Op vakantie in de eigen achtertuin: 3 tips!

0 Shares
0
0
0

De lente is weer volop begonnen. De dagen worden langer, de temperaturen stijgen en het zonnetje laat zich steeds vaker zien. Voor veel mensen is dit dan ook het moment om alvast plannen voor de zomer te maken. Maar voor dat echte vakantiegevoel hoef je Nederland eigenlijk niet te verlaten. Wil jij dit jaar gewoon echt eens heel dichtbij huis blijven? Waarom investeer je dan niet extra in de achtertuin en geniet je van een staycation in eigen tuin? Met de tips uit dit artikel en de artikelen van Bunx.nl tover je jouw tuin in een handomdraai om tot een eigen vakantieoord. 

1. Investeer in een eigen spa, sauna of zwembad

Hoe zorg je snel voor een echt vakantiegevoel? Met een plekje waar je absoluut kunt ontspannen natuurlijk! Wat dacht je bijvoorbeeld van een eigen spa, sauna of zwembad? Dit is een eenmalige investering waar je jaren plezier van zult hebben. Er is geen betere manier om vakantiegevoel op te roepen dan door heerlijk te bubbelen in eigen tuin. Het is dan ook niet voor niets dat de meest luxe vakantiewoningen hier standaard mee worden uitgerust. 

Tegenwoordig worden dergelijke producten dan ook in alle soorten en maten gemaakt. Zo zijn er bijvoorbeeld sauna’s die net groot genoeg zijn voor één persoon. Deze sauna’s kunnen dan ook in vrijwel elke tuin worden geplaatst. Zelfs voor een relatief kleine tuin is dus veel mogelijk. 

Let op: bij het realiseren van een echt relaxplekje met een eigen spa, sauna of zwembad is het natuurlijk wel belangrijk om over de juiste (onderhouds)materialen te beschikken. Daarom is het belangrijk om deze producten bij een kwalitatief bedrijf te halen. Bij Bunx.nl vind je alles wat je nodig hebt om jouw tuin te verrijken. Van wellnessproducten tot verlichting en zelfs trampolines. 

2. Zorg voor een terrasverwarmer 

In Nederland kan het weer nogal onvoorspelbaar zijn. Soms zijn de zomers erg droog en warm, maar andere keren is het juist vochtig en lijkt de temperatuur maar niet te willen stijgen. Het zou zonde zijn als je dan niet van eigen tuin kunt genieten. Kies daarom voor handige producten die het mogelijk maken om tot in de late uurtjes van de tuin te genieten. Denk sowieso aan een overkapping, maar ook aan een terrasverwarmer. Zo kan je het absolute vakantiegevoel het hele jaar door behouden. 

3. Kleurrijke tuin 

De afgelopen jaren hebben we steeds vaker gezien dat het echte groen uit de Nederlandse tuinen verdwijnt. Steeds vaker worden deze volledig betegeld en is er geen ruimte meer voor planten of bloemen. Zonde, want met een beetje groen zorg je direct voor veel meer sfeer en gezelligheid. Schaf daarom meer groen aan in de tuin en haal enkele kleurrijke bloemen in huis. Dit hoeft echt niet veel onderhoud te kosten. Ook groene vingers zijn niet noodzakelijk. Vraag wel om advies bij de aankoop van deze planten en/of bloemen.Zo weet je zeker hoe je ze op de juiste manier kunt verzorgen en kun je ook beter kiezen voor planten die zo min mogelijk onderhoud nodig hebben. 

0 Shares
Ook interessant