Trend: nisjes in de badkamer

0 Shares
0
0
0

We zien ze in vele badkamers (en toiletruimtes) verschijnen: de nis. De nis in de badkamer is dan ook een echte trend op het moment. Je creëert hiermee een luxe en sfeervolle uitstraling en bovendien zijn ze ook nog eens heel praktisch. Genoeg redenen om voor een nis in de badkamer te kiezen dus. Wil je graag meer informatie? Lees dan snel verder!

Wat is een nis?

Voordat we je vertellen wat je allemaal met een nis kunt en welke mogelijkheden er zijn, is het natuurlijk fijn om te weten wat een nis is. Een nis is een soort uitsparing in de muur welke je gebruikt om bijvoorbeeld accessoires in te plaatsen. Het voordeel van een nis is dat het een stuk minder ruimte inneemt dan bijvoorbeeld een onderkast of een kolomkast. Daarnaast kun je de nis vaak ook plaatsen op plekken waar je normaal gesproken geen meubel kunt plaatsen. Denk bijvoorbeeld aan de doucheruimte.

Verschillende soorten nissen

Er zijn verschillende soorten nissen waar je uit kunt kiezen, hierdoor is er voor iedere soort badkamer en stijl wel een passende nis. Je kunt een nis creëren door een uitsparing te maken in de muur en deze vervolgens te betegelen. Dit is de meest voorkomende mogelijkheid. Daarnaast kun je ook kiezen voor een inbouwnis. Dit is een soort kant-en-klare nis, welke vaak van rvs is. Deze zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar. Het voordeel is dat je deze nissen zo in de uitsparing schuift en je dus geen voegen in de nis hebt.

De ideale plek voor een nis

Je kunt op vrijwel iedere plek in de badkamer of toiletruimte een nis plaatsen. Toch zijn er een aantal plekken die erg populair zijn voor het plaatsen van de nis. Een daarvan is de doucheruimte. Je kunt hier geen kast plaatsen en een doucherek is ook niet de meest ideale oplossing. Een nis biedt dan een goede uitkomst, op deze manier kun je gewoon je doucheproducten opbergen. Daarnaast wordt er vaak naast het bad een nis geplaatst, ook hier worden verzorgingsproducten in gezet. De laatste plek die erg populair is, is boven het toilet. Het inbouwreservoir wordt vaak ingebouwd, waardoor er automatisch een goede plek voor een nis ontstaat. Deze is perfect om leuke accessoires in te zetten.

Het aankleden van de nis

Wanneer je ervoor kiest om de nis te betegelen, kun je helemaal losgaan met opvallende tegels. Het gaat maar om een klein deel van de ruimte, waardoor we zien dat mensen daar vaak net wat meer durven op het gebied van kleur en print. Daarnaast is de nis de ideale plek om je accessoires in te zetten. Bij het toilet kun je bijvoorbeeld geurstokjes neerzetten of een geurkaars. De nis bij het bad is vaak wat breder en daar zien we dan ook vaak andere sfeervolle accessoires. Denk bijvoorbeeld aan wat leuke beeldjes of kaarsjes.

Doe badkamer inspiratie op

Ben je op zoek naar een nieuwe badkamer en wil je daar ook graag een nis in? Bezoek dan eens een badkamerwinkel, daar vind je vaak verschillende badkamers die ook voorzien zijn van een nis. Zo kun je in alle rust rondkijken en bekijken wat je mooi vindt. Daarnaast kun je natuurlijk ook informatie en advies opvragen.

0 Shares
Ook interessant