Maak je eigen prikbord van kurk

Het zelfklevend kurk staat nu een maand in onze webshop. En – wauw! – wat wordt er lekker van besteld. Als je iets nieuws bedenkt, is het altijd spannend of het aan slaat. Maar over deze diy-prikborden waren we zó enthousiast, dat moesten meer mensen leuk vinden toch? Gelukkig vinden ze gretig aftrek, zowel online als in de winkels waar we ze hebben liggen.

Kurk is al een poosje terug van weggeweest. Het materiaal doet een tikje retro aan, maar in een nieuwe vorm is het weer helemaal hip! Daarom hebben wij dit zelfklevende kurk in twee trendy, geometrische figuren gemaakt: de zeshoek en de ruit. Ga je voor de zeshoek, vind je er drie een in een pakketje, van de ruit zitten er vier in een set. Maar laat je vooral niet tegenhouden door deze aantallen! Want hoe groter je patroon, hoe mooier! Voor de bovenste foto hebben we dus twee setjes gebruikt van de zeshoek.
Aan de achterkant van het kurk zit een folie. Als je die verwijdert, komt de plaklaag tevoorschijn. Zorg voor een gladde, schone en droge achtergrond en plak het kurk op je wand. Of deur. Of kast. Of….. Nou ja, een kind kan de was doen. Ga wel nauwkeurig te werk, want vast is vast!
En dan kan je aan het leukste beginnen: het pimpen van je prikbord! Zoek mooie kaartjes, foto’s, takjes, bloemetjes of hangertjes om het kurk mee te versieren. 
Ben je het prikbord zat (kan dat??) dan is het weer te verwijderen. Omdat de plaklaag lekker stevig is, zal het kurk dan waarschijnlijk wel iets beschadigen. Het is dus niet herbruikbaar. Blijven er nog wat plakresten achter op de wand? Gebruik dan een beetje stickerverwijderaar.
Heb jij ons zelfklevend kurk al in je interieur hangen? Dan vinden we het leuk om dat op foto terug te zien. Deel je foto met je nieuwste wanddecoratie op Facebook, Instagram, Twitter of Pinterest en tag ons en gebruik #wonenvoorjou Wist je dat je dan ook kans maakt op 25 euro shoptegoed in onze webshop? Mag ook met andere producten van ons hoor!

Denk jij na dit blog ook: “Deze kekke woningdecoratie mag bij mij thuis ook niet missen…”

Shop dan gelijk de zeshoek of de ruit!

Ondertussen zijn wij alvast aan het ontwerpen voor nog veel meer moois met kurk! Houd ons blog en onze webshop in de gaten!