Wij zijn vijf!

  • Geplaatst op
  • Door Sandra
  • Geplaatst in Over ons
  • 0
Wij zijn vijf!

Wij zijn vijf! Of nou ja, Wonen voor jou is jarig. Het is vandaag namelijk precies vijf jaar geleden dat onze webshop online ging. En... dat moet worden gevierd!

Vijf jaar is best een mijlpaal! En daarom blikken we even terug. Omdat het ook wel eens goed is om te zien wat je allemaal hebt bereikt en gedaan, in plaats van enkel vooruit te hollen. Daarom de hoogtepunten - en oke, misschien ook een paar missers - op een rijtje.

 

Stiekem bestaat Wonen voor jou eigenlijk al wat langer. Na onze inschrijving bij de Kamer van Koophandel zaten er nog wel wat maandjes voorbereiding in het opzetten van de webshop en het opbouwen van de voorraad. Op 17 mei 2014 schreef ik daar al een eerste blog over. Hilarisch om nu terug te lezen! Zeker even doen als je wil weten waarom de Arabische Emiraten onbedoeld betrokken waren bij onze opstart. (En dan heb je gelijk misser nummer één te pakken!)

 

Showrek

 

Na het online zetten van de webshop regende het nou niet gelijk bestellingen. Sterker: het drupte amper. Het bleek nog een hele klus om ons plekje te veroveren in webwinkelland. Met de introductie van de showrekken ging het echt lekker lopen. Ook de handgemaakte opbergzakken deden het goed. In het begin maakten we de showrekken zelf uit betongaas. Maar daar was op een gegeven moment niet meer tegenop te slijpen! Gelukkig vonden we een fijne producent, en sindsdien hebben we de showrekken niet alleen in het grijs, maar ook in het wit, zwart en later zelfs als zeshoek. Nog steeds is dit product een gouwe topper in ons assortiment.

 

Zelfklevend kurk ruit

 

Daarna gingen we creatief met kurk! En dat was ook niet onverdienstelijk. We maakten zeshoekjes en ruitjes van zelfklevend kurk en gaven heel veel leuke tips en tricks om zo je eigen prikbord te maken. Later volgde ook de wolk en de kerstboom van zelfklevend kurk. Dit product leverde ook onze eerste copycats op. Niet alleen het idee, maar ook de complete styling of zelfs echt onze foto's werden gejat. We proberen dat maar als een groot compliment te zien en weten dan gelijk: tijd om weer iets nieuws te verzinnen!

 

Giraffe wanddecoratie

 

En dus introduceerde we vier geometrische dieren. Jullie mochten uitkiezen welke we als eerste op de markt zouden brengen. Er werd massaal en héél positief gereageerd. De liefde voor de giraffe was het grootst en dus ging deze in productie. Prijstechnisch was het niet haalbaar om met, pak-'m-beet, vijftig giraffen te beginnen. Je moet meer denken aan pallets vol giraffen! No problemo, wij hadden wel vertrouwen in onze langnek. Misser nummer twee?


De giraffe verkoopt wel, maar mondjesmaat. Hoe dat kan? Verkeerde marketing? Een te specifiek product? Teveel concurrentie? Een verkeerde prijs? (Inmiddels hebben we deze wat laten zakken: Check 'm hier!) Jij mag het zeggen! Want leuk is-ie wel toch?
En hoewel er af en toe nog steeds om wordt gevraagd, durven we het niet meer aan om ook de olifant, panda en vogel in productie te nemen.

 

Memoborden velours

 

Gelukkig waren onze lettervlaggetjes van kurk wel gelijk een succes. We hebben ze deze week uitgebreid met symbooltjes en cijfers, zodat je nog meer kanten op kan met je slinger! Ook op onze jubileumfoto bovenaan, neemt dit product een belangrijk plekje in. En we vinden het zó leuk om al die naamslingers in babykamers terug te zien!

 

Afgelopen najaar introduceerden we de memoborden van velours op Flavourites Live in Amsterdam. Bam! Gelijk een bestseller! Met de producent hebben we soms wat gesteggel (eigenlijk gelijk het lastigste onderdeel van ons werk!) en vandaar dat jullie vorige maand behoorlijk lang hebben moeten wachten op nieuwe voorraad. Maar ze zijn er nu weer in alle kleuren en maten!

 

Sandra en Marlies op Flavourites

 

En over Flavourites Live gesproken: bovenstaand zien jullie een foto van onze eerste deelname in 2015. Spannend was dat joh! Maar ook zo leuk om onze klanten in het 'echie' te ontmoeten! En daarom deden we ook de daaropvolgende jaren weer mee, maar dan wel in een grotere stand. Ook op Feel Good & Shop Event in Veghel en de laatste twee jaar op Creative Life in Utrecht hebben we zoveel lol gehad! Samen met onze mede-standhouders, die we op die dagen echt een beetje als fijne collega's zien, is het altijd zo gezellig!


Maar we zijn wel weer toe aan een volgende stap. Daarom hebben we ons twee weken terug ingeschreven voor de vt wonen&design beurs in de Rai. Kijken hoe het is om tussen de grote jongens te staan! Whoop whoop!

 

Wonen voor jou in de krant

 

Publicaties zijn toch ook altijd wel een hoogtepuntje. Bovenstaand is onze eerste! Gelijk een heel artikel in de plaatselijke krant. Leuk om terug te lezen. Sommige dingen zijn niet veranderd. Want het schept nog steeds ongelofelijk veel voldoening om je eigen toko in te richten zoals wijzelf voor ogen hebben. Onze lieve moeder is wel een beetje naar de achtergrond (hoewel ze nog ontzettend veel voor ons en Wonen voor jou doet!) en we maken minder producten met de hand. Ook een eigen winkeltje, waarover we toen nog droomden, staat niet meer op onze wishlist. We weten nu beter wat we willen en leggen onze producten liever in andermans winkel of online store.

 

Er volgden ook nog publicaties in onder andere Kek Mama, vt wonen en Libelle. Je vindt hier het gehele overzicht!

 

Cadeautjes

 

We vonden het bijvoorbeeld heel stoer dat vtwonen ons benaderde. Of we onze producten in hun webshop wilde verkopen. We hebben hier nooit veel bekendheid aan gegeven, want eerlijk: het is voor onze marge beter als je gewoon in onze webshop koopt. Maar het bereik van hun platform was natuurlijk wel te gek! Door een interne overname bij vtwonen, gingen onze producten na bijna twee jaar weer uit het assortiment. We liggen inmiddels ook bij Bol.com. Maar ook dat hoef jij niet te weten toch? Veel leuker als je hier shopt! (En vaak nog goedkoper ook!) Dan pakken de inpakSTERS van Sipack het leuk voor je in. 

 

Inpakken doen we namelijk niet meer zelf. Een hele spannende stap, die we ruim een jaar geleden namen. Geen dag spijt van gehad. Het betekent namelijk dat wij kunnen werken aan de groei van Wonen voor jou en voor jullie steeds nieuwe dingen kunnen bedenken. 

 

Party decoration

 

De tekst wordt inmiddels een beetje lang! En dat terwijl we nog willen vertellen dat we onze verjaardag deze week uitgebreid gaan vieren. We beginnen morgen met een leuke actie en lanceren vrijdag een geheel nieuw product. Houd daarom vooral onze Facebook of Instagram in de gaten en stuur ons daar een gezellige felicitatie!

 

Drinken wij hier de champagne even op! Cheers!!

 

Liefs, Marlies en Sandra

 

 

Foto's:

 

1. Wij zijn vijf! Marlies (links) en Sandra vieren een feestje onder de leuke slinger van deze vlaggetjes. (Foto: Wonen voor jou)

 

2. Van toen we de showrekken nog met de hand uit betongaas maakten. (Foto: Wonen voor jou)

 

3. De introductie van ons zelfklevend kurk. Hier zie je een setje ruitjes. (Foto: Wonen voor jou)

 

4. De giraffe staat prachtig op een achtergrond van underlayment.

 

5. De memoborden van velours zijn onze laatste bestsellers. (Foto: Wonen voor jou)

 

6. Onze eerste deelname aan Flavourites Live. Er zouden er nog veel meer volgen!

 

7. Met onze snufferd in de krant! (Foto: Wonen voor jou)

 

8. Een foto uit één van onze eerste blogs waarin we een leuke printable weggaven. (Foto: Wonen voor jou)

 

9. Cheers! (Foto: Wonen voor jou)

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »