Inspiratie Kidskamer Uni

Inspiratie Kidskamer Uni

Ben je zwanger en blijft het geslacht van je kindje een grote verrassing? Of houd je van neutrale kleuren voor je babykamer? Dan is ons moodboard voor onze kidskamer uni iets voor jou!

Voor de basis van deze kinderkamer kiezen we zachtgrijze en neutraalbruine tinten. Schilder een wand in een van deze kleuren of knap een oude kast op met een verf in die RAL-code. De stalen kunnen je ook helpen bij het uitkiezen van (rol/vouw)gordijnen of vloerbedekking.
 

1. Telegrijs RAL 7047

2. Pelsgrijs RAL 7000

3. Lichtgrijs 7035


Wees niet bang om iets van de kleuren af te wijken bij de aanschaf van nieuwe spulletjes. Door binnen dezelfde kleurenrange net iets andere tinten te gebruiken, krijg je een warmere en rijkere uitstraling.


Hetzelfde effect bereik je door verschillende texturen en materialen met elkaar te combineren. Zo kan een gladde giet-, laminaat-, of linoleumvloer prachtig zijn met een gehaakt kleed of een schapenvachtje erop. Houdt bovendien je voeten warm tijdens het nachtbraken.


Een beetje sjoemelen mag. Er zijn bijvoorbeeld heel veel leuke behangetjes te koop waarop een materiaal of textuur staat afgebeeld. Zoals breisels en houten planken. Met behang bereik je een groots effect. Kies ervoor om één muur te behangen met een mooi patroon. Soms kan het ook goed werken om maar een enkele baan behang van boven naar beneden over de muur te laten lopen, achter de commode of het ledikant bijvoorbeeld.


Contrast bereik je niet alleen door afwisseling in kleur en textuur, maar ook door nieuwe en vintage spullen met elkaar te combineren.
En speelgoed en meubeltjes van onbehandeld hout, staan sowieso prachtig bij deze neutrale kinderkamer.


Wil je de kidskamer uni na de geboorte toch een beetje aanpassen aan je kleine boef of lieve meis, dan sluiten onze moodboards voor de jongens- en meisjeskamer daar goed op aan. Deze plaatsen we binnenkort ook online.

4. Subtiel grijs sterretjesbehang van Inke. 


5. Sjoemelen mag. Fotobehang whitewashed wood van Kinderkamer in stijl.


6. Deze schattige muursticker van Studio Bluebird komt uit de serie Farm Family.


7. De multifunctionele hydrofiele doeken van weleer hoeven tegenwoordig niet meer saai wit te zijn. Dit is Blenker Kid van KipKep.


8. Zo’n prachtig gehaakt kleed zorgt voor textuur en warmte. Deze is van Naco Trade en onder andere te koop bij NR 310 Woonstyling & Accessoires.


9. Gehaakte lamp chanvre van Et aussi. Ook verkrijgbaar in verschillende tinten grijs


10. Dik gebreide wiegdeken. Heerlijk zacht en warm

11. Dit guitige varkentje houdt van modder en staat prachtig op een neutrale kinderkamer. Mud is fun is een ontwerp van Thirza Kok en is exclusief bij Wonen voor jou verkrijgbaar in 70 x 50 en 30 x 40 cm.


Wil je meer inspiratie voor een neutrale kinderkamer? Kijk dan ook eens op ons Pinterest bord
x Kidskamer Uni x   

Reacties

  1. Nicole Nicole

    Wat mooi - en warm - die mix van grijs- en bruintinten. Succes met jullie nieuwe site!

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »