Industriëel-Scandinavische woonkamer Nijkerk

Industriëel-Scandinavische woonkamer Nijkerk

Een nieuwbouwwoning met een prachtige basis. Mooie, grijze gietvloer en twee ton-sur-ton groene muren. De cognac gekleurde bank is ook al uitgezocht. Maar verder krijgen de nieuwbakken eigenaars weinig sfeer in hun nieuwe stek. De woonkamer voelt kil en de akoestiek is niet goed.

Dit moodboard is een kleine samenvatting van ons interieuradvies voor de woonkamer in Nijkerk. Wellicht inspireert deze industriëel-Scandinavische stijl jou ook. 

Miranda belt ons of we haar willen helpen met het uitzoeken van de accessoires. De basis is nog zo... euh... basic, dat alleen wat accessoires niet voldoende zijn. Hoewel ze al een goed begin hebben gemaakt, wordt ons advies toch wat omvangrijker dan het voorschrijven van wat leuke kussentjes. 

 

De woonkamer en de basis elementen van de nieuwbouwwoning zijn vierkant en rechthoekig. Daarom is er gekozen voor ronde tegenhangers om het recht-toe-recht-aangevoel te doorbreken. Het vloerkleed, de tafeltjes, memoborden en spiegels: allemaal rond! Dat brengt gelijk wat meer sfeer. Spiegels aan de wand werken sowieso leuk. Want daardoor zien we nu die mooie lampen boven de eetkamertafel en de collage lijsten nóg een keertje terug.

 

Om nog meer warmte het interieur in te halen, zijn de materialen kurk en rotan toegevoegd. En natuurlijk lekker veel kussens en vachtjes met veel verschillende, fijne structuren.

Het grote vloerkleed en het wandkleed maken van de ruimte als het ware een cocon. En het helpt lekker mee in de akoestiek.

 

Het stel uit Nijkerk wil een fijne, grote tafel. Om aan te eten, werken en knutselen met de kleine. Comfortabele stoelen met armleuningen zijn een vereiste. 

De tafel staat langs een hele lange wand. Om deze wand te breken, hebben we leuke posters bij elkaar gezocht. Zo creëer je meer een aparte 'hoek' langs de lange wand. Bovendien kun je bij het uitkiezen van de afbeeldingen zorgen dat de persoonlijkheid van de bewoners goed wordt gereflecteerd. De poster dan de koffiemachine bijvoorbeeld, verraadt dat hier echte koffieliefhebbers wonen.

 

Omdat het project wat groter werd dan van tevoren gedacht, hebben we het interieuradvies opgedeeld in drie hoeken: de zithoek, een mooie kinderspeelhoek en de eethoek. De zithoek hebben we samen aangepakt en we zijn gaan shoppen en inrichten voor het leuke stel uit Nijkerk. De twee andere hoeken richten ze later zelf in aan de hand van onze adviezen. 
Door de uitvoering in verschillende fases in te delen, vliegt het project je niet aan. Je zorgt ervoor dat je in bijvoorbeeld de zithoek wél snel resultaat hebt, terwijl je voor de andere gedeelten nog even doorspaart.

 

 

Mis jij ook sfeer in je interieur? Wij helpen graag!

Kijk hier voor meer informatie.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »