Vernieuwde webshop

  • Geplaatst op
  • Door Sandra
  • Geplaatst in Over ons
  • 0
Vernieuwde webshop

Trouwe bezoekers hadden het vast al gemerkt: onze homepage is aangepakt! En we hebben ook maar gelijk van de gelegenheid gebruik gemaakt om de categoriën eens flink op de shop te nemen. Hoe en waarom?

Gewoon, omdat we het na vier jaar wel eens tijd vonden worden iets nieuws! Ja écht, zo lang deden we al met onderstaande homepage. En op zich was hij nog steeds best mooi en onderscheidend, maar die staande foto's waren niet echt praktisch om te vullen. En daardoor bleef onze content te lang hetzelfde. Saai dus! Dat kon beter!

 

Homepage oude website

 

Bovendien werkten we altijd met vier thema's: interieur, meisjeskamer, jongenskamer en kidskamer voor de unisex kinderkamer. Stereotyp zaten alle roze items onder gebracht in het thema meisjeskamer en de blauwe... nou ja, je snapt 'm wel. 

 

Maar Marlies en ik hebben als baby in een blauwe wieg gelegen en hadden blauwe gordijntjes voor het raam van de babykamer. Bij onze eigen kinderen lieten we het geslacht een verrassing tot de geboorte. Ella kreeg bijvoorbeeld een kamertje in groen, wit en oranje accenten en had Gijs een mooie babykamer in mintgroen.

 

Vorige jaar presenteerde Ryanne van Dorst het programma Geslacht! En dat maakte indruk op mij. Vooral haar item over gender reveal party's. Waarom wordt het geslacht van het kind, dat nog niet eens geboren is, al zo uitbundig gevierd in roze of blauw? Waarom is het geslacht van een ongeboren baby zo belangrijk? Want het geslacht zegt namelijk nauwelijks iets over wat voor type kind je krijgt. Ik ken meisjes die nooit een rokje dragen en jongens die van nagellak houden. 

 

Bovendien ben ik ervan overtuigd dat als je wil dat het verschil tussen mannen en vrouwen kleiner wordt, dat al begint bij de opvoeding. Als een vader achter de kinderwagen loopt, dan mag een jongen toch ook een poppenwagen? En mijn meiden, hoewel uiteindelijk toch best 'meisjesachtig' geworden, hebben ook best vaak met auto's gespeeld.

 

Gek dus eigenlijk dat deze zienswijze niet in onze eigen webshop was terug te zien. Nou ja, een beetje halfslachtig (haha leuke woordspeling!) dan... met het thema Kidskamer waarin we artikelen zetten in een neutrale kleur. 

 

Nieuwe categorien

 

Dus met de aanpak van onze nieuwe site hebben we álles voor de kids in één categorie gezet: Kinderkamer. Kun je zelf, of samen met je spruit, de kleurtjes uitkiezen die bij hem of haar passen. 

 

Ook de verdeling van ons gehele assortiment hebben we aangepast. Zo staan alle vintage items nu overzichtelijk bij elkaar en kregen onze populaire memoborden een eigen categorie. 

 

Als je eenmaal de boel aan het omgooien bent, kom je nog véél meer dingetjes tegen die anders of beter moeten. Voorlopig blijven we dus lekker doorklussen. Staat iets een beetje scheef of gek, weet dan dat we daar mee bezig zijn. Trek je daar dus vooral niets van aan. De winkelwagenknop blijft lekker opvallend in oranje en doet gewoon z'n werk! ;-)

 

 

Foto's:

 

1. Vaste bezoekers was het vast al opgevallen... We hebben een nieuwe homepage! (Foto: Wonen voor jou)

 

2. De oude homepage met de mooie, maar onhandige, lange staande foto's. (Screenprint: Wonen voor jou)

 

3. Onze categorieën kregen ook een update. (Screenprint: Wonen voor jou)

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »