Eerste hulp bij thuis klussen: veiligheid boven alles

0 Shares
0
0
0

Ja, thuis klussend, Nederland. Denken jullie wel allemaal aan je eigen veiligheid? Het is niet alsof je wordt gecontroleerd zoals een bouwvakker op een bouwplaats, dus het is inderdaad erg makkelijk om voor ‘een keer’ die helm niet op te zetten. Probeer het jezelf dan maar eens te vergeven als het verkeerd gaat. Precies, dat doe je niet.

Maar goed, gezien we ook wel begrijpen dat je vast niet álles weet over het creëeren van je eigen veiligheid, hebben we deze blog voor je gemaakt. We vertellen je van a tot z aan welke basis je dient te denken bij het klussen. Weet dat elke klus specifiek is en dat we dus niet alles hebben benoemd wat jij misschien nodig hebt. Zo zijn oordoppen op maat wel handig bij het gebruik van een schuurmachine, maar vrijwel niet nodig bij het verven van de muur, snap je?

5x tips voor een sterke basis

We vertellen je maar gelijk wat je wil lezen en dat zijn de tips die je kan opvolgen voor het creëren van een sterke basis. Dus, inderdaad, wat wíl je eigenlijk in die kluskast hebben verstopt?

 • Draag je kluskleding met trots
  Klussen gaat vaak gepaard met verfspetters, zaagsel en ander onverwachts vuil. Zorg voor kleding die je niet erg vindt om vuil te maken en die ook bescherming biedt tegen scherpe randen en stof. Een stoere overall kan niet alleen praktisch zijn, maar ook een fashion statement!
 • Bescherm je ogen
  Er is niets grappigs aan een stukje hout in je oog krijgen! Draag altijd een goede veiligheidsbril. Ze zijn er in allerlei stijlen, dus je kunt er vast een vinden die past bij je klusoutfit.
 • Je gehoor kan niet beter worden
  Hetzelfde voor je ogen, geldt voor je oren. Daarvan heb je er maar twee en die zouden je erg heilig moeten zijn. Schaf daarom, voor klussen die veel geluid maken, de oordoppen van bijvoorbeeld Audinc aan. Dan heb je direct ook een mooie set gehoorbescherming voor de wekelijkse uitstapjes naar de club in het weekend!
 • Eerste Hulp Bij Ongelukken
  Ondanks al je voorzorgsmaatregelen kan er altijd iets misgaan. Zorg ervoor dat je een EHBO-kit hebt met pleisters, desinfectiemiddel en andere benodigdheden voor het geval dat.
 • (hand)schoenen
  Het ziet er absoluut niet ‘sexy’ uit, die schoenen met stalen neuzen, maar ze zorgen er wel voor dat jij aan het einde van de dag nog al je tenen hebt. Bij handschoenen geldt dat het misschien wat warm is, maar het zorgt er wel voor dat je huid in tact blijft. Bovendien kan je ze maandagmorgen gewoon weer toonbaar op het werk laten zien.

Zo zie je maar weer, al met een paar basistips ben je een heel eind.

Verdere informatie

Tot slot willen we je nog wijzen op wat verdere informatie. Zo is elektrisch geweldig om je klus te klaren, maar het kan ook gevaarlijk zijn als je het niet goed gebruikt. Zorg ervoor dat gereedschap is uitgeschakeld voordat je het aanpast, en laat nooit gereedschap onbeheerd achter terwijl het nog is ingeschakeld. Verder is het soms handig om een klus met meerderen te klaren. Een extra paar handen kan het tillen en vasthouden van zware voorwerpen vergemakkelijk. Bovendien heb je dubbel zoveel kennis in huis, wat ook erg handig kan zijn.

Hoe dan ook hopen we dat we je met bovenstaande informatie voldoende hebben geïnformeerd over de eerste basis bij het klussen. Draag je oordoppen, trek handschoenen aan en wees zuinig op dat mooie zicht van je. Als je daar op inzet, komt het vast helemaal goed!

0 Shares
Ook interessant