Styling meisjeskamer

Styling meisjeskamer

Rosalie van vier wordt binnenkort grote zus. Met de geboorte van een nieuw gezinslid breekt er een leuke en spannende tijd aan. Bovendien betekent het vaak dat in huis het een en ander doorschuift en verandert. Zo ook bij Rosalie thuis. En omdat de moeder van Rosalie er zelf niet helemaal uit komt, vraagt ze ons om persoonlijk interieuradvies voor de slaapkamer van haar oudste dochter.


Na een kennismakingsgesprek bekijken we haar grote, lichte kamer en bespreken we de wensen. De meisjeskamer heeft al verschillende mooie elementen, zoals de diagonaal gelegde houten vloer, een schattig peuterbedje en een leuke tipi, maar mamma weet er geen sfeervol geheel van te maken. Ze vindt het lastig om één stijl te kiezen en door te voeren. Bovendien mag het kamertje wel wat beetje meer pit gebruiken. Rosalie is ten slotte al een heuse grote meid.


Marlies gaat thuis met de wensen en ideeën aan de slag en maak verschillende moodboards. De moeder van Rosalie is enthousiast en vraagt of we haar ook willen helpen met inrichten. Voor ons een hele leuke opdracht omdat we de kamer dan in de puntjes kunnen afstylen én we mooie foto's kunnen maken van het eindresultaat.
Grijs, roze en verschillende pastelkleurtjes, waaronder mintgroen, vormen de basis voor de meisjeskamer van Rosalie. Het wandje naast het bed krijgt een lichtgrijze krijtverflaag (Kleur Silver Sand 050 van Abbondanza), de wand daarnaast een behangetje met een trendy roze patroontje.
Het steigerhouten bedje van Rosalie mag blijven, maar wordt lekker aangekleed met een mooi dekbedje, fijne kussens, knuffels en kleedjes. Een nachtkastje en leeslampje mogen natuurlijk niet ontbreken. De mooie kast van Rosalie is in antraciet veel te donker. We adviseren een mintgroene krijtverf in de kleur Pastel Green 300, wederom van Abbondanza. Deze maakt de kast ineens veel liever en lichter. Hij komt nu ook prachtig uit tegen het behang.
Als Rosalie nieuw beddengoed krijgt, willen haar poppen dat natuurlijk ook! We kiezen een bijpassend stofje en maken een dekbedje en een kussentje. Een stukje maatwerk van Wonen voor jou. Wat zullen de poppen heerlijk slapen!
Leuke plantjes, posters en prints op de ombouw van de verwarming maken het kamertje helemaal af. Zorg dat je in de decoratie lekker speelt met formaten, maar blijf wel binnen het kleurenpallet. Doe niet al je posters in een lijst, maar denk ook aan klemborden, posterframes en andere leuke hangers. Wissel deze af voor een speels effect.
De kamer van Rosalie heeft een beetje een gekkig en wellicht wat lastig hoekje. Door deze juist een opvallende roze kleur te geven, wordt de hoek wel echt bij de kamer getrokken. Het is een heerlijk plekje voor de ecru tipi die eerst niet mooi uitkwam tegen de witte wanden. Door hem voor het roze Baby Girl 750 van Abbondanza te zetten en hem te decoreren met pastelkleurige cotton ball lights, fleurt de tipi enorm op. Voor Rosalie wordt het echt een lekker plekje door het kleedje en de kussens.
Rosalie houdt van verkleden en dus mag het een kledingrekje voor dit dametje niet ontbreken. De wordbanner is een vrolijke knipoog en de muurstickers maken het hoekje af.
De stoere lockerkast, de industriele lamp en de zwarte wordbanners geven deze lieve meisjeskamer nét dat beetje pit dat het kan gebruiken.

Heel veel plezier van je kamertje Rosalie!

Wil jij ook interieuradvies voor je kleine meid of boef? 

Lees hier over onze werkwijze of neem vrijblijvend contact op.Foto's en moodboards:

1. Zo'n stoere lamp (deze is van Saartje Prum) verwacht je niet snel op een meisjeskamer, maar geeft deze kamer net wat meer pit. Het nachtkastje is van Woood, het leeslampje van Ikea. De dozenset op de kast is van Farg & Form en heeft dezelfde lieve wolkjes als het beddengoed van datzelfde merk. (Foto: Wonen voor jou)

2. Het eerste moodboard geeft met een duidelijk kleurenpallet aan welke kant we op willen. Het is een fijne houvast bij het uitzoeken en inrichten. (Moodboard: Wonen voor jou)

3. Het tweede moodboard is al veel specifieker en geeft een helder beeld van de meisjeskamer in wording. (Moodboard: Wonen voor jou)

4. De prikbord wolk is van ons eigen merk, Wonen voor jou. Zo ook het bolletjeskussen en de opbergzak in lieve pastelkleurtjes. De papieren zak met beer is van Tellkido. (Foto: Wonen voor jou)

5. Het mooie behang is van Onszelf - het merk, niet van ons ;-) - en het beddengoed van het poppenbedje is dan weer wél van onszelf! Handgemaakt voor Rosalie. Stukje maatwerk. (Foto: Wonen voor jou)

6. Met posters en kaartjes kun je eindeloos variëren. Poster Ik hou van jou is van Homemade Poster, het konijntje is van Wonen voor jou. Ook de kaart en de kaarthanger zijn van Wonen voor jou. (Foto: Wonen voor jou)

7. Om van een tipi een echt lekker plekje te maken, leg je er een kleedje in. Rosalie kreeg er eentje van Kidsdepot en de kussens zijn van Wonen voor jou. De cotton ball lights maken de tipi af. (Foto: Wonen voor jou)

8. Rosalie is een echte tuttebel. Daarom kreeg ze een kledingrek op wielen van bedhuisje. De lockerkast is van vtwonen, de opbergzak van Nobodinoz. (Foto: Wonen voor jou)
 
 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »