Je huis in kerstsferen brengen

0 Shares
0
0
0

Het is bijna zo ver; Kerst is in aantocht. De leukste dagen van het jaar staan weer voor de deur. Haal de kerstsfeer in huis met stijlvolle kerstdecoratie. De kerstboom mag natuurlijk niet ontbreken. Kleed het huis aan met de leukste kerstversiering, sfeervolle verlichting en zelfgemaakte kerstkransen. Met welke artikelen haal jij de ultieme kerstsfeer in huis?

De kerstboom

Geef je de voorkeur aan een echte kerstboom of een kunstkerstboom? Tegenwoordig zijn de kunstkerstbomen niet meer te onderscheiden van echte. Voor welke boom je ook kiest, een opgetuigde kerstboom zorgt voor een en al gezelligheid in huis. De brandende lampjes in de takken, de kerstballen in de boom en de piek als kroon. Daarnaast kan je er ook nog voor kiezen om slingers in de boom te hangen. Het opzetten én optuigen van een kerstboom kan soms een dagtaak zijn. Dus ben je klaar met het optuigen van de kerstboom, dan is het tijd om ervan te genieten. Pak er een warme kop chocolademelk bij en ga lekker op de bank zitten met een goed boek of een puzzelboek. Drink je samen met anderen? Laat dan een naam of een mooi logo op mokken bedrukken, zodat je er dubbel van kan genieten. Ook bedrukte pennen zijn een mooie toevoeging als je een begin maakt met een puzzelboek.

Kerstverlichting

Het is tijd om de kerstverlichting op te hangen. Het leukste aan deze verlichting is dat het zorgt voor sfeer en gezelligheid in huis. Er zijn verschillende soorten kerstlichtjes. Denk bijvoorbeeld aan kerstverlichting met timer, zodat de verlichting automatisch aan en uit gaat. Je hebt er dus geen omkijken meer naar en het is energiezuinig. Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om te kiezen voor kerstverlichting met dimmer. Een romantische sfeer creëer je door de lampjes wat te dimmen. Ook de kleur van de verlichting kan je zelf uitkiezen. Ga jij voor de traditionele warme witte kleur of een opvallende kleur?

DIY kerstkransen

Een persoonlijk tintje aan je kerstversiering toevoegen? Zelf kan je eenvoudig een stijlvolle kerstkrans maken. Het is ook een leuke kerstactiviteit om samen met vriendinnen of familieleden te doen. Een kerstkrans zorgt voor een warm gevoel en een feestelijke sfeer. Voordat je een begin maakt met de krans heb je verschillende materialen nodig. Natuurlijk mogen de dennentakken niet ontbreken, maar ook een metalen ring, kerstballen en andere decoratie heb je nodig om een mooie kerstkrans te maken.

0 Shares
Ook interessant

Wat is Diamond Painting?

Diamond painting is een populaire ambachtelijke hobby die steeds meer mensen aantrekt. Het is een creatieve bezigheid waarbij…