te besparen op de energiekosten. Er zijn meer mogelijkheden om te besparen. Bij een avondje uit liet je de verlichting in huis wellicht ingeschakeld, om de kans op een inbraak te verkleinen. Daar waar het in de eerste uren wellicht nog licht is. Met slimme lampen laat je de verlichting zichzelf inschakelen als het buiten donker wordt. Zo staan deze minder lang aan. 

0 Shares
Ook interessant