Comfortabel en productief: tips voor een ergonomische thuiswerkplek

0 Shares
0
0
0

Werk je ook vaak vanuit huis? Dan weet je hoe belangrijk het is om een fijne werkplek te hebben. Thuiswerken kan echt super zijn, maar alleen als je werkplek ook lekker zit.  Is dit bij jou thuis nog niet optimaal? Lees dan snel verder voor een aantal handige tips voor een ergonomische thuiswerkplek. Je rug en nek zullen je dankbaar zijn!

Zorg voor een goede houding met de juiste stoel en bureau

Allereerst, een goede stoel en bureau zijn onmisbaar! Kies een stoel die lekker zit en waarvan je de hoogte kunt aanpassen. Zo zorg je ervoor dat je voeten plat op de grond kunnen en je knieën een hoek van 90 graden maken. En je bureau? Die moet op ellebooghoogte zijn als je zit. Zo blijf je lekker rechtop zitten. En als je een bureau hebt dat je in hoogte kunt verstellen, dan is dat helemaal top. Dan kun je zelfs af en toe staand werken. Goed voor de afwisseling en je lijf. Echt, een goede houding maakt een wereld van verschil!

Je beeldscherm op de juiste hoogte en genoeg verlichting

Dan je beeldscherm en verlichting. Zet je scherm op ooghoogte, zodat je nek ontspannen blijft. Een stapeltje boeken onder je laptop kan al helpen. En zorg voor genoeg licht, maar vermijd fel licht direct in je ogen of op je scherm. Natuurlijk daglicht is het beste, maar als dat niet kan, kies dan voor een fijne lamp die je werkplek goed verlicht.

En nog een kleine tip tussendoor: als je lange tijd naar je scherm staart, neem dan af en toe een pauze. Even wegkijken, even je ogen laten rusten. Dat helpt echt tegen vermoeide ogen.

Denk ook aan de details, alles draait om comfort!

Nu wat over accessoires. Een mechanisch toetsenbord is echt een aanrader. Als je veel typt, is dit echt een game-changer. Het voelt niet alleen super lekker om op te typen, maar het is ook veel beter voor je vingers en polsen. Geen last meer van stijve vingers na een lange dag typen. En vergeet niet een paar plantjes of foto’s voor een beetje gezelligheid! 

Met deze kleine veranderingen wordt thuiswerken een stuk relaxter en ben je zo veel productiever. Probeer het gewoon eens uit, je zult echt het verschil merken. Ook kun je eens kijken op Ergowerken voor nog meer tips en trucs. En wie weet, misschien vind je het dan zelfs wel leuk om vanuit huis te werken! Veel succes en werk ze!

0 Shares
Ook interessant