Lekker loungen in je woning? Dit zijn onze tips voor de herfst en winter van 2023-2024

0 Shares
0
0
0

Het is nergens beter als thuis. Daarom wil je een gezellige en knusse woning waar je de komende herfst en winter heerlijk tot rust kunt komen. De dagen zijn een stuk korter en ook het weer in Nederland valt iedere herfst weer tegen. Om deze reden is het belangrijk dat je je woning een stijl geeft waarin je je thuis voelt. Er zijn een aantal trends voor 2023 en 2024 die je kunt volgen als het gaat om lekker loungen in je woning.

Ben je op zoek naar een nieuwe look voor je woonkamer of wil je je gamekamer een likje verf geven? Dan kun je het best kijken naar de trends voor de komende herfst en winter. Zo is er onder meer de laatste tijd meer aandacht voor het klimaat en duurzaam leven. Dat vertaalt zich ook terug in de woontrends. Daarnaast is er meer aandacht voor de gamekamer en kun je ervoor kiezen om meer ronde meubels in huis te halen. Deze curved lines-trend zien we steeds vaker voorbij komen.

Een duurzame woning

Duurzaam is een woord dat we steeds vaker voorbij horen komen op de televisie, in de krant en op andere media. Ook in het interieur wordt het steeds belangrijker om te kiezen voor een duurzame woning. Koop dus geen nieuwe meubels, maar breng eens een bezoekje aan de kringloopwinkel. Of bekijk eens of je je huidige meubels niet kunt voorzien van een nieuw likje verf, een andere poot of vorm. Er zijn steeds meer duurzame alternatieven. Mocht je toch graag een nieuw product kopen, dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor gordijnen van petflessen of meubels van hergebruikt hout. Er verandert steeds meer bij het produceren van de meubels. Ambachtelijk vakwerk komt weer terug en consumenten laten een meubel uit de massaproductie steeds vaker links liggen.

Meer aandacht voor de gamekamer

Ben je een fanatieke gamer, dan is een goede plek om te gamen onmisbaar in huis. Daarvoor kun je het best een eigen plekje maken. Achter de televisie op de bank gamen is toch minder prettig. Daarvoor kun je het best kiezen voor een groot bureau met de juiste sfeerverlichting. Denk bijvoorbeeld aan verlichting die kleurt naar wat er op het scherm te zien is. Daarnaast is een leuke aankleding belangrijk. Denk bijvoorbeeld aan leuke posters met je favoriete gamepersonages of retro behang. Naast het gamen is deze kamer ook uitermate geschikt om casino spellen in te spelen. Zo breng je online een bezoekje aan een kansspelaanbieder en speel je bijvoorbeeld in een mum van tijd op een online gokkast, en wel vanuit je eigen luie stoel! Er zijn ook steeds meer mensen die online een gokje wagen. Dat is weer eens wat anders dan alleen shooters op de PS5 of Xbox spelen.

Meer rondingen

Een andere woontrend is het aanbrengen van rondingen in de woning. Je ziet steeds minder rechte eettafels en steeds meer ronde en ovale eettafels bij de woonwinkel. Die trend wordt in 2024 doorgezet. Zo is ook de organische tafel in opkomst. Dat is een tafel met een blad met allerlei bewegingen die je terugziet tot aan de poot. Ook banken zijn steeds vaker gebogen en kleden nemen verschillende vormen aan. Maak je woonkamer af met kronkelig behang en je doet helemaal mee aan de rondingen trend.

0 Shares
Ook interessant

Haal hout in huis!

Hout was vroeger in vrijwel elk huis terug te vinden. Toen was hout nog makkelijk te verkrijgen, en…