Hoe isoleer je ramen en kozijnen? 3 tips

0 Shares
0
0
0

De energieprijs is de afgelopen jaren enorm gestegen. Hoewel de prijs inmiddels niet meer echt omhoog lijkt te gaan, zien we nog altijd dat de meeste Nederlanders heel veel geld betalen voor hun energierekening. Het is dan ook niet voor niets dat steeds meer particulieren er alles aan doen om de energieprijs omlaag te helpen. Bijvoorbeeld door zuiniger met de energie om te gaan, maar ook door isolatiemaatregelen te treffen in huis. Zeker gezien de overheid dit ook steeds meer probeert te stimuleren. Wil je er zeker van zijn dat het binnen lekker warm blijft en je minder energie zult verbruiken de komende winter? Dan is nu het moment om maatregelen te treffen. Een van de manieren om de energierekening te drukken is door de ramen en kozijnen beter te isoleren. Maar hoe pak je dit precies aan? Hieronder volgen drie tips om je op weg te helpen. 

1. Vervang oude kozijnen 

Ben je op zoek naar nieuwe Kozijnen Eindhoven? Dan is het goed om te weten dat je hiermee al enorm veel kunt veranderen in huis. Door oude kozijnen te vervangen voor nieuwe, hoogwaardige materialen, kun je ook al snel de energierekening omlaag helpen. Het is hierbij niet alleen belangrijk om voor hoogwaardige kozijnen te kiezen, maar ook om de juiste combinatie met goede beglazing te vinden. Laat de kozijnen daarom leveren met hoogwaardig glas, zoals HR+++ glas. Dan weet je zeker dat er geen warmte verloren gaat door de ramen en de temperatuur in huis stabiel blijft. 

Wist je dat je met nieuwe kozijnen ook op andere manieren op de lange termijn kunt besparen? Zo zien we vaak bij oudere houten kozijnen dat het benodigde onderhoud door de jaren flink toeneemt. Kies je voor kunststof of aluminium kozijnen, dan hoef je op de lange termijn minder onderhoud te verrichten en profiteer je van een zeer lange levensduur. 

2. Kies de juiste raambekleding 

Goede raambekleding kan ook al een wereld van verschil maken. Met dikke gordijnen hou je de kou eenvoudig uit je woning. Hiermee geniet je niet alleen van meer privacy en sfeer in huis, maar zorg je ook voor een hogere isolatiewaarde. Bovendien kun je ook met de raambekleding spelen om hier optimaal van te profiteren. Laat op een koude en winderige dag bijvoorbeeld de gordijnen dicht om zo minder kou in huis te ervaren, maar open ze juist als de zon uitbundig schijnt. 

3. Plaats voorzetramen 

In sommige situaties is het onmogelijk om het glas in huis te vervangen. Dit zien we bijvoorbeeld terug bij glas-in-lood ramen of bij monumentale gebouwen. Gelukkig betekent dit niet dat je niets aan de tocht en kou in huis kunt doen. Speciaal voor deze gebouwen zijn er namelijk voorzetramen ontwikkeld. Dit zijn eigenlijk extra ruiten die voor het bestaande glas worden geplaatst. Op die manier geniet je van een extra beschermingslaagje, zonder dat het huidige glas weggehaald hoeft te worden. Het is eigenlijk een andere vorm van dubbelglas, hetgeen feitelijk hetzelfde werkt. 

0 Shares
Ook interessant